Jump to content



Recommended Posts

Beware. Μπορεί να ακολουθήσουν semi-spoilers, όσοι θέλετε να το παίξετε οπωσδήποτε, proceed with caution 

 

Το Wolfenstein II έρχεται να συνεχίσει την ιστορία του προηγούμενου installment του Wolfenstein Reboot, "Wolfenstein: The New Order" όπου δείχνει -εν ολίγης- τον William J. Blazkowicz να θυσιάζεται για την πατρίδα. Έτσι φάνηκε από το τέλος τουλάχιστον... Έλα όμως που ο άτιμος είναι άτρωτος, απέθαντος και ότι άλλο θέλετε! 

 

Πάμε να δούμε τι αποκόμισα από το playthrough μου.

 

Αν ασχοληθώ με την πλοκή κλπ,  τα ράμματα που έχω για τη γούνα του είναι κάμποσα. It's a mess. Είπαμε, υπερβολές, αλλά ρε μάστορες, θέλετε να σώσετε την Αμερική από τους Space Nazis, και κάνετε form 20 άτομα αντίσταση; REALLY? :hehe: Για να μην αναφέρω την εξέλιξη γενικότερα, και το τραγικό τέλος, γιατί θα αρχίσω τα χοντρά spoilers (κοινώς δεν θέλω να ασχοληθώ με το πολιτικό του πράγματος, στο κάτω-κάτω , ξέρεις περίπου τι να περιμένεις). Πάμε παρακάτω.

 

Καθαρά σαν shooter, είναι εξαιρετικό. Ότι περιμένει κάποιος που έχει παίξει τα προηγούμενα Wolfenstein. Το ψευτοstealth, υπάρχει και εδώ σαν επιλογή. Το πιστολίδι είναι απολαυστικό. Το ξεκίνημα τα σπάει, αν και η "ανάσταση" του Blaz είναι ολίγον τι τραγική. Μου δίνει την εντύπωση πως τον ανέστησαν με το ζόρι (ενώ εμφανώς είχε πεθάνει στο προηγούμενο), επειδή είδαν ότι είχε μεγάλη απήχηση το game. 

 

Το level design ικανοποιητικό , αν και το The New Order μου άρεσε περισσότερο (σε όλα του). Εδώ έχουμε να κάνουμε με πιο ιδιόρρυθμα level, περισσότερο "μέταλλο" γενικώς. 

Το uboat είναι χαοτικό και ο χάρτης πολύ κακός, χάνεσαι πολλές φορές μέχρι να συνηθίσεις που πρέπει να πας για να κάνεις το κάθε τι. Ξόδεψα μισή ώρα παραπάνω εκεί μέσα, running around.

 

Τα γραφικά είναι ικανοποιητικά, καλοσχεδιασμένα, αν και εδώ κι εκεί βλέπω χοντροκομμένα textures, σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλά. 

Το performance , εξαιρετικό και σε παλιότερα συστήματα, και αρκετές επιλογές ρυθμίσεων για να το φέρει ο καθένας στα μέτρα του.

Bugs υπάρχουν , αλλά δεν επηρέασαν το gameplay.

 

Οι χαρακτήρες είναι αδιάφοροι. Έχει νέους χαρακτήρες που απλά έχουν το ρόλο γλάστρας. Παλαιότερους χαρακτήρες τους αφήνει στην αφάνεια (δεν αναφέρω ποιους, κρίμα είναι), και ορισμένοι νέοι είναι παγερά αδιάφοροι ή μη αρεστοί. Δεν ξέρω αν το επεδίωκε το παιχνίδι.

Ένα μίνι παράδειγμα:

Την Anya την ψιλοσυμπαθούσα. Εδώ είναι γλάστρα, είναι έγκυος, και σε κάποια φάση εκνευρίστηκα με την υπερβολή. Θα καταλάβετε όσοι ασχοληθείτε. 

Επίσης ο Blaz με εκνευρίζει με τη μουρμούρα του για την...Christine...  Ε-ΛΕ-ΟΣ.  

