Jump to content



Αγορά νέου 2-in-1 ultabook


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδια! Αποφάσισα μετά απο καιρό να αναβαθμίσω το daily driver λαπτοπ μου και να κάνω τη ζωή μου λίγο καλυτερη.

 

Η παρούσα κατάσταση έχει ως εξής:

Έχω καταλήξει με ένα Dell Inspiron 17R 5737 (16GB RAM) που εκτελεί χρέη σταθερού υπολογιστή και ένα Lenovo X1 Carbon 1st Gen (4GB RAM) που το έχω συνεχώς μαζί μου.

Το θέμα του συγχρονισμου των αρχείων μεταξύ των δύο το έχω λύσει με το OneDrive, αλλά αυτή η λύση έχει το μειονέκτημα ότι δεν έχω πάντα διαθέσιμο Wi-Fi ώστε να γίνει ο συγχρονισμός.

Οι παραπάνω συσκευές έχουν καταλήξει να μη με εξυπηρετούν είτε λόγω όγκου (Dell), είτε λόγω μικρής RAM και χαμηλής ανάλυσης οθόνης (Lenovo).

Αναζητώ λοιπόν λύση μιας συσκευής η οποία να συνδυάζει τα καλά και των δύο, βελτιώνοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά στα οποία υστερούν και τα δύο.

 

Ψάχνω λοιπόν κατι με:

1. Μέγεθος συσκευής όχι μεγαλύτερο απο το τρέχον Lenovo, ιδανικά μικρότερο.

2. Επαρκή αυτονομία να βγάζει τη μέρα με φυσιολογική χρήση.

3. 16 GB RAM.

4. Δυνατότητα να λειτουργήσει και ως tablet.

5. Οθόνη fullHD (σε αυτο το μέγεθος δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι το 4Κ αναλογικά με τη χαμηλότερη φωτεινότητα και την κατανάλωση ενέργειας που το συνοδεύουν).

6. Καλή απόδοση χρωμάτων, καθώς μεταξύ άλλων θα γίνεται εκεί μελέτη ιατρικών εικόνων με σημασία στα χρώματα.

7. Να έχει usb type C με thunderbolt 3 για φόρτιση και μεταφορά εικόνας, ιδανικά και απο τις δύο πλευρές.

8. Πολύ σημαντική είναι η φορητότητα, καθώς θα είναι συσκευή που θα κουβαλάω μαζί μου καθημερινα.

9. Επιθυμητη η υποστήριξη stylus, χωρίς να είναι dealbreaker.

10. Ίσως για τέτοιου επιπέδου μηχάνημα να είναι περιττό να το πω, αλλά δεν καταλάβαινα τη διαφορά που κάνει το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο μέχρι που χρησιμοποίηση ένα.

 

Το πλάνο είναι να το έχω μαζί μου εκτός σπιτιού, και εντός σπιτιού να είναι η καρδιά ενός triple monitor setup μέσω ενός docking station απ'όπου θα γίνεται η φόρτιση και η μεταφορά δεδομένων, παραλλαγή αυτού.

 

Συμβουλή για το docking station θα ζητήσω σε άλλο thread, γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα επί του θέματος. ?

 

Η μέχρι στιγμής εμπειρία μου με έχει κάνει να είμαι πολύ θετικά διακείμενος στη Dell και τη Lenovo, χωρίς να αποκλείω κάποια άλλη εναλλακτική. Πέραν της σειράς XPS και X1 Yoga αντίστοιχα, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο.

 

Budget σχετικά ευέλικτο, περι τα 1500€.

Δεν είναι άμεση ανάγκη, μπορεί να περιμένει αν αναμένονται νέες κυκλοφορίες που να με καλύπτουν.

 

Κάθε πρόταση δεκτή.

Ευχαριστώ.

Έγινε επεξεργασία από ronin13
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπερα και πάλι!

 

Είμαι σε τετράλημμα:

1. Dell XPS 13 (ή 15) 2-in-1

2. Lenovo Yoga C940-14IIL

3. HP Spectre x360 13-Aw0017nw

4. Lenovo ThinkPad L13 Yoga

 

Ποιό θα προτείνατε απο αυτά;

 

Υπάρχει κάποια αναμενόμενη άφιξη στην ελληνική αγορά τους επόμενους μήνες που να αξίζει να το αναβάλλω;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Η πρώτη μου σκέψη ήταν το Dell, γιατί δηλώνω fan, αλλά έχω δει αρκετά reviews που το εκθιάζουν (τουλάχιστον στον τίτλο). Από μια γρήγορη σύγκριση,

- Στο ένα lenovo πρέπει να δεις αν σε ενδιαφέρει τα επιπλέον 500GB SSD, αλλά με χειρότερο επεξεργαστή χωρίς fingerprint reader και card reader αλλά και με μεγαλύτερο βάρος. Επίσης φαίνεται εντελώς πλαστικό.

- Στο άλλο lenovo έχεις λιγότερη μνήμη RAM (δεν έχει τα 16 που έψαχνες) και δεν έχεις fingerprint reader.

- Από HP που είχα εμπειρία πριν από 10 χρόνια, δεν ήταν εύκολα repairable. Δεν ξέρω πόσο έχει αλλάξει αυτό.

- Dell έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος και από το service, αλλά μου κάνει εντύπωση που έχει μόνο 1 χρόνο εγγύηση! Επιτρέπεται κάτι τέτοιο;

 

Σχεδιαστικά μου αρέσει περισσότερο το Dell. Σημαντικό για μένα το after sales service, να δεις τι θα πρέπει να κάνεις για κάθε εταιρεία σε μία κακή περίπτωση. Οικονιμκά απ' ότι βλέπω πάνω κάτω είναι όλα το ίδιο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, tragikos said:

δεν έχεις fingerprint reader.

με πλεονέκτημα μοιάζει αυτό

Φαντάζομαι ronin έχεις κοιτάξει στο notebookcheck, αμερικάνικο και γερμανικό, τόσο τις παρουσιάσεις των μοντέλων όσο και τις top10 λίστες τους στην κατηγορία που σε ενδιαφέρει.

Για αναβολή ενόψει επικείμενων αφίξεων, ισχύει το διαχρονικό, πάντα κάτι καλύτερο θα εμφανιστεί μελλοντικά, δεν έχει μεγάλο νόημα να περιμένεις. Με μόνη υποσημείωση ότι δεν θα κοιτούσα μόνο στο σκρουτζ επειδή μπορεί σε φορητά να υπάρξει κάποια χρονική υστέρηση σε μοντέλα που έχουν ήδη εμφανιστεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, για αυτό αναφέρω ξεχωριστά την γερμανική ιστοσελίδα παραπάνω.

Είμαι πολύ επιφυλακτικός στην αρχική σου επιδίωξη, να συνδυάσεις τα δύο τωρινά μηχανήματα σε ένα, κυρίως επειδή έχεις δύο απαιτήσεις (μεγάλη φορητότητα/καλή οθόνη) που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση συν το θέμα της μπαταρίας. Μνήμη κάτω από 16 δεν έχει νόημα να κοιτάς, απλώς μερικές φορές μπορεί να συμφέρει να κάνεις την προσθήκη μόνος σου, σε τέτοια περίπτωση να έχεις σιγουρευτεί αν μπορεί να γίνει εύκολα.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Μεταξύ των δυο Lenovo πιθανως να διάλεγα το C940, λόγω φωτεινοτερης οθονης, ισχυροτερου επεξεργαστη, ταχυτερης RAM και ισχυροτερης iGPU. Επίσης είδα σε ελληνικό site ότι πωλείται έκδοση με επιπλέον 32GB Optane, αλλά δεν ξέρω κατά ποσο ισχύει κάτι τέτοιο.

 

Το 1ΤΒ δίσκου είναι θεμιτό, αλλά δεν μου είναι απαραίτητο.

 

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το after sales της Dell, τόσο από προσωπική εμπειρία, όσο και απο εμπειρίες φίλων, και αποτελεί δυνατό selling point για μενα.

Με προβληματίζει η αίσθηση που έχει το maglev πληκτρολόγιο που έχει το XPS, αλλά φαίνεται να έχει και την καλύτερη οθόνη.

 

Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία απο HP τα τελευταία χρόνια.

Και κανένα δεν έχει δυνατότητα επέκτασης της μνημης.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα και πάλι!

 

Ξεθάβω το θέμα για το επόμενο laptop της γυναίκας...

 

Λίγο πολύ ίδιες απαιτήσεις με μένα, σε αντίστοιχο usecase και με ίδια προοπτική setup (laptop-docking station-periferals).

 

Έχω καταλήξει σε αυτά τα 5... Υπάρχουν προτάσεις ή σημεία που θα πρέπει να προσέξω σε κάποιο από αυτά; Τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς, να πει άποψη;

Έγινε επεξεργασία από ronin13
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.