Jump to content



Πρόταση για αξιόπιστο αντάπτορα IDE σε sata


doctor

Recommended Posts

Θα ήθελα να μου προτείνετε έναν αξιόπιστο αντάπτορα ωστε να συνδεσω εναν καινουργιο ssd sata δισκο σε μητρικη που έχει μονο IDE  διαυλο ( δηλ τον ssd με τον ανταπτορα στο IDE καλώδιο που έρχεται από την μητρικη). Πρόκειται για ιατρικό μηχάνημα υπερήχων  και θα πρέπει να είναι πολυ αξιόπιστο!

Ευχαρστώ!

Link to comment
Share on other sites

Ας ξεκινήσω από το σημαντικότερο. Όσο αξιόπιστος και να είναι ο αντάπτορας, το αναξιόπιστο σημείο σου θα παραμένει η παρωχημένη μητρική με τον ελεγκτή IDE/PATA. Ακόμη κι αν είχε βγει μόλις από τη συσκευασία της, τα ηλεκτρονικά 15 ετών+ δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα. Σου το λέω με όλη την καλή διάθεση, έχοντας στα χέρια μου έναν (σχετικά) λειτουργικό υπολογιστή 24 ετών με OS/2 Warp για παρόμοιους λόγους.

 

Επίσης, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που τρέχει ο υπολογιστής (Windows XP; ) και τις δυνατότητες της μητρικής (IDE/AHCI), ενδέχεται να καθίσταται λιγότερο αξιόπιστος και ο SSD.

 

Αν θες έτσι κι αλλιώς να κάνεις το πείραμα, προτείνω να αγοράσεις κατευθείαν έναν IDE/PATA SSD, όπως λχ (το πρώτο αποτέλεσμα στο Amazon) :

https://www.amazon.com/128GB-KingSpec-2-5-inch-SM2236-Controller/dp/B0091T4ZWU

 

Αλλά έχε υπόψη ότι οι περισσότεροι είναι 44πινοι, οπότε θα χρειαστείς και κάτι τέτοιο:

https://www.skroutz.gr/s/9301705/IDE-44-pin-to-IDE-40-pin-17459.html

 

Αν η μητρική σου υποστηρίζει boot από USB, μπορείς να δοκιμάσεις έναν πιο σύγχρονο SATA SSD. Θα πρότεινα docking stations της IcyDock ή της StarTech, με τα οποία έχω ιστορικά καλά αποτελέσματα.

 

Πάντως, αφού μιλάμε για επαγγελματική εφαρμογή, θα πρότεινα να ζητήσεις και επαγγελματική βοήθεια απο κοντά, από κάποιον που επίσης έχει κάποια εμπειρία με τις παλαιότερες τεχνολογίες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφέρθηκε και από πάνω, το θέμα είναι η παλιά μητρική.

 

Από εκεί και πέρα εμένα μου έχει λειτουργήσει και ο κλασικός αντάπτορας που κυκλοφορεί στο eBay και σε κάποια Ελληνικά μαγαζιά

IDE to SATA Bilateral Adapter Converter Power/SATA Cable 100/133 HDD CD DVD L2KS | eBay

3.5 IDE to SATA / SATA to IDE ATA100/133 HDD Converter Adapter + Cables | eBay

 

ide sata Πάνω από 2€ (Φθηνότερα) | BestPrice.gr

ide sata - Όλες οι Κατηγορίες

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.