Jump to content



H Intel σχεδιάζει έμμεση είσοδο σε φορητούς υπολογιστές


Recommended Posts

Στην έκθεση IFA 2019 αποκάλυψε ότι  πρόκειται να μπει στην αγορά των φορητών, σχεδιάζοντας η ίδια το laptop για να το προσαρμόσουν και να το πωλούν τρίτοι κατασκευαστές. Με στόχο την αγορά φορητών για παιχνίδια κι υποσχόμενη ότι θα είναι ελαφρύ για την κατηγορία του, με καλές θερμοκρασίες. Μέχρι στιγμής τρεις μεταπωλητές έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να παρουσιάσουν μοντέλα, βασισμένα στο σχέδιο της intel:
Maingear Element
Schenker Fusion 15
Eluktronics MAG-15

Με τιμές που θα κυμαίνονται λίγο πάνω από US$2.000 και ισχυρές προδιαγραφές.
https://maingear.com/element/
φωτογραφίες από το διαφημιστικό του μοντέλου: https://drive.google.com/drive/folders/1fnxEpdDSAMj5AzChDl8gTqlqasMB7ArI
επεξεργαστής 9750Η, gpu RTX 2070 Max-Q, IPS 15,6 144Hz, 2TB nvme SSD, 32 RAM 2666, τιμή US$2200
Οι άλλοι δύο αναμένονται σύντομα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν το έκανε ήδη στα μουλωχτά με το contra revenue πρόγραμμα, όπου αν θυμάμαι καλά, χρηματοδοτούσε εταιρίες προκειμένου αυτές να σχεδιάσουν προϊόντα με δικούς της επεξεργαστές; Απλά τώρα, αν κατάλαβα καλά, αντί να δίνει σε κάθε εταιρία ξεχωριστά κάποια χρήματα, δίνει σε όλους κάποια έτοιμα σχέδια. Πάντως είναι καλή ιδέα που θα έπρεπε να είχε υιοθετήσει η AMD την περίοδο που οι OEMs φτιάχνανε φορητούς με AMD APUs και single channel memory.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

τώρα σχεδιάζει υποτίθεται η ίδια το κουτί κλπ και τους το δίνει σχεδόν έτοιμο. Η σκέψη μου ήταν ότι το κάνει φοβούμενη μήπως οι κλασσικοί κατασκευαστές αρχίσουν να παρουσιάζουν πληθώρα μοντέλων με τους νέους Ryzen (αν δεις τι κυκλοφορεί ουσιαστικά η AMD μέχρι τώρα ήταν ανύπαρκτη σε ταχύ μηχάνημα και με απειροελάχιστη ποικιλία εκ μέρους των κατασκευαστών) κι ελπίζει να πετύχει εις διπλούν: αφενός να είναι σχετικώς εξασφαλισμένη απέναντι στην AMD αφετέρου να πιέζει έτσι εμμέσως τους κλασσικούς κατασκευαστές («προσέξτε γιατί θα αρχίσω να πουλάω τα δικά μου»).

Πάντως οι προδιαγραφές του μηχανήματος φαίνονται στα χαρτιά εξαιρετικές, η κατασκευή (κράμα μαγνησίου κλπ) ποιοτική κι η τιμή απολύτως ανταγωνιστική για την κατηγορία αυτή. Όπως είχα  σχολιάσει σε μια προηγούμενη είδηση, οι φορητοί με πολύ ισχυρά υποσυστήματα και οθόνη θέλουν προσοχή γιατί αν είναι να αρχίζει το throttling μόλις φτερνιστείς, η αγορά τους θα μοιάζει με φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.