Jump to content



Στρατός: Ποιός παρουσιάζεται;; (ArmyLab)


morph

Recommended Posts

"μιλαμε με 11 χρονο" ...

Γιατι "εσεις" που "μιλατε με 11 χρονο" δηλαδη νομιζεις οτι εχετε δικιο και αυτος ειναι ο ανωριμος;

Τι αλλο θα ακουσουμε...

Γνωμες λενε ολοι, δε διδασκουν θρησκειες ουτε περιμενουν απο τους υπολοιπους να τις ασπαστουνε...ελεος

Link to comment
Share on other sites

Δεν πειραζει jiohkor3 η αληθεια απλα "τσουζει" καποιους και ως κλασσικο ο Ελληνας οταν δεν εχει να πει κατι που στεκει αρχιζει τις προσβολες.

Τοσα χρονια στο ιντερνετ εχω δει πολλα attention whores, αλλα εσυ πραγματικα μπηκες στην 3αδα αβιαστα.

Καλα ποστ στο υπολοιπο φορουμ, εδω δεν ξαναγραφεις.

Ρημαξες ΚΑΙ αυτο το θεμα.

Link to comment
Share on other sites

να κανω ενα combo break για να ηρεμισουν τα πραγματα και να ρωτησω και κατι :D

χαρτι να περασω περιοδευων δεν μου ηρθε πηγα μονος μου στα κεπ... για να παρουσιαστω κανονικα τωρα ποτε περιπου θα μου ερθει?? πρεπει να παω μονος μου παλι?

Link to comment
Share on other sites

να κανω ενα combo break για να ηρεμισουν τα πραγματα και να ρωτησω και κατι :D

χαρτι να περασω περιοδευων δεν μου ηρθε πηγα μονος μου στα κεπ... για να παρουσιαστω κανονικα τωρα ποτε περιπου θα μου ερθει?? πρεπει να παω μονος μου παλι?

Αφου κλεισεις 18 θα περιμενεις πανω κατω να σου ρθει χαρτι μεσω αστυνομιας, αλλα μπορεις να πας στο στρατολογικο γραφειο που ανηκεις οταν κλεισεις τα 18 και να δηλωσεις εαν θες να πας πχ.

Link to comment
Share on other sites

Γελοιότητες εκατέρωθεν μιλάμε....

Οι πετεινοί με τους γαιδάρους....

Για τον έναν κλείνει σπίτα ο στρατός, τον αφήνει η γκόμενα εξαιτίας τους στρατού και ο άλλος ούτε μίζες βλέπει, ούτε "αξιοκρατία"...

Να κάνετε ασκήσεις αντίληψης παίδες. Βοηθούν να ξεχωρίζετε καταστάσεις....

Link to comment
Share on other sites

@ Sotiris Λογο της ηλικιας σου δεν μπορω να μιλησω σοβαρα, εσυ το μονο που σκεφτεσαι ειναι το πως θα κουτουπωσεις κοριτσακια και το πως θα κοιμασαι μαζι τους οποτε τι αλλο να πουμε ?

QFT 2.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία μέρα σήμερα, άλλη διάθεση. Για να δούμε :)

Indeed :)

1. Υποθέτω ότι διαφωνούμε και στο θέμα της γενικής ανάγκης ύπαρξης στρατού, στο αν το κράτος μπορεί να έχει μόνο μισθοφορικό στρατό και στο αν θα μπορούσε να είναι εθελοντικός ο στρατός, οπότε οποιαδήποτε σύγκριση με αυτούς τους λαούς που έχεις στο μυαλό σου για μένα είναι άκυρη.

Δεν διαφωνώ στην ανάγκη άμυνας της χώρας.

Όταν όμως η Σερβία, που είχε πόλεμο πριν 10 χρόνια, και οι γείτονές της δεν πιστεύω ότι είναι τόσο φιλικοί (απόσχιση Μαυροβουνίου, Κόσσοβο, Κροατία, Σκόπια κλπ.) καταργεί την υποχρεωτική στράτευση (έστω και λόγω των απαιτήσεων του ΝΑΤΟ), που ξαναλέω, τον Κάραζιτς δεν πάει χρόνος που τον κατεβάσανε από τα βουνά, καταλαβαίνεις πόσο αναχρονιστικό είναι αυτό για την Ελλάδα, που ελπίζω ότι δεν θέλει να πάει σε πόλεμο.

