Jump to content



Αγορά Νεας Οθόνης για RX 570. (max 150€)


Recommended Posts

 

Η LG 23MP68VQ μας άφησε...

Eπεσε πάνω στο πληκτρολόγιο και έσπασε το panel εσωτερικά.

 

Τι πέρνουμε; 

 

Παίζουμε: WoT και LOL, L2.

PC:

i3-6100,

16GB

Gigabyte z170k Gaming

RX570/4GB DDR5 (Nitro) όπως είπα. Υπάρχει πιθανότητα για i5 ή μετάβαση σε RYZEN 2600 μέσα στο επόμενο 3μηνο.

 

Καλό to 75hz, καλό το Freesync που είχα μέχρι τώρα, οπότε ας πούμε ότι είναι στα must. Αλλά αν βρίσκαμε κάτι ίδιο με καλύτερο μαύρο θα ήμουν OK. Το budget καταλαβαίνετε ότι είναι περιορισμένο. Το πολύ 150.

 

Δεχόμεθα και pms με πωλήσεις των οθονών που θέλετε να ξεφορτωθείτε. (Λάρισα)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

https://www.skroutz.gr/c/43/othones-upologiston/m/40_249_285_298_1139/HP_or_Viewsonic_or_Iiyama_or_Fujitsu_or_Dell/f/5529_489066_681618_853348/24-27-FreeSync-25-26.html?order_by=pricevat&order_dir=asc&price_max=160&price_min=100

έχει και κάνα-δυο 27άρια η παραπάνω λίστα, με 1080 ανάλυση όμως. Αν πετάξεις το Freesync από τα κριτήρια οι επιλογές διευρύνονται ελαφρώς. Επειδή σε αυτά τα χρήματα μάλλον θα κινηθείς σε 24άρι, μια λεπτομέρεια που αξίζει να κοιτάς αν σε ενοχλεί: μερικά είναι 23,6 μερικά 23,8.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για να την ταιριάξεις με την κάρτα σου, με τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάνεις 144 Hz σε 1440p.

 

Αλλά μπορείς να την πάρεις, για να την έχεις διαθέσιμη σε μελλοντική αναβάθμιση. Η οθόνη είναι κάτι που δεν το αλλάζεις συχνά, οπότε θέλεις να έχει και μια διάρκεια. To QHD / 144 Hz είναι καλός συνδυασμός και για productivity (αν δεν έχεις θέμα με το TN panel) και για gaming (αν η μελλοντική σου κάρτα μπορεί να το οδηγήσει).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εχω ακριβώς ίδιο σύστημα με του snips και μέχρι τώρα είχα ένα 22άρι FHD tv-monitor της LG.

 

Θέλω πλέον κάτι καλύτερο για 1080p.

 

Είδα τις προτάσεις που έγιναν παραπάνω , αλλά θα ήθελα και μιά γνώμη για αυτή (είναι refurb με 1 χρόνο εγγύηση από leasing εξοπλισμού , όπως μου είπαν).

http://www.cosmodatastock.gr/product/295849/monitor-27-philips-p-line-brilliance-273plph-analisi-full-hd-1ms-smartresponse-vga-dvi-d-hdmi-ensomatomena-ichia

 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ανακεφαλαιώνω σε ότι με αφορά, διότι θα βγάλουμε τα μάτια μας στο tv monitor που είμαστε πρόχειρα.

1. Απο bleeding γενικά υπάρχει κάποια εταιρία που πρέπει να αποφύγω όσον αοφρά rma και επιστροφές; Ρωτάω επειδή μάλλον θα πληρώσω σχετικά αρκετά, δεν θα δεχθώ κάτι ΜΗ ικανοποιητικό μαύρο.

2. Επίσης από dead, κολλημένα, πράσινα, κόκκινα, θαλλασί κλπ pixels. Ποια εταιρία στις αλλάζει ΑΜΕΣΑ με το παραμικρό πρόβλημα;

3. Επειδή  το TV μονιτορ LG που προανέφερα κοντεύει 10ετία, είναι 60hz και δεν βλέπω ούτε ghosting ούτε τίποτα, δεν με ενδιάφερει το "γρήγορο" IPS σώνει και καλά. Καλά χρώματα να έχει (οπότε μπαίνει και VA μέσα). Άλλωστε αξίζει να αναφέρω για μια ακόμη φορά ότι το καλυτερο monitor που είχα ποτέ, ήταν το Philips200WP7ES με P-MVA panel.

