Jump to content



επισκευη μπαλκονοπορτας


Recommended Posts

καλησπερα, μιας και εχω αδεια ολη αυτη την εβδομαδα λεω να ξεκινησω την επισκευη στις μπαλκονοπορτες του σπιτιου. μιας και δεν υπαρχουν τα χρηματα για αλουμινια η pvc κουφωματα θα προσπαθησω να φτιαξω οσο το δυνατον καλυτερα τα υπαρχων ξυλινα. εχουν πολλα κενα και τον χειμωνα ειναι σαν να τα εχω ανοιχτα.  

IMG_0534.thumb.JPG.f6f280c0f085e4e5ee32b53b7a913014.JPG

σε αυτο ελεγα να βγαλω το φιλετακι που ειναι σαν καπακι και να γεμισω το κενο με ξυλο για να ερθει με την αλλη πορτα  προσωπο. πρεπει να εχει κενο για διαστολες? και αν ναι ποσο?

επισεις εχω μερικα τζαμια που μου περισευουν. μπορω να φαω με το ρουτερ περιμετρικα του καδρου και να προσθεσω δευτερο τζαμι? αν ναι ποσο κενο πρεπει να εχει το ενα τζαμι με το αλλο? αυτο που εχει τωρα ειναι συρομενο απο πανω προς τα κατω περιπου 3χιλ παχος το αλλο που εχω ειναι 5αρι

IMG_0537.thumb.JPG.7f280163f83bd3c6a2626f329c85e657.JPG

 

και φυικα στο τελος θα βαφτει. τι ειδος χρωμα προτεινεται? 

Link to comment
Share on other sites

Ένα μικρό κενό πρέπει να υπάρχει γιατί τα τζαμιλίκια είναι ανοιγόμενα, οπότε χρειάζεται ένας κενό για να μην βρίσκουν το ένα στο άλλο όταν κλείνουν και ανοίγουν.

Κανόνισε αυτό το κενό να είναι στην πιο μικρή του απόσταση κάνα δυο χιλιοστά.

Αλλά δεν είναι αυτό που πρέπει να σε απασχολεί τόσο, όσο η διαμόρφωση των τζαμιλικιών εκεί που  συναντιούνται (στο κέντρο).

Σε πολλά ξύλινα εκεί το "σόκορο" είναι διαμορφωμένο σε σκαλοπάτια και οπωσδήποτε ακόμα και σκαλοπάτια να μην υπάρχουν το ένα τζαμιλίκι έχει ένα πηχάκι στην εσωτερική πλευρά (προς το χώρο του δωματίου) που περισσεύει προς το άλλο και το ανάλογο υπάρχει και στο άλλο τζαμιλίκι αλλά προς το εξωτερικό περιβάλλον. 'Ετσι τα δύο τζαμιλίκια κλείνουν με μια συγκεκριμένη σειρά και στην συναρμογή τους σχηματίζεται ένας "μαίανδρος" που υποτίθεται (και πράγματι το κάνει αν η συναρμογή είναι καλή) ότι εμποδίζει τον αέρα να μπαινοβγαίνει !

Σε αυτή λοιπόν τη διαμόρφωση , αν δεν κλείνει σωστά μπορούν να μπουν αεροστοπ (αυτοκόλλητες αφρώδεις ελαστικές λωρίδες που στεγανοποιούν αποτελεσματικά το κούφωμα από την εισερχόμενο αέρα!

Ανάλογες λωρίδες μπορούν να μπουν και στην υπόλοιπη περίμετρο του κάθε τζαμιλικιού και το όλο παράθυρο / μπαλκονόπορτα να κλείνει "στεγανά" .

φυσικά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο κενό, που συνήθως τα παράθυρα το έχουν καθώς τέτοια αεροστοπ υπάρχουν σε διαφορά πάχη και συνθέσεις  από αφρολέξ μέχρι αφρώδες ελαστικό αλλά και από ειδικά προφίλ αφρώδους ελαστικού.