Καλώς ή κακώς το όλο σκηνικό έχει μεγάλες συνέπειες στην οικονομία. Αν εσύ ενώ σπούδαζες είχες μια ιδέα και άνοιγες μια εταιρία, όταν πήγαινες στρατό τι θα έκανες?

Αν έχεις βρει μια μόνιμη δουλειά, γιατί να την χάσεις? Μετά θα την ξαναβρείς? Υπάρχει ο νόμος ότι πρέπει να σε επαναπροσλάβουν μετά το στρατό, αλλά σκέψου πόσο εύκολο είναι να σε απολύσουν πλέον ;)

2-4. Αν χρειάζεται να καταφεύγω σε λογική για παιδάκια για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα παρεξηγηθούν τα λεγόμενα μου, το κάνω. Όλες οι εμπειρίες της ζωής ακόμα και αυτή που (ειρωνικά αναφέρεις) του να αφήσω τα (μελλοντικά προφανώς) παιδιά μου ορφανά για να ωριμάσουν, ναι σε ωριμάζουν. Προφανώς και αν είχες ένα κουτί με εμπειρίες για να διαλέξεις με ποιες θα ωριμάσεις, το να πας στρατό δεν θα ήταν στις επιλογές σου (πόσο μάλλον το να αφήσεις τα παιδιά σου ορφανά). Αυτό δεν παύει όμως να τον κάνει μία εμπειρία από την οποία ωριμάζεις. Δεν είσαι φυτό στον στρατό και δεν είναι νεκρός χρόνος. Υπάρχουν πολύ ομορφότερες εμπειρίες από το στρατό, κανείς δεν το αρνείται. Αλλά αφού είσαι υποχρεωμένος να το περάσεις, τότε μπορείς να πεις ότι σαν εμπειρία σου πρόσφερε κάτι, σε ωρίμασε έστω και λίγο. Μπορεί ο στρατός εσένα να μη σε κάνει άντρα, ούτε εγώ θεωρώ ότι με έκανε άντρα, αλίμονο. Αυτό είναι κάτι που λέγανε παλιά και από την άποψη ότι έμπαινες 18 χρονών και έβγαινες 21. Άλλωστε δεν είπα νομίζω ότι ο στρατός σε κάνει άντρα.

Η διαφορά σε αυτό που μου λες και σε αυτό που σου λέω, είναι ότι κρίνεις με βάση τον εαυτό σου (στο ξαναέγραψα). Δεν έχουν όλη το ψυχικό σθένος ή τη μόρφωση να μπορούν να ανταπεξέλθούν σε εμπειρίες τύπου στρατός. Ειδικά μικρά παιδιά @18, πολλές φορές δεν την παλεύουν. Σε αυτούς, δημιουργείς ΜΟΝΙΜΑ -ψυχολογικά πολλές φορές- προβλήματα (θα μου πεις ο στρατός φταίει, μπορεί να τα αποκτούσαν με 1002 τρόπους) τα οποία παίζει και να τους μείνουν στη μετέπειτα ζωή τους. Και όχι, δεν πιστεύω ότι έτσι κερδίζεις κάτι.

5. Δεν κατάλαβα από που το συμπέρανες αυτό. Όταν πήγα στρατό, από τα πράγματα που μου έκανε περισσότερο εντύπωση είναι ότι όντως έβρισκες κάθε καρυδιάς καρύδι. Συναναστράφηκα με άτομα με τα οποία δεν είχα καμία επαφή στον "έξω-στρατιωτικό" κόσμο. Έζησα (σαφώς μπορούσα να το γνωρίζω θεωρητικά) πως πραγματικά ήμουν σε μία μικρογραφία της κοινωνίας μας, ενώ μέχρι τότε ο κύριος όγκος ατόμων με τα οποία ερχόμουν σε επαφή ήταν σπουδαγμένα. Είχα (μπορείς να πεις) πάθει ένα πολιτισμικό σοκ. Οκ, εσύ μπορεί να είσαι πιο μάγκας και κοσμογυρισμένος και αν ήσουν στη θέση μου να μην ένιωθες έτσι, αλλά εμένα προσωπικά με έκανε να σκεφτώ και να συμπεριφέρομαι εκτός του καθιερωμένου. Όλα αυτά, παρόλο που είχα γυρίσει όλη την Ελλάδα σε εκείνη την ηλικία, είχα ζήσει ανθρώπους σε χωριά, είχα ταξιδέψει στο εξωτερικό και γενικά ήμουν πολύ κοινωνικό άτομο.