 

Τα upgrades που κάνεις είναι κυριολεκτικά για το τίποτα. Δεν έχεις την επιλογή replay με τα upgrade που έκανες (την είχες στο TNO & TNB). Τα όπλα δεν είναι αρκετά, αλλά παρόλα αυτά νιώθεις ότι δεν χρειάζονται και περισσότερα. 

Τα mini bosses είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα και πάμε τώρα και στην διάρκεια. 

 

Αλήθεια, όταν είπαν πως δεν θα έχει Microtransactions & Online επειδή θέλουν να δώσουν βάση στο Single Player, τι ακριβώς είχαν στον νου; Δεν θα το καταλάβω ποτέ. 

Το παιχνίδι τελείωσε σε 7 ώρες και 45 λεπτά περίπου. Με τις 3 ώρες και 30 λεπτά να είναι...CUTSCENES....και κάνα μισάωρο να έχω κολλήσει στην βάση και να ψάχνω κάτι για το οποίο δε με βοηθούσε ούτε ο χάρτης να βρω, ούτε το πως είναι δομημένο το σημείο αυτό και κάνα δεκάλεπτο στα μενού. With that being said, το παιχνίδι είναι απελπιστικά μικρό... 

Έτσι δίνετε κύριοι βάση στο Single Player; Re-think about it... 

 

Διασκεδαστικό μεν, σε απογοητεύει με την διάρκειά του δε.

 

Τιμή:60€ και άλλα 20 το Season Pass... Δεν αξίζει σε καμία περίπτωση αυτά τα λεφτά. 

Θετικά: 

- Γραφικά και ήχος

- Voice Acting και Acting

- Τρέχει νεράκι

- Ωμό πιστολίδι και δράση

- Ωραίες ιδέες...

Αρνητικά:

- ... όχι και τόσο καλά υλοποιημένες

- Άπειρα Cutscenes

- Νωθρή ιστορία

- "Υπερβολικές υπερβολές"

- Άσχημο τέλος

- Μικρή διάρκεια

- Ακριβό για αυτά που προσφέρει

 

6/10 από εμένα. 

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικές πληροφορίες και ευχαριστούμε για την παρουσίαση. Το ρεζουμέ είναι ότι πρόκειται για ένα ακόμη υπερκοστολογημένο παιχνίδι, το οποίο θα πρέπει να πέσει στα 10-12 ευρώ (σε προσφορά), για ν' αγοραστεί. Άκου 4 ώρες το single player. Απορώ πώς τα τιμολογούν και σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Από "κλειδάδικο" είναι αρκετά φτηνότερα. Η τιμή είναι η κανονική στο Steam κλπ. Εννοείται ότι βάσει αυτής κρίνει κάποιος σε οποιαδήποτε παρουσίαση. 

Επειδή μου είχε προκαλέσει (καλή) εντύπωση το προηγούμενο, αποφάσισα να παρουσιάσω αυτό εδώ , έστω και λίγο πρόχειρα (στο πόδι που λέμε :p ).

 

Αν το έβλεπε κάποιος σαν ένα μοναδικό παιχνίδι, θα το διασκέδαζε λίγο παραπάνω. Εγώ το κρίνω με βάση το reboot της σειράς.

 Καλό το ωμό πιστολίδι, καλοί οι διάλογοι και οι ατάκες, αλλά ρε αδερφέ σε κάποια φάση η υπερβολή (για να μην πω η βλακεία), έχει τα όριά της. Σε καλό δρόμο είναι, αλλά θέλει δουλειά και όχι πολλά λόγια. Δε μπορεί να λες ότι επικεντρώνεσαι στο Single Player κομμάτι, αλλά να μου δίνεις 7 ώρες game, με τις μισές να είναι cutscenes! Δε μπορείς να έχεις τόσα COOL bosses στο πρώτο και σε αυτό να είναι ανύπαρκτα (και το τέλος να είναι τόσο κακό... μα τόσο κακό...). Και άλλα πολλά που αν τα πιάσω θα αρχίσω τα spoilers, και δεν το θέλω :) 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.