Jump to content



Μηχανικό ή όχι για προγραμματιστή


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά

Θέλω την άποψή σας

 

Χρησιμοποιώ εδώ και περίπου 2 χρόνια ένα razer blackwidow με μπλέ MX Cherry διακόπτες.

Είμαι αρκετά ευχαριστημένος

 

Το κακό είναι ότι γίνεται κουραστικό όταν γράφω πολλές ώρες. Σε βαθμό να προτιμώ ένα σάπιο microsoft που έχω κρατημένο σαν backup.

Έχει κάποιος σχετική εμπειρία? Να δοκιμάσω κάτι με κόκκινους MX?

Έχω δοκιμάσει κάποιους κόκκινους διακόπτες σε τέστερ, αλλά δεν μπορώ να κρίνω πως θα είναι σε γρήγορη πληκτρολόγηση και μετά από αρκετές ώρες.

Και δεν ξέρω αν έχει νόημα, γιατί πάλι η διαδρομή είναι μεγάλη (για μένα)

 

Προσωρινά με βλέπω να επιστρέφω στα αναλώσιμα μεμβράνης

 

Καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω πιάσει μηχανικό στα χέρια μου νομίζω και μόνο το ότι έχει ενισχυμένο το υποσύστημα του πλήκτρου με σκοπό να αντέχεις σε πολλές "σφαλιάρες" νομίζω ότι δεν είναι κατάλληλο για προγραμματιστή...υποθέτω ότι θα έχει αυξημένο θόρυβο....

Τα κλασσικά Microsoft (ίσως το Comfort να σε βολέψει περισσότερο) Νομίζω ότι είναι τα πλέον κατάλληλα και αν βρείς ίσως κάποιο με πιο "μαλακή" απόκριση ...όπως αυτό που έχω στο Lenovo Laptop μου...άσχετα ότι δεν με βολεύει το Laptop....

 

Link to comment
Share on other sites

Από τα microsoft είμαι πολύ απογοητευμένος. Είναι απλά θέμα χρόνου να σπάσει η βάση του enter. Έχω αλλάξει πάρα πολλά και όλα σχεδόν είχαν το ίδιο θέμα. Επίσης θέλω να αποφύγω ασύρματα.

 

Αν πάω ξανά σε μεμβράνης θα είναι πιθανότατα κάτι από dell που χρησιμοποιώ στο γραφείο εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχει χαλάσει ούτε ένα.

 

Αλλά θα προτιμούσα κάποιο μηχανικό

Ή κάποιο chicklet, αλλά δεν έχω εμπειρία από μακροχρόνια χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όχι ασύρματο;

Χτες αγόρασα αυτό

και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος

και επίσης πρώην κάτοχος μηχανικού

το οποίο το δίνω λόγω θορύβου πληκτρολόγησης

Αυτό που προτείνω είναι πολύ ήσυχο και με μικρή

διαδρομή του κουμπιού

Link to comment
Share on other sites

Δε θέλω να μπλέξω με μπαταρίες κλπ. Επίσης παλιότερα είχα θέμα με ένα που έμπαινε κάθε τόσο σε κατάσταση standby και τα πρώτα 2-3 κλίκ κάθε τόσο πήγαιναν στο κενό.

Συν ότι δεν έχει νόημα για μένα μιας και δεν πρόκειται ποτέ να το χρησιμοποιήσω απομακρυσμένα. Θα είναι πιο ακριβό απ το αντίστοιχο καλωδιάτο, και ο μπομποδέκτης θα είναι πρακτικά άλλο ένα πράμα που μπορεί να χαλάσει.

 

Τα έχω δεί πάντως τα συγκεκριμένα. Μαζί τα turbox τα έχω στη λίστα σαν φτηνά backup

 

Ο θόρυβος είναι κάτι που δεν με απασχολεί προς το παρόν

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που σε κουραζει δεν ειναι το ‘’μηχανικο’’ αλλα το οτι εχεις μπλε διακοπτες που ειναι παρα πολυ σκληροι και προφανως σε κουραζουν μετα απο ωρα.

Πρεπει να πας σε πιο μαλακους οπως καφε πχ η να φυγεις απο αυτο τον τυπο και να πας σε ελευθερο διακοπτη οπως ο κοκκινος π.χ.

Έγινε επεξεργασία από fatalara
Link to comment
Share on other sites

Ναι η αλήθεια είναι ότι και το ελασματάκι των μπλέ είναι μάλλον ενοχλητικό για μένα. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο κόλλημα με το ρετρό χαρακτήρα, και συνήθως τερματίζω το πλήκτρο.

Έχω εντοπίσει κάποια με κόκκινους σε καταστήματα και θα πάω μάλλον το απόγευμα να τους δοκιμάσω.

 

Και οι MX speed ακούγονται ενδιαφέροντες, αλλά άντε βρες τους σε πληκτρολόγιο με νορμάλ τιμή.

Link to comment
Share on other sites

πριν 43 λεπτά, το μέλος dimkasta έγραψε:

Και οι MX speed ακούγονται ενδιαφέροντες, αλλά άντε βρες τους σε πληκτρολόγιο με νορμάλ τιμή.

 

 

Όχι, ούτε να το σκεφτείς. Αν σε κουράζουν οι MX Blue, οι MX Speed θα σε ξεπατώσουν, είναι πολύ πιο κουραστικοί. Το πως έχουν κοντύτερη διαδρομή είναι κακό, όχι επειδή θα τερματίσεις το πλήκτρο πιο γρήγορα, αλλά γιατί η αντίσταση αυξάνεται με πιο γρήγορο ρυθμό. Στην πράξη βάζουν πολύ περισσότερο φορτίο στο δάχτυλο, αφού πρέπει να μεταδώσει περίπου ίδια δύναμη σε σημαντικά μικρότερη απόσταση. Σε κοντύτερες διαδρομές θέλεις σημαντικά χαμηλότερη αντίσταση για να είναι άνετοι.

 

Επίσης οι MX Blue με τους MX Brown δεν έχουν καμία πρακτική διαφορά, εκτός του ακουστικά έντονου κλικ. Δεν είναι πιο άνετοι ο ένας από τον άλλον.

 

Οι κόκκινοι θα είναι λίγο πιο άνετοι, αλλά όχι τόσο που θα δικαιολογούσα μετάβαση. Αυτοί που θα είναι άνετοι για εσένα είναι οι low profile, ειδικά οι Kailh PG1350 Blue. Είναι clicky, αλλά είναι πολύ άνετοι για πολύωρη εργασία.

 

Αν δεν βρίσκεις ή δεν σου αρέσει η ιδέα, το μόνο που μπορώ να σου προτείνω είναι να κοιτάξεις για ένα καλούτσικο πληκτρολόγιο με chiclet πλήκτρα. 

 

ΥΓ. Αν μπορείς να έρθεις στον χώρο μου στον Πειραιά, έχω πληκτρολόγιο με MX Speed να το δοκιμάσεις πριν πας να πάρεις, μην πάρεις 200€ πληκτρολόγιο και μετά τα κλαις, δεν είναι και μικρό ποσό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την προσφορά

 

Έκανα μια βόλτα σήμερα από μερικά μαγαζιά. Δοκίμασα διάφορα πληκτρολόγια με διάφορα αποτελέσματα.

 

Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ ήταν το Razer Ornata. Πολύ ωραία αίσθηση και σχετικά μικρή διαδρομή. Ο φωτισμός του είναι κακός, αλλά μικρό το κακό. Αλλά η μεμβράνη είναι περίεργη, ειδικά για την τιμή του.

Δοκίμασα και το deathstalker, αλλά μου φάνηκε πολύ σφιχτό. Μάλλον με έχουν κακομάθει τα scissor στα λάπτοπ με την κλικυ αίσθηση

Επίσης μου άρεσαν πολύ τα Logitech G 413 και Pro

Link to comment
Share on other sites

Τελικά αγόρασα το genesis thor 300 και το logitech g pro

 

Πολύ διαφορετικά το ένα από το άλλο.

 

Μέχρι στιγμής λειτουργικά με κερδίζει το genesis. Αισθητικά πολύ κατώτερο, αλλά δεν φαίνεται να υστερεί σε ποιότητα κατασκευής για την τιμή του. Και οι κόκκινοι διακόπτες μου αρέσουν πολύ. Μόνο τα καπάκια στα πλήκτρα τα νιώθεις ελαφριά. Σα να μην έχουν μάζα, και κουδουνίζουν πολύ με τα ελατήρια.

Το logitech είναι κουκλί να το κοιτάς και έχει πιο ποιοτικά πλήκτρα. O φωτισμός του είναι απλά σε άλλο επίπεδο.

Μόνο αρνητικό στο logitech, τα μακρυά πλήκτρα έχουν πολύ τζόγο αν τα πατάς στο πλάι, και η εφαρμογή έχει διάφορα κουσούρια με την αποθήκευση των ρυθμίσεων στη συσκευή

Έγινε επεξεργασία από dimkasta
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.