Jump to content



Παράπονα από αντιπροσωπείες/καταστήματα εργαλείων


Recommended Posts

Γεια σας.

Τον Απρίλιο αγόρασα τον τόρνο της Boston mc1018. Πριν λίγες μέρες μου χάλασε η βίδα με λαβή (καστάνια) που σφίγγει στην κουκουβάγια το έμβολο. Στο σχέδιο παρακάτω είναι τα νούμερα 23-24-25-26. Τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία της UNIMAC και μου είπαν ότι δεν στέλνουν μόνο την βίδα-καστάνια αλλά ότι θα πρέπει να αγοράσω ΟΛΗ την κουκουβάγια (δηλαδή τα νούμερα από 23-37) αξίας 45 ευρώ. Για μια βίδα που φαγώθηκαν τα πάσα πρέπει να πληρώσω 45 ευρώ ! Δηλαδή σε 5-6 μήνες που θα ξανά χαλάσουν τα πάσα θα πρέπει να δώσω άλλα 45 ευρώ. Σε δυο χρόνια θα έχω πληρώσει την αξία του τόρνου σε τέσσερις βίδες ! Δεν θα βρίσω...

 

Το αστείο είναι ότι σκεφτόμουν να αγοράσω τον μεγαλύτερο τόρνο της Boston λόγω αντιπροσωπείας στην Ελλάδα και για να μείνουν τα λεφτά στην χώρα.Ούτε 1 ευρώ δεν πρόκειται να ξαναδούν από μένα. Θα βλέπω UNIMAC και θα στρίβω. Θα τα δώσω στους Γερμανούς και στους Άγγλους και είμαι σίγουρος ότι σε περίπτωση βλάβης δεν θα μου ζητήσουν 45 ευρώ για μία βίδα.

 

ΥΓ Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα την βίδα-καστάνια ατην Ελλάδα με αξία 2,17 ευρώ !

Boston-page-001.jpg

Βίδα - Κασταανια.jpeg

Έγινε επεξεργασία από kats3777
Ορθογραφικός
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

καταρχάς μπράβο για την εύρεση εναλλακτικής. Αυτό ήμουν έτοιμη να σου γράψω μόλις άρχισα να διαβάζω αλλά είδα στο τέλος ότι έβγαλες την άκρη.

 

Από εκεί και πέρα τώρα χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την Unimac ή την κάθε Unimac. Αν ο προμηθευτής τους aka boston (που είναι και λίγο φασόν η δουλειά σε αυτά) δεν τους προσφέρει την δυνατότητα να παρέχουν μεμονωμένα κάποια κομμάτια, δεν μπορούν και αυτοί να κάνουν και πολλά. 

 

θα στο πω με ένα απλό παράδειγμα αυτό που εννοώ. πρόσφατα έσπασε στο αυτοκίνητό μου ένα κομμάτι πλαστικού καλύμματος στο ταμπλό. Η Citroen παρείχε σαν ανταλλακτικό ΜΟΝΟ όλο το κάλυμμα του συγκεκριμένου τμήματος του ταμπλό και όχι αυτό το μικρό κομματάκι και ας ήταν ανεξάρτητο. Αναγκαστικά το πλήρωσα όλο τι να έκανα δεν γινόταν αλλιώς, αλλά δεν μου άρεσε φυσικά.

 

Απλά ίσως να μπορούσε να σου πει αυτός που μίλησες ρε παιδί μου αντι να μας δώσεις 45 δεν πας σε ένα βιδάδικο να πάρεις μία βίδα καστάνιας τάδε σπειρώματος; θα μπορούσε αν το ήξερε και αυτός ότι υπάρχει...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Αγάπη.

Εγώ δεν μπορώ να ξέρω (και δεν με νοιάζει) αν φταίει ο Κινέζος ή ο Ελληνας-UNIMAC. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Αν δεν μπορούν να παρέχουν μεμονωμένα κομμάτια-ανταλλακτικά δεν είναι σωστή αντιπροσωπεία για μένα. Άσε που δεν το είχαν  ετοιμοπαράδοτο και θα το παράγγελναν κι αυτοί από Κίνα. Γι' αυτό λέω ότι την επόμενη φορά θα το παραγγείλω μόνος μου από Γερμανία.....με τον καινούργιο τόρνο.

 

Θέλω να με πιστέψεις ότι ρώτησα τι σπείρωμα έχει η βίδα και μου απάντησε ότι δεν ξέρει

Link to comment
Share on other sites

 

Μια χαρά το είπες Αγάπη, θα μπορούσε να τον κατευθύνει, γιατί δεν πιστεύω ότι δεν ήξερε για τις βίδες με μανέλα καστάνιας, σίγουρα θα το έχει ξαναδεί το πρόβλημα !

'Έτσι είναι τα πράγματα με τις μισές αλήθειες!

Γιατί -να το πάω και λίγο παραπέρα εγώ- αν κάποιος σου έλεγε ότι ξέρεις καλός ο Boston, αλλά για κοίτα το θέμα της υποστήριξης ! ! !

Και ένα άλλο ερώτημα:

Πως είναι δυνατόν να φαγώθηκαν τα πάσα σε μια βίδα που έχει τόσο μικρή λαβή και μάλιστα πλαστική! ! !

Τι ροπές μπορεί να αντέξει και πως είναι δυνατόν αυτές να ξεπεραστούν με το χέρι ! ! !

Από πόσο κακή ποιότητα  "χάλυβα" μηχανών έχει φτιαχτεί ! ! !

Στο δικό μου, τόρνο η αντίστοιχη βίδα έχει μια μεταλλική χειρολαβή με μήκος περίπου 20 εκατοστά και παρά τα 30 χρόνια που έχει στη πλάτη του και την πληθώρα ασχέτων χειριστών που έχει υπομείνει, ποτέ δεν παρουσίασε τίποτε!

Μήπως άραγε έχει σημασία και ο σεβασμός του κατασκευαστή σε αυτό που φτιάχνει !

Μήπως μετράει τελικά το ότι είναι Αυστριακός ? 

 

Τέλος πάντων. χαίρομαι που έβγαλες άκρη, και σταματάω τη γκρίνια και σαφώς αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι ανάγκη να πάρεις το Γερμανό για να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά την επόμενη φορά φαντάζομαι -και σε ευχαριστούμε για τη μεταφορά της εμπειρίας σου- θα το ψάξεις περισσότερο και ιδίως για το τι γίνεται μετά την αγορά . . . 

Έχε υπόψη σου με την ευκαιρία, ότι η βίδα καστάνια που βρήκες είναι και αυτή κατασκευασμένη από σχετικά μαλακό σίδερο και όχι από χάλυβα βιομηχανικών κατασκευών (γι' αυτό και δεν θα δεις επάνω της κάποια ένδειξη για την κλάση της βίδας (σκληρότητα κλπ ) .  Οπότε ευγενικά και όλα θα πάνε καλά και ιδίως . . . φτηνά ! :)

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω και εγώ πως η Unimac και η κάθε Unimac, που σαφώς θα ξέρει το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει παρακαταθήκη αυτή τη βίδα και ας την πούλαγε 5€ πχ. για να μπορεί να καλύψει τον κάθε άσχετο με τα τεχνικά και να μην προσπαθεί να πουλήσει όλο το σύστημα.  Στην περίπτωση της Αγάπης άλλο ένα ταμπλό αυτοκινήτου, (έψαξες ebay;), που πουλάει η κάθε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και άλλο μια βίδα με μοχλό σε ένα φασόν μηχάνημα που η Unimac ονομάζει Boston. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αυτό μολονότι δεν είναι σωστό αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα, αλλά η περίπτωση του φίλου thread starter, είναι πολύ πέρα από αυτό!

Είναι σαν να θές το διακόπτη/ κλειδαριά του τιμονιού και να σου πουλάνε αναγκαστικά και το τιμόνι μαζί ! ! ! :wall:

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.