 

Τζάμι δεύτερο ίσως και να μπορείς να βάλεις αλλά πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά , γιατί ναι μεν θα έχεις καλύτερη θερμομόνωση, αλλά από την στιγμή που τα δύο τζάμια δεν θά έχουν κάποια πραγματικά καλή στεγανοποίηση μεταξύ τους, η υγρασία θα εισχωρήσει ανάμεσά τους και θα αρχίσουν τα θολώματα και οι συμπυκνώσεις στις εσωτερικές επιφάνεις του συστήματος των δύο τζαμιών.

Χρειάζεται Οπωσδήποτε μεταξύ τους να μην υπάρχει καθόλου υγρασία και αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με κόλλημα περιμετρικά και αντικατάσταση του αέρα με κάποιο αδρανές αέριο που δεν περιέχει υγρασία ή με αφυγροποιημένο άερα. Αυτά όμως σημαίνουν βιομηχανική κατασκευή κλπ κλπ .

 

Συνεπώς ή κάνεις την απόφαση να αλλάξεις κουφώματα, ή επεμβαίνεις για την επίτευξη της καλύτερης στεγανότητας.

Από τη στιγμή που θα εξασφαλιστεί αυτή , οι συνθήκες θα αλλάξουν αρκετά και δεν θα ε΄χεις τόσες απώλειες θερμότητας.

Από εκεί και πέρα τη διαφορά μπορεί να την κάνουν σχετικά βαριές κουρτίνες.

 

Εναλλακτικά και εφ΄ όσον πραγματικά το έχεις το άθλημα  αλλά αλλά και το χώρο, μπορείς να κάνεις αυτό που κάνανε παλιά όταν δεν υπήρχαν τα διπλά τζάμια, να φτιάξεις ένα δεύτερο τζαμιλίκι που θα ακουμπάει πάνω στο παλιό , το οποίο θα μπορεί να ανοίξει για να μπορείς να καθαρίζεις την υγρασία από το εσωτερικό των τζαμιών!

Αυτό γίνεται αλλά θέλει λίγο δουλίτσα και πράγματι θα σου δώσει επιπλέον θερμομόνωση με την αβαρία του συχνού μεσοτζάμιου (!) καθαρίσματος.

Τώρα για την απόσταση των δύο τζαμιών , αυτή όσο μικρότερη μπορείς να την κάνεις τόσο καλύτερα , αλλά αυτό θα στο δείξει η κατασκευή σου !

 

Καλή συνέχεια ! :)

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ, αυριο ξεκιναω οποτε οτι χρειαστω στην πορεια ξαναρωταω

επισεις εχουν κατι μεταλικα πειρακια που βγαινουν πανω και κατω και ασφαλιζουν. απο αυτα δουλευει μονο το πανω. αυτο φτιαχνεται?

Έγινε επεξεργασία από vellamos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς θα πετάξεις λεφτά και κόπο, βάλε μόνο ταινία λάστιχο και τέλος. Με δεύτερο τζάμι θα κρεμάσουν λόγω βάρους. Τέλος τα υπάρχοντα τζάμια είναι καμμένα απ' τη χρόνια ηλιακή έκθεση, πρόσεχε γιατί σπάνε εύκολα και θα έχεις δράματα. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ρώτησε και πόσο κοστίζουν να σου φτιάξουν διπλά τζάμια με όλες τις προδιαγραφές.... εγώ που άλλαξα πριν χρόνια όλα τα διπλά τζάμια στα PVC δεν περίμενα ότι θα στοίχιζαν τόσο λίγο. Θα πρέπει όμως να τα χωράει η πατούρα στα κουφώματα σου.

Σε ξύλινα κουφώματα που έχω στο ισόγειο άλλαξα τα τζάμια με πεντάρι κρύσταλλο και είναι καλύτερα. Έφαγα όμως λίγο τα πηχάκια που στερεώνουν τα τζάμια για να χωρέσουν τα πεντάρια και τα στερέωσα (τα πηχάκια) με λεπτές βίδες για να μπορούν να βγουν εύκολα. Τα τζάμια τα κόλλησα με σιλικόνη στο πάτημα για να μην περνάει αέρας. Και τέλος περιμετρικά κόλλησα λάστιχο στα κουφώματα αυτό που πουλάνε για στεγανοποίηση. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.