Κοσμογυρισμένος με την έννοια του underground, όχι με την έννοια διακοπές στη Μύκονο και ταξίδια στο εξωτερικό. Αν πας στο κέντρο της Αθήνας, μπορείς να δεις αρκετά underground σκηνή, χαρακτήρες, φυσιογνωμίες κλπ., που δεν απέχουν πολύ από αυτό που λες :) Σίγουρα το επίπεδο μόρφωσης είναι τραγικό κατά μέσο όρο, όπως τραγικό είναι γενικότερα το επίπεδό μας σαν λαός. Αυτό φαίνεται κάθε 4 χρόνια (κάνει ΜΠΑΜ), και το πληρώνουμε πιστεύω αρκετά ακριβά τώρα.

6. Σου εύχομαι όταν είναι να πας στρατό, να μην χρειάζεται να πας. Όχι να βρεις κάποιο τρόπο να παρακάμψεις την διαδικασία και να γίνεις ένας ακόμα Τσοχατζόπουλος ή Λαζόπουλος, αλλά να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να μην χρειάζεται να πας.

Είμαι 29 (πληροφορία που φαίνεται στο προφίλ μου), οπότε υποθέτω θα έπρεπε να είμαι μέσα, εφ'όσον δεν έχω εκπληρώσει τις 'υποχρεώσεις' μου. Έχω επιλέξει να είμαι έξω, αρκετά έξω. Γνωρίζω τις συνέπειες των πράξεών μου και στηρίζω τις αποφάσεις μου. Δεν προτείνω ούτε καθοδηγώ. Δεν πιστεύω ότι το να μην πας στρατό είναι ανάλογο της φοροδιαφυγής. Σε κάθε περίπτωση, πληρώνω αρκετά λεφτά σε φόρους, απλά πλέον όχι στο ελληνικό κράτος.

Κι αν μου τη βαρέσει υπάρχει και ο British army, έχει περιπτεράκια στις πλατείες να συμπληρώσεις φόρμα για drafting. Νομίζω γλιτώνεις και την ελληνική θητεία (υπηρεσία σε συμμαχικό κράτος), απλά το μειονέκτημα είναι ότι δεν γλιτώνεις τον πόλεμο!

7. Όπως είπα και στο 1. διαφωνούμε για την ανάγκη ύπαρξης του στρατού λογικά, οπότε δεν έχει νόημα κάποιος άλλος σχολιασμός. Δεν έχω κανένα κόλλημα όμως τέτοιο. Το κόλλημα μου είναι στην υποχρέωση. Αν εγώ και εσύ είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε, αλλά εσύ την σκαμπουλάρεις, ναι θα πω "μαλ.... είμαι εγώ που πήγα;". Το ίδιο και με τους φόρους και τους φοροφυγάδες, "μαλ... είμαι εγώ που πληρώνω κανονικα;"

Δεν μπορώ να εκπληρώσω μια τέτοια υποχρέωση όταν δίπλα μου βλέπω την αναξιοκρατία και τα κομματόσκυλα. Sorry, αλλά προτιμώ να την κάνω με ελαφρά, παρά να βλέπω ... εκπληρώσεις υποχρεώσεων δι' αλληλογραφίας ακολουθούμενες από φωτογραφικές προκυρήξεις θέσεων (-και τι θέσεων!) στο δημόσιο.

Θα μου πεις μείνε και πολέμα για αυτό που πιστεύεις ... δυστυχώς δεν είμαι τόσο αισιόδοξος ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, είμαι αισιόδοξος με εμπειρία.

Και πραγματικά πιστεύω ότι δεν είμαστε ακόμη σε θέση να αλλάξουμε τα πράγματα (σαν λαός). Και ελπίζω να είναι λάθος η εκτίμησή μου. Πραγματικά το ελπίζω. Αλλά δεν το πιστεύω.

