Jump to content



ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ


jdogos

Recommended Posts

Καλησπέρα...

Έχω αυτό το κουτί και μια a.i.o. υδρόψυξη. Την υδρόψυξη την έχω βάλει μπροστά καταργώντας τους ανεμιστήρες που είχε το κουτί. Πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα να έβαζα το ψυγείο στην οροφή και να ξαναβάλω τους ανεμιστήρες ή να το αφήσω ως έχει. Να συμπληρώσω ότι οι ανεμιστήρες είναι σε pull και όχι σάντουιτς (push - pull)

 

ΘΕΝΚΣ ΙΝ ΑΝΤΒΑΝΣ....          ???

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και σε σένα!    :)

 

Εξετάζοντας μόνο την ψύκτρα της CPU και "αδιαφορώντας" για την κάρτα γραφικών, η καλύτερη θέση όσον αφορά την θερμοκρασία του αέρα που ψύχει ρο radiator, είναι αυτή που το έχεις τώρα.

Εμπρός ο αέρας που το ψύχει , έρχεται κατ' ευθείαν από το περιβάλλον και έτσι έχει την χαμηλότερη συγκριτικά θερμοκρασία!

 

Σε σχέση με το setup που έχεις κάνει (PULL) δεν είναι και ότι το καλύτερο:

Αν δείς στο review που είχαμε κάνει στην ΑΙΟ σου . . .

 

large.B1_Corsair-H115i-Pro_Thermal-Behav

 

Η διαταξη των ανεμιστήρων σε PULL υστερεί ελαφρά σε σχέση με τη διάταξη PUSH και επιπλέον στο υψηλό air flow κάνει και ~2 dBA παραπάνω θόρυβο.

Συνεπώς, αν δεν έχεις κάποιον συγκεκριμένο λόγο για την Pull τοποθέτση, θα σου έλεγα να την αλλάξεις.

 

Επιπλέον αυτών και για να δεις καλύτερα αν σε συμφέρει να πάς το radiator στο ταβάνι του κουτιού, και σε σχέση με το τι είδους κάρτα γεαφικών έχεις σου δίνω και τη σχετική αύξηση της θερμοκρασίας του άερα καθώς αυτός διέρχεται μέσα από το radiator και για διακύμανση της θερμικής καταπόνησης από 60 έως και 360 Watt. 

Χαμηλό air flow :   +3,3  έως + 15 oC

Μέσο air flow    :    +3  -         + 15,5  οC

Υψηλό air flow  :    +2     -      +12,2

 

Με άλλα λόγια αν η κάρτα γαφικών σου δεν είναι ζορισμένη αφήνεις το στήσιμο ώς έχει, αν όμως είναι συνεχώς στα κόκκινα, τότε καλό θα είναι να την "συμπονέσεις" κι εκείνη λίγο !  :p

Αν δε η CPU είναι συνήθως σε χαμηλό φορτίο, τότε καλό θα είναι τα διαθέσιμα περιθώριά σου να τα δώσεις στο πιο ταλαιπωρημένο εξάρτημα (την κάρτα γραφικών) και να βάλεις το rad στο ταβάνι του κουτιού.

Όπως και να έχει, στην όλη ισοροπία παίζει σημαντικό ρόλο και το τι κάρτα έχεις που βγάζει τον αέρα της, τι 'αλλους ανεμιστήρες εχεις στο κουτί,  κλπ κλπ .

:)

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το κουτί είχε 2 ανεμιστήρες 140άρηδες μπροστά που τους κατήργησα για να βάλω το ψυγείο και έναν 140άρη πίσω που δεν τον έχω πειράξει. Η κάρτα γραφικών είναι η asus gtx970 strix που εδώ και καιρό λέω να την αλλάξω. ( η πιο καλή αγορά που έχω κάνει ever!!!).

H ροή αέρα push από μπροστά και pull από πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Μια ιδέα για βελτίωση του air flow ,χωρίς να αλλάξεις θέση στο ψυγείο είναι η . . .

 

Corsair Opsidian 750D_airflow-01_jdogos.jpg

Τον Β τον έχεις από το κουτί, προσθέτεις και τους C και D και βελτιώνεται η εικόνα!

Στον κάτω θα πρέπει να βάλεις και ένα φίλτρο!

Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν έχεις χρησιμοποιήσει τα ρακ των δίσκων , αλλά . . .  :)

 

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
Link to comment
Share on other sites

Ειμαι της αποψης πως αμα μπορεις να φτυσεις τον ζεστο αερα , αμεσως εξω απο το κουτι , το κανεις . Ακομα και αν αυτο σου προκαλεσει μια μικρη αυξηση θερμοκρασιας λογο του οτι μεσα απο το ψυγειο θα περασει οτι εχει βγαλει το συστημα . 

Link to comment
Share on other sites

Με βάση τα χαρακτηριστικά τους θα σου έλεγα να βάλεις PUSH τους Be Quiet και PULL τους Corsair.

Για τους PUSH καλά θα ήταν να τους σφράγιζες περιμετρικά, έτσι ώστε να μην έχουν διαρροή αέρα από την εμπρός πλευρά του ψυγείου.

Αλλά -πρός χάριν της επιστήμης !  :p _ δεν δοκιμάζεις και τις δύο εναλλακτικές , έτσι για να πεις και σε εμάς πως πήγε το πείραμα!  :) 

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.