Jump to content


Ανάσταση 2 λάπτοπ HP


Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,

 

έχω μια μεγάλη απορία που μου χει κινήσει την περιέργεια τον τελευταίο καιρό να βρω την λύση της. Η κατάσταση έχει ως εξής.

 

Πριν αρκετά χρόνια (σχεδόν 10) εγώ και ο αδερφός μου είχαμε δύο λάπτοπ ένα HP Pavillion 9093ea και ένα HP Pavillion 1030ev. Και τα δύο μετά από χρόνια χρήσης κάποια στιγμή λόγω motherboard (όπως μας είχε πει τότε ο τεχνικός που τα είχαμε πάει) τα κακάρωσαν. Τα είχα κρατήσει στην ντουλάπα και τα δύο για ανταλλακτικά ή ότι άλλο μπορεί να προκύψει ως ανάγκη.

 

Πριν κανένα χρόνο έχοντας χαλάσει το νέο λάπτοπ που είχα πάρει, είπα να δοκιμάσω να δω σε τι κατάσταση ήταν τα παλιά. Δοκιμάζοντας του αδερφού μου το λάπτοπ αυτό εντελώς τυχαία άναψε κανονικά. Έχει ένα θέμα με την μπαταρία και μάλλον με το IC το τσιπάκι που ελέγχει τα ρεύματα μιας και ανάβει μόνο με την μπαταρία κουμπωμένη και το καλώδιο στην πρίζα. Από τότε έζησε μισό χρόνο  όπου μετά απλώς άναβε για 1 δευτερόλεπτο και έσβηνε αμέσως.

 

Πρόσφατα δοκίμασα να το φτιάξω μόνος μου μπας και δω τι φταίει που ανάβει για τόσο λίγο αλλά μάταια. Εκείνη την μέρα δοκίμασα και το δικό μου το παλιό να δω σε τι κατάσταση είναι και άναψε κανονικά το άτιμο. Εχθές ο αδερφός μου (δεν ξέρω πως του ήρθε) δοκίμασε να ανάψει το λάπτοπ του το οποίο άναψε κανονικά.

 

Τι εξήγηση δίνετε εσείς; Πως γίνεται ένα λάπτοπ μετά από χρόνια που θεωρείται νεκρό από πρόβλημα στο motherboard να επανέρχεται από μόνο του;

 

Ευχαριστώ,

Αλέξανδρος

Έγινε επεξεργασία από am965
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα φαινόντουσαν οι πυκνωτές αν ήταν σκασμένοι; Ηταν το πρώτο πράγμα που τσέκαρα όταν το πρωτοάνοιξα το μηχάνημα. Επίσης με τον κλασικό τρόπο αποφόρτισης (βγάλσιμο μπαταρίας, καλωδίου ρεύματος και πάτημα power για μισό λεπτό) δεν θα πρεπε να αποφορτίζονται τελείως και να ψιλοεπανέρχεται;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Οκ σημαντική ανακάλυψη. Με φορτιστή της hp φίλου ανάβει κανονικά χωρίς προβλημα (με ή χωρίς την μπαταρία κουμπωμένη). Ο spare φορτιστής που είχα πάρει της fsp ενώ έχει output ακριβώς τα ίδια με τον αυθεντικό της hp δεν τον αφήνει να ανάψει καν. Θα προσπαθήσω να επισκευασω τον αυθεντικό φορτιστή εν τελει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.