8. Ομολογώ ότι θεωρώ πως στην Κύπρο έζησα σε μεγάλο βαθμό τον στρατό όπως θα περίμενα να είναι. Εκπαίδευση σε αρκετά όπλα, πολλές ασκήσεις, προβλεπόμενα πράγματα. Όπως είπα, επέλεξα να πάω στην Κύπρο και μες στους λόγους ήταν και αυτός. Ίσως εγώ να είμαι χαζός και να βρίσκω θετικά σε όλα τα πράγματα, αλλά το σκοπέτο επίσης θεωρώ ότι έχει τα θετικά του. Και δεν μιλάω για σκοπιά με iPad, μουσική και κινητό. Μιλάω για την σκοπιά όπως θα έπρεπε να είναι (coca cola light :p). Μου αρέσει να σκέφτομαι, να κάθομαι κάπου και να αγναντεύω και να σκέφτομαι διάφορα. Στην σκοπιά είχα τον χρόνο μου για να το κάνω αυτό. Χαζό; Ίσως. Λιγότερο παραγωγικό από 1 εκ πράγματα; Σίγουρα! Σε πληροφορώ όμως ότι στην σκοπιά σκεφτόμουν αναλυτικά διάφορες εφαρμογές υπολογιστών που θα μπορούσε να φτιάξω και πάντα σημείωνα κιόλας σε μπλοκάκι τις σκέψεις μου. Μπορείς να μου πεις λοιπόν ότι αυτός ο χρόνος ήταν απολύτως χαμένος για εμένα; Προφανώς και αν αυτές τις ώρες ήμουν μπροστά από τον υπολογιστή μου, θα είχα μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Αλλά όπως είπα, μιλάμε για κάτι το υποχρεωτικό.

'Τίποτα δεν πάει χαμένο'.

9. Αυτό το θέμα ομολογώ ότι ήταν ένα από τα λάθη μου στο thread. Δεν είχα στο μυαλό μου άτομα που δεν έχουν καθόλου λεφτά ναι. Απλά με αφορμή τα γραπτά του Ιάσωνα, θεώρησα υπερβολή κάποιος που έχει οικονομικό πρόβλημα, να περιμένει την περίοδο που είναι στρατό, κάθε που είναι εξοδούχος να κάνει και την διασκέδαση του. Δε νομίζω πως σκέφτεται έτσι κάποιος που δεν έχει λεφτά. Πάντως, τα 300€/μήνα είναι υπεραρκετά και θα πρότεινα σε όσους σκέφτονται το οικονομικό πριν πάνε στρατό, να επιλέξουν (αν μπορούν) να πάνε Κύπρο.

Δυστυχώς όχι μόνο υπάρχουν αυτά τα άτομα, αλλά αυξάνονται. Αλλά η υποχρέωση υποχρέωση! Υποχρέωση του κράτους δεν είναι η υγιής αγορά (αφού το κράτος την ελέγχει) και η ύπαρξη θέσεων εργασίας? Υποχρέωση να πας στρατό, και μετά κάτσε να περιμένεις άνεργος, ή σύμφωνα με τον ΓΑΠ φύγε εξωτερικό.

Και κλείνοντας την συμμετοχή μου στο θέμα (δεν γράφω στο forum για να κοντράρομαι), δεν θεωρώ τον εαυτό μου στρατόκαυλο, δεν πιστεύω ότι ο στρατός στην Ελλάδα είναι όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά τι είναι άλλωστε; Πιστεύω όμως ότι (όπως είπε και ο Lakisss) "υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, αφού εξυπηρετεί διαφόρους σκοπούς". Εφόσον υπάρχει και είναι υποχρεωτικός, αν μπαίνεις με την διάθεση ότι ο στρατός είναι μόνο σκοπέτα και αγγαρείες, τότε θα ζήσεις μόνο αυτό... :)

Άλλο να είσαι συνειδητοποιημένος, άλλο να ωραιοποιείς ότι ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωής μου (όπως λένε μερικοί). Αν ο στρατός ήταν η ωραιότερη περίοδος της ζωής σου, get a life!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

DefenceNet - Αύξηση της θητείας κατά 3 μήνες από την κυβέρνηση

Αν δεν είναι φήμες ...σε ένα χρόνο από τώρα (περίπου) θα έχουμε ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ αξιόμαχο στρατό χάρη στους νέους που θα καθαρίζουν τουαλέτες για +3 μήνες.

Έγινε επεξεργασία από astrolabos
πιπέρι
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.