Jump to content



Νέο PC στα 600€


Recommended Posts

Παιδιά, γεια χαρά σε όλους...

Θα χρειαστεί να στηθεί υπολογιστής στα 600€ (συνολικά η κεντρική μονάδα).
H χρήση του θα είναι για δουλειά γραφείου μηχανικού, άρα θα χρειαστεί και μια εξωτερική κάρτα γραφικών για δουλειά πάνω σε 3D προγράμματα (μην παρασυρθείτε, δε χρειάζεται τίποτα απίστευτο και τρελό).

Έχετε γενικά καμιά καλή πρόταση περί επεξεργαστή και κάρτας γραφικών; Σκέφτομαι ότι μάλλον το καλύτυερο value είναι οι Ryzen επεξεργαστές και ο 2400G είναι μια πολύ καλή λύση. Το ίδιο σκεφτόμουν και για την 1050ti ως GPU...

Έχετε κάποια πρόταση άλλη;

Ευχαριστώ πολύ guys!

Link to comment
Share on other sites

αν και δεν ξέρω τι ανάγκες έχει ακριβώς ο μηχανικός
ποιος ο λόγος να πάει σε 2400g (που έχει καρτα γραφικών)

εκτός εαν πάει πρώτα σε 2400g και μετά απο καιρό (αν πέσουν οι τιμές δηλαδή) πάει σε έξτρα κάρτα γραφικών
 

καλύτερα να πάει λίγο πιο πάνω σε r5 1600 και ότι κάρτα θέλει(που να ταιριάζει στο budget)

ps. θεωρητικά 19/4 βγαίνουν ryzen 2.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα, ενδείκνυται να πάρει αυτό. Όσο και να προσπαθήσετε συλλέγοντας κομμάτι-κομμάτι, αυτό που θα φτιάξετε δεν θα πηγαίνει όπως αυτός ο Dell. Εναλλακτικά, ας δει κι αυτό ή αυτό, που έχουν επεξεργαστή με αξιοπρεπέστατη ταχύτητα και ηλεκτρική ισχύ μόλις 25W. 

 

Αν θέλει αποκλειστικά καινούργιο μηχάνημα, αυτό εδώ είναι ό,τι πρέπει - σ'αυτά τα χρήματα, μαζί μ' αυτήν την καρτούλα (και ψηλό bracket).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αντίστοιχη περίπτωση: μια φίλη, πολιτικός μηχανικός, μου ζήτησε να της φτιάξω νέο PC. Αν και στην αρχή είχα σκοπό να περάσω έναν 1600+1050ti, τελικά κατέληξα στον 2400g. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η δαπάνη για ξεχωριστή VGA δεν έχει νόημα (υπερ-κοστολογημένες για τους γνωστούς λόγους), και σε κάθε περίπτωση η ενσωματωμένη Vega είναι υπεραρκετή για τις ανάγκες της.

 

Αντίθετα, η εξοικονόμηση των χρημάτων μπορεί να αξιοποιηθεί αποδοτικότερα σε άλλα μέρη του συστήματος όπως καλύτερος/μεγαλύτερος ssd/m.2, περισσότερη ram, κ.λπ. Στη δική μου περίπτωση τα διέθεσα σε δεύτερο σκληρό για raid (mirroring, μιας και με το backup η φίλη δεν ήταν και πολύ συνεπής).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.