Jump to content



Adapter TCP/IP Settings


therock

Recommended Posts

Θελω να θεσω στατικ ιπ στα τοπικα δικτυα που συνδεομαι σπιτι/γραφειο/εξοχικο, αλλα dhcp για τα αγνωστα. Πως το κανω. Αν πειραξω τις ρυθμισεις στο adapter ενδεχομενως να μη δουλεχει σε Public hotspot γιατι ο gateway δεν ειναι απαραιτητα παντα ο 192.168.1.254. Επισης οταν βαζω manual ip το πεδιο dns Να παρει automatically τιμες μου μαυριζει και πρεπει να τις δωσω χειροκινητα. Γιατι δεν υπαρχει option για χειροκινητα static ip και αυτοματα DNS.

 

Επισης ειναι καλυτερα να βαλεις google dns η isp? Αν δε θυμαμαι του isp, μπορω να γραψω τη gateway ip Και να τις παρει μονο του

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω τα windows έχουν καρτέλα Alternate Configuration, αλλά μάλλον για να δουλέψει όπως το θες θα πρέπει να μην τρέχει DHCP server στο lan σου.

Αν τρέχει DHCP server στο ρούτερ σου καλύτερα να θέσεις τα static που θες από εκεί. (εκτός και αν δεν σου δίνει την επιλογή...)

Link to comment
Share on other sites

Είτε θα ρυθμίσεις τον dhcp server σου να δίνει συγκεκριμένη IP στον υπολογιστή σου (εύκολη λύση), είτε εγκαθιστάς κάποιο προγραμματάκι που κάνει network profiles.

Το να μπαίνεις κάθε φορά και να το αλλάζεις με το χέρι είναι λίγο πίπα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.