 

Οπότε από τις προτάσεις εώς τώρα + την Dell-S2719DGF που προανέφερα έχουμε καμιά άλλη πρόταση που να πληροί και τα ανωτέρω "νέα" κριτήρια;

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1. μη ικανοποιητικό μάυρο δεν ισοδυναμεί με bleeding. Σχεδόν καμιά από τις οθόνες που αγοράζουμε δεν έχει τέλειο μαύρο. Οποιοδήποτε μοντέλο κι αναποφασίσεις θα πας πριν αγοράσεις να ψάξεις στο γκουγκλ αν αναφέρονται για το συγκεκριμένο μοντέλο συχνά και μεγάλα προβλήματα. Μοντέλο, όχι εταιρεία.

3. στην αρχική ερώτηση είχες άλλο εύρος τιμής, freesync και αν το κατάλαβα καλά περισσότερα Hz.  Σε ενδιαφέρει να είναι 144Hz ή μπορεί να είναι και 60; Αν ψάξεις για 60 και ποσόν με όριο τα 400€, χωρίς Freesync, οι επιλογές σου μεταβάλλονται σημαντικά. Καταλαβαίνω (συμφωνώ κιόλας) ότι τα 300-400€ είναι ποσόν που θα έπρεπε να οδηγεί σε αψεγάδιαστη επιλογή σε όλους τους τομείς αλλά δυστυχώς οι κατασκευαστές έχουν επιλέξει άλλο δρόμο.
Ξεκαθάρισε αν πρέπει να είναι 144 ή αν αρκούν και τα 60. Ξεκαθάρισε αν πρέπει οπωσδήποτε να υποστηρίζει Freesync.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα παραπάνω αλλά προτεραιότητα είναι τα χρώματα και το μαύρο δες π.χ. τις σειρές U απόDell και Ζ από HP, καθώς και αντίστοιχες από iiyama, Viewsonic.

Αυτό που σου γράφει ο Γιαγκ ενώ δεν είναι λάθος έχει δύο λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις: από ένα σημείο και μετά ναι μεν αλλάζουν αλλά μπορεί να στέλνουν refurbished. Δεύτερον αυτές οι αλλαγές ωφελούν αν ένα κομάτι έχει συγκεκριμένο πρόβλημα (καμένα pixels, υπερβολικό bleeding) αλλά δεν διορθώνουν εγγενείς αδυναμιες ενός μοντέλου σε χρώματα, μαύρο κλπ.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Tίποτα. Σήμερα πήγα στο Πλαίσιο Λάρισας να δω απο κοντά την Dell βασικά, αλλά ήμουν αποφασισμένος όπως και να χει να μην φύγω με άδεια χέρια. Μετά από 2 και ώρες ψάξιμο, πείραγμα, διάβασμα στο net κατέληξα ότι δεν μου έκανε τίποτα κλικ.

Η Dell 2719DGF δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε απο κοντά. Καλή δεν λέω. Ωραία κατασκεύη Μάλιστα ένα μεγάλο μπράβο στο παιδί που χωρίς να του το ζητήσω την σύνδεσε ώστε να την δουλέψω. Αλλά λίγο που κουνούσα το κεφάλι προς τα πάνω απο την οριζόντια θέση...άρχιζαν οι σκιές του TN...τεσπα. Ίσως έφταιγε και ο φωτισμός. Η Samsung LC27JG50  curved 2k 144hz με VA panel ήταν πολύ καλή απο κοντά (369€) αλλά δεν είδα γενικά καλά σχόλια στο skroutz.

 

Με βλέπω να παίρνω την AOC που προτάθηκε πάνω να ξεμπερδεύω. Εϊδωμεν.

Έγινε επεξεργασία από Snips
Link to comment
Share on other sites

Τελικά σκεπτόμενος την μελλοντική χρήση, αποφάσισα να κάνω την υπερβαση και πήρα την SAMSUNG LC27JG50 στα 269€ από Πλαίσιο.

 

 

Ωπ....καινούργιο κουτί εντός εμβελέιας...

Zikossam1.thumb.jpg.a50f1f9c1450e5fca9701b1ec6f424da.jpg

 

 

Go on boy...make your move if you dare...

zikosguard.thumb.jpg.1e97f7bd8bc3b32c2ead4ef6fa25c282.jpg

 

Τεσπα αν και ξεκίνησα με όρεξη για unboxing και review, κάπου εδώ μπήκε η γυναίκα, άρχισε τις κατσάδες για έξοδα (που να της έλεγα και την κανονική τιμή:whistling:) και ξενέρωσα..

 

Λοιπόν η οθόνη είναι πολύ καλή. Τέλεια χρώματα (VA ειναι αυτό).

Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από την κατασκευή, αλλά οκ την είδα πριν την πάρω. Ούτε βέβαια και από την απουσία ρυθμίσεων κλίσης εκτός απο το +/- 15 μοίρες στον οριζόντιο άξονα (tilt). Αλλά και αυτό το ήξερα. Bleeding υπάρχει αλλά ομοιόμορφο και μάλιστα βελτιώνεται πολύ πειράζοντας το black stibilizer.

 

Σαφώς χρειαζόμαστε μια κάρτα γραφικών αλλά δεν μας πειράζει προς το παρών.  Μια γρήγορη "περατζάδα" έκανα από το Wot στα 1440p με ultra setting αλλά δεν έπαιξα με τα HZ για να δω fps κλπ. Ήταν γύρω στα 60fps. Αλλά επειδή το δοκίμασα και στα 1080p και δεν με ενόχλησε καθόλου καθότι δεν βλέπω κανένα pixel, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Δεν έχω παίξει καθόλου με ρυθμίσεις χρώματος, φωτεινότητας κλπ...Αργότερα.

 

Όπως είπαμε την πήρα για...αργότερα. Η γυναίκα δεν ξέρω τι άποψη έχει βέβαια, αλλά τεσπα...

 

 

Έγινε επεξεργασία από Snips
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Σε 1080p βγάζουμε κοντά στα 100fps. με όλα ultra.

Σε 1440p με τις παρακάτω ρυθμίσεις βγάζουμε 65-80! Kάτι νερά, κάτι χορταράκια και κάτι sniper modes βγάλαμε. Kαθόλου άσχημα μάλλον. Φυσικά τίποτα δεν είναι κλοκαρισμένο....

.1.thumb.jpg.1b8c82b939f093ea234bdbe730050cff.jpg2.thumb.jpg.b3790b1dfff49f603f2b2151c75d6630.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επανέρχομαι μετά από κάποιες μέρες χρήσης.

 

Όλα καλά. Το curved το συνήθισα μεν από την πρώτα μέρα, αλλά: Δεν μπόρω να καταλάβω, τι τελικά προσφέρει πέρα από το να σου κυρτώνει τις ευθείες; Τζαμπα δηλαδή αυτή η αίσθηση σε word κλπ...

Δεν νομίζω να "έχανα σε θέαση" στις άκρες της οθόνης ή να υπήρχε εκεί μεγαλύτερη αλλοιωση των χρωμάτων λόγω γωνίας αν ήταν flat. Ούτε τώρα καταλαβαίνω ότι κερδίζω κάτι δηλαδή σε παραμόρφωση ή σε FOV στις 27'' που λέει παρακάτω (curved vs flat).

 

Τεσπα, μόδα είναι. Μια ζωή στραβά έγραφα με τα μολύβια και τους στυλούς. Τώρα θα με πειράξει;?

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι για εφαρμογές γραφείου και τα περισσότερα προγράμματα εργασίας. Για παιχνίδια υποτίθεται ότι είναι, ότι σου δίνει καλύτερη αίσθηση immersion όταν είναι πολλές οι ίντσες. Για ταινίες υποτίθεται επίσης. Σε 27 ίντσες δε βλέπω καν το νόημα για οτιδήποτε. Αν δεν σε ενοχλεί σε κάτι, συνήθεια είναι όπως γράφεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.