Jump to content



Επιλογη εξωτερικής κεραιας σε εξοχη


jasonas

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους,

Εχω προβλημα με την τωρινή εξωτερική κεραια στο εξοχικο μου καθως μετα απο ελεγχο που εκανα οι επαφες εχουν σκουριασει, το καλωδιο εχει φαγωθει με τον καιρο κλπ με αποτελεσμα να πιανω ναι μεν καναλια αλλα να μην δείχνει καμια εικονα (εκτος απο τα κρατικα που δειχνει κανονικα)! Στην αρχη νομιζα οτι εφταιγε η αναβαθμιση που εκανε η digea Και οτι χρειαζομουν νεους αποκωδικοποιητες, αλλα μετα απο τηλεφωνική επικοινωνια μαζι τους, μου ειπαν οτι δεν αλλαξαν τον κωδικο, απλα εριξαν τις συχνοτητες οποτε θα επρεπε να πιανει και μαλλον ειναι προβλημα της κεραιας!

Οποτε ερχομαι σε θεση να αγορασω καινουργια κεραια την οποια πρεπει να συνδεσω 2 τηλεορασεις (εχω και ενισχυτη που δουλευει κανονικα)!

Μερικες πληροφοριες! Το εξοχικο βρισκεται στον Καλαμο Αττικης παραλιακα και κοιταει απευθειας στον πομπο του Αλιβεριου ακα περιπου 15 χιλιομετρα αποσταση πανω απο την θαλασσα! Τωρα δεν ξερω ποια κεραια ειναι η σωστη, δεν πρεπει να εχουμε και το δυνατοτερο σημα (αν και στο site της digea δειχνει οτι παιρνουμε απο δυο μπομπους μαλιστα σημα, Αλιβεριου και Οκτωνιας και τα δυο απεναντι στην Ευβοια δηλαδη)!

Ειμαι αναμεσα στο να αγορασω μια κεραια τυπου τριαινας πχ αυτη https://www.skroutz.gr/s/7483120/WC-430LTE-Εξωτερική-Κεραία-Τηλεόρασης-δεν-απαιτεί-τροφοδοσία-σε-Πορτοκαλί-Χρώμα-Σύνδεση-με-Ομοαξονικό-Coaxial-Καλώδιο.html

Αλλα μετα απο τις κριτικες βλεπω και αυτην https://www.skroutz.gr/s/12086872/Matel-Electronics-Matel-5g-Εξωτερική-Κεραία-Τηλεόρασης-δεν-απαιτεί-τροφοδοσία-σε-Μαύρο-Χρώμα-Σύνδεση-με-Ομοαξονικό-Coaxial-Καλώδιο.html

Αν και καπου διαβασα οτι η τελευταια ειναι για περιοχες με ισχυρο σημα κυριως!

Δεν ξερω ειμαι σε δίλημμα! Υπαρχει καποιος "ειδικος" να βοηθησει?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω και πολλα αλλα απο την εμπειρια μου σε σπιτι αναμεσα σε βουνα δοκιμασα την πρωτη κεραια που κοιτας και το αποτελεσμα ηταν να πιανω 2 καναλια.

Σωθηκα και ακομα δεν το πιστευω με μια σαν και αυτην https://www.kafkas.gr/ilektronika/keraies-exartimata-tileorasis-/epigeies-keraies/keraies-logarithmikes/fracarro-keraia-tileorasis-epigeia-uhf-lte-logarithmiki_197095/

Αν καποιος εχει την δευτερη που κοιτα θα ηθελα την γνωμη και οπως ειπα παραπανω επειδη δεν ξερω πολλα περιμενε καποιον ποιο ειδικο.

Link to comment
Share on other sites

Εμεις στο Μαρμαρι , Νοτια Ευβοια, εχουμε μια Televes κιτρινη. Χρειαζεται ρευμα (αυτο το βαζεις καπου κεντρικα ΕΝΤΟΣ σπιτου) και πιανει αψογα.

Ειμαι σε υψηλο σημειο και οι αερηδες εκει παντα απο 5 εως 8 BF τοπικα

Link to comment
Share on other sites

Η τροφοδοσία είναι για ενσωματωμένο ενισχυτή, που εσύ είπες ότι διαθέτεις.

Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις πρωτίστως είναι η κατευθυντικότητα - επειδή η ΕΡΤ και η Digea δεν εκπέμπουν παντού από τις ίδιες θέσεις, θα πρέπει να διασταυρώσεις από το site της Digea την διεύθυνση που πρέπει να στοχεύει η κεραία σου.

Με προσοχή (ιδανικά με δεύτερο άτομο) δοκίμασε να στοχεύσεις στις δύο θέσεις που λες ότι καλύπτουν την περιοχή σου, να δεις εάν βελτιώνεται. Εάν όχι, τότε είναι ώρα να κοιτάξεις για νέα κεραία και καλώδιο. Η πρώτη που παρέθεσες είναι αξιοπρεπής για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Τα δοκιμασα αυτα πριν καποιες μερες αλλα τιποτα! Ανοιξα και το κουτακι της κεραιας και τα ειδα ολα σκουριασμενα και σαπια σχεδον με αραχνες να εχουν κανει ολοκληρη πολη εκει μεσα! 😛 

οποτε παω σιγουρα για καινουργια κεραια! Καλωδιο με αντοχη στις καιρικες συνθηκες ξερουμε που μπορω να βρω?

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Ποιο φτηνά έρχεται να το βάψεις από πάνω μαζί με τον τοίχο ; )

Θα το εκανα αλλα ειναι σε τοσο τραγικη κατασταση το καλωδιο (ξεραμενο, σαπισμενο, τρυπημενο απο τις καιρικές συνθήκες) που επιβάλλεται να το αλλαξω! 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, το μέλος jasonas έγραψε:

Θα το εκανα αλλα ειναι σε τοσο τραγικη κατασταση το καλωδιο (ξεραμενο, σαπισμενο, τρυπημενο απο τις καιρικές συνθήκες) που επιβάλλεται να το αλλαξω! 

Εννοώ το καινούργιο, δεν χρειάζεται να πάρεις θωρακισμένο

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έχω καεί τόσο που από τον τίτλο κατάλαβα το αντίθετο της εσοχής ... εξοχή ... οπότε υπέθεσα πολλά εμπόδια ... ctrl+alt+del :p 

Δες ποια έχει τα πιο πολλά db σε gain και πάρτη.

Εγώ πήρα μια τύπου καρχαρία η οποία ήταν οικονομική και είχε > 30db gain.

Συγκεκριμένα:

PER.705237.jpg
WWW.E-SHOP.GR

Êåñáßá åîùôåñéêïý ÷þñïõ ãéá ëÞøç øçöéáêïý óÞìáôïò áðü ôçí EVOLVEO. ÐñïäéáãñáöÝò Gain SKU:PER.705237

 

Δεν την έχω βάλει εδώ και 3 μήνες που την έχω πάρει, αλλά είναι αρκετά μικρή σε μέγεθος και δεν σε προβληματίζει.

Μετά υπάρχουν κάποες της televes που ξεφεