Jump to content



Πρόβλημα με κάρτα γραφικών


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, έχω ένα θέμα με την κάρτα γραφικών μου (gigabyte gtx 970 g1 gaming). Εδώ και λίγο καιρό όταν φορτώνει κάποιο παιχνίδι ή benchmark ο υπολογιστής παγώνει και χρειάζεται επανεκκίνηση. Φταίει σίγουρα η κάρτα γιατί την έλεγξα σε άλλο pc και κάνει τα ίδια. Όσο δεν φορτώνω την κάρτα, ο υπολογιστής δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα. Δοκίμασα να την ανοίξω ,να την καθαρίσω και να της αλλάξω πάστα αλλά το πρόβλημα δεν διορθώθηκε. Έχω διαβάσει για την επισκευή με heat gun που έχω στην δουλειά μου, αλλά όσους είδα να το επιχειρούν είχαν κάρτες που δεν δούλευαν καθόλου, ενώ η δική μου ακόμα λειτουργεί. Αξίζει να το επιχειρήσω, αφού δεν είναι εποχές για αγορές καρτών?

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασες να φλασάρεις και το bios της κάρτας;αν θυμάμαι καλά έχει dual bios,τσέκαρε λίγο και τα ρευματα στους πυκνωτές.Κάνε έναν καλό καθαρισμό με Ισοπροπυλική Αλκοόλη σε όλα τα μερη της κάρτας ακόμα και στο pcb απο πίσω.Αφού φριζάρει όλο το pc πιθανόν να είναι ή καποιο memory chipset ή δυστηχώς το chip της κάρτας αν είναι αυτό απλά κάποια στιγμή θα παραδώσει πνεύμα.

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα τότε μόνο πολύ καλός καθαρισμός και ενας έλεγχος θα σε βοηθήσουν να βρεις την αιτία του κακού!Μακάρι να είναι κανας μισοσκασμένος πυκνωτής.

Καμιά φορά είναι και οι drivers της nvidia που κρασαρουν για δοκίμασε με κάποιους που ήξερες οτι η κάρτα δούλυε ρολοι

Link to comment
Share on other sites

Εφοσον κανει τα ιδια σε αλλο υπολογιστη, σημαινει οτι ειναι θεμα hardware.

 

....αν οι θερμοκρασιες κλπ ειναι οκ τοτε, χαμηλωσε τα ρολογια με το MSI afterburner για να δεις ποτε θα ειναι stable.

Link to comment
Share on other sites

Update: αφαίρεσα τα pads από τη μνήμη και νομίζω βρήκα το πρόβλημα 😥

 

IMG_20211223_110408.thumb.jpg.d9b91df152e83cf02219ef8ff3e1ee9d.jpg

 

Δυστυχώς πάει για πέταμα και εγώ για αναζήτηση...

Έγινε επεξεργασία από boudito
  • Sad 1
  • Wow 3
Link to comment
Share on other sites

330-350 για GTX 1650 που ειναι 20% χειρότερη από την δικιά σου,  η φτηνότερη επιλογή αυτη τη στιγμή, μπορεί να την βρείς και 300 σε κανα πλαίσιο που βγάζει κάτι προσφορές γιορτινές και καλα...Αλλιώς μετά υπάρχει η 1660 που είναι 35-40% πιο γρήγορη από την δικιά σου και έχει 550 με μονό ανεμιστήρα ή 600 με 2πλό.

Μετά αν δείς για μεταχειρισμένη, υπάρχει η 970 ή 570 που είναι πάνω κάτω τα ίδια και έχει από 250 μέχρι 350-400, πιωμένες και χωρίς εγγύηση..

Και τέλος οι εξίσου used 1050 / 1050ti που αρχίζουν από 150-200 / 200-250 και είναι περίπου 100% και 50% χειρότερες από την δικιά σου.

Και αυτές είναι οι επιλογές για κάρτα γραφικών αυτά τα χριστούγεννα :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.