Jump to content



We Are Windows. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.


Recommended Posts

Η αγάπη που τρέφω για τα windows και την MS γενικά είναι γνωστή τοις πάσι. Έχω πλέον κατορθώσει και χρησιμοποιώ linux κατά 95% της χρήσης του υπολογιστή μου και να γίνω πιο αποδοτικός σε κάθε πιθανό σενάριο χρήσης. Έχω επενδύσει βέβαια και τον απαιτούμενο χρόνο για να μάθω να χρησιμοποιώ σωστά και αποδοτικά λογισμικό ανοικτού κώδικα σε σημείο που πλέον μου προκαλεί "δυσανεξία" κάθε εφαρμογή κλειστού λογισμικού, όχι ιδεολογικά, αλλά γιατί απλά δεν έχω τη λειτουργικότητα που χρειάζομαι και έχω μάθει. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να το κατανοήσουν οι περισσότεροι εδώ μέσα που πιστεύουν μόνο στην "αλήθεια" των windows, του σπασμένου photoshop, ms office κ.ο.κ.

 

Δυστυχώς δεν έχω φτάσει στο σημείο να μην έχω εγκατάσταση win στον δίσκο μου. Λίγο το ΠΜΣ που παρακολουθώ και απαιτούσε για κάποια μαθήματα VS development και λίγο το PowerDirector για επεξεργασία video ήταν οι δυο σημαντικότεροι λόγοι για να διατηρώ ακόμα win εγκατάσταση. Τόσο στο laptop, όσο και desktop, λοιπόν, μπαίνω σε περιβάλλον win εξαιρετικά σπάνια πλέον με αποτέλεσμα να έχω μείνει πίσω στο θέμα των updates. Βρέθηκε λίγος χρόνος σήμερα και σκέφτηκα να μπω win στο laptop και να το αφήσω ανοικτό για να κατεβάσει και να εγκαταστήσει το 1803 update. Όσα θα περιγράψω στη συνέχεια βάζουν άλλο ένα λιθαράκι στον "τοίχο μίσους" για την MS.

 

Έχουμε και λέμε λοιπόν: sda1 και sda2 ανήκαν στα windows. sda6 ήταν το linux partition και υπήρχε και ένα swap partition στον δίσκο. Η διαδικασία boot ελεγχόταν από το GRUB2 που ήταν εγκατεστημένο στον MBR του δίσκου.

 

Ξεκινάει το windows update και η ώρα πέρασε παρακολουθώντας μουντιάλ, μέχρι που ήρθε η ώρα που το σύστημα ζήτησε restart. 1ο restart και φτάνει το update στο 15%, 2o restart και πάει μέχρι το 30% 3ο restart (ΈΛΕΟΣ!!!!) και μου κάνει disk check (wtf ???? ), 4ο restart και τρώω μαύρη οθόνη στο grub (grub rescue mode).... Μένω άφωνος.... Το να κάνει οoverwrite ο windows boot loader το grub θα το καταλάβαινα. Αλλά το να μπαίνω σε grub rescue mode, σήμαινε ότι κάτι είχε πάει πολύ στραβά... 

 

Μπουτάρω με ένα boot-repair-disk tool που είχα και επιλέγω αυτόματη επιδιόρθωση του grub. Τίποτα. 

'Ωρα να λερώσουμε τα χεράκια μου. Μπαίνω σε live linux mint και από κονσόλα πλέον πάω να ξαναπεράσω το grub. Και εκεί που πρέπει να κάνω mount το linux partition (sda6) για να εγκαταστήσω το grub, τρώω άκυρο;;;;; Ορίστε;;;; Τι έγινε; Ανοίγω gparted και βλέπω κάτι που δεν έχω αντικρίσει ποτέ ξανά (να 'ναι καλά η MS που το κατάφερε και αυτό):

400201768_Screenshotfrom2018-06-1614-20-29.png.889795ea847d07de4a41ed198cc20d1b.png 

 

Αμέσως μετά το sda2 οι Borg (εμ συγνώμη, εννοούσα τα windows) δημιούργησαν το sda3 824MB και αντί να πάρουν τον χώρο από το sda2 (το κυρίως NTFS partition των win) το πήραν από τον χώρο που ακολουθούσε!!!! καταστρέφοντας το ext4 partition του linux (unallocated space πλέον). Δεν πίστευα στα μάτια μου!!!! 

 

Ευτυχώς που έχουν γνώση οι φύλακες και το CloneZilla επανέφερε το image backup που είχα, στη συνέχεια από live περιβάλλον ξανασέταρα το grub και το σύστημα πλέον λειτουργεί κανονικά. 

 

Κατεβάζοντας αρκετά καντήλια, ξαναμπήκα win για να ολοκληρωθεί το update, οπότε και τα αγαπημένα μου win με περίσσιο θράσος μου πρότειναν:

 

edge_default.JPG.ae0a2f93f9f667786fceb8832fb55c80.JPG

 

Γέλασα πικρά με την κατάντια της MS που  μυαλό δεν βάζει (ας όψονται τα εκατομμύρια κλειδωμένων θυμάτων) και αποφάσισα να γράψω το ημερολόγιο της περιπέτειάς μου για να διακωμωδήσω την κατάσταση.

 

billgatesborg.gif

 

  • Haha 8
Link to comment
Share on other sites

Ιδέα δεν εχω τι έκανες. Εγώ θα το είχα σπάσει. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα 10αρια είναι το πιο μλκσμενο λειτουργικό εβερ. Βασικά η ίδια η ms φταίει που τα έχει καταστρέψει όλα.

Και το αστείο είναι που λέει ο κόσμος ότι δεν έχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς η λογική της MS είναι "μας ανήκει ο δίσκος του χρήστη και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε σε αυτόν ακόμα και έξω από το partition των windows ". Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει. Αν δεν είχα προνοήσει να έχω backup θα είχα χάσει δουλειά δεκάδων ωρών και μάλιστα χωρίς μια προειδοποίηση. Είναι απλά εγκληματική αμέλεια ( ;;;; ) των devs της MS. Μόνο malware κάνουν τέτοια πράγματα και άνετα κατατάσσω σε αυτή την κατηγορία τα windows 10

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απο ολα χαρας το κουραγιο σου.

 

Η πλάκα είναι οτι αυτή την στιγμη γράφω απο λαπτοπ με Linux host ενω παράλληλα στήνω VM με Win10...γιατι θα το σκεφτώ πολύ καλα αν θα ξαναστησω 10αρια σε λαπτοπ και μιλάει ένας κάποτε Μαϊκροσοφτάκιας.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Άρα στην επόμενη αναβάθμιση καλό θα είναι να έχω δύο nvme σκληρούς, ε; 
Και να μην ξεχνάς να αποσυνδέεις τον ένα όταν κάνεις update στα win..... Ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνουν οι Borg.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, gdp77 said:

Και να μην ξεχνάς να αποσυνδέεις τον ένα όταν κάνεις update στα win..... Ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνουν οι Borg.

 

εγώ το κάνω αυτό εδώ και χρόνια όταν πάω να κάνω format - install windows . αποσυνδέω όλους τους δίσκους εκτός του C που θέλω να κάνω install μου τα είχε διαλύσει  μια φορά η microsoft :D οι Borgs

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
Link to comment
Share on other sites

 
εγώ το κάνω αυτό εδώ και χρόνια όταν πάω να κάνω format - install windows . αποσυνδέω όλους τους δίσκους εκτός του C που θέλω να κάνω install μου τα είχε διαλύσει  μια φορά η microsoft [emoji3] οι Borgs
Έχουν ανεβάσει επίπεδο λέμε... Τώρα και με update :-p

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

πριν 9 ώρες, το μέλος GoMaR έγραψε:

Βασικά η ίδια η ms φταίει που τα έχει καταστρέψει όλα.

 

Διαφωνώ. Παντα ήταν έτσι απά είχαμε χαμηλά στανταρ.

Γενικά, αν είχε κατι με λειτουργικότητα εστω της πιο unstable διανομής linux να πω οκ ειχε κάτι και το χαλασε.

Εδώ σε νορμαλ μηχανημα χωρις κάποιο προβλημα και χωρις να κανεις εσύ αλλαγές, ολα απλα  μια μερα καταρέουν, γιατί, γιατί όχι;  Ή στην καλύτερη χανεται μέρος της λειτουργικότητας μεχρι να κανεις reboot.

Και ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα γιατι μαμήθηκαν όλα, οπως έχεις στο λίνουξ.  <-Αυτό είναι που μου την σπάει πιο πολύ.

 

Link to comment
Share on other sites

ασχετο αλλα σα το dos δεν εχει

ηξερες τι φορτωνες γιατι εφτιαχνες εσυ την config.sys και το autoexec.bat.......

τα 10αρια παιζουν την πουλαρα τους εντελως.........ουτε για τους games δεν κανουν πια οχι για επαγγελματιες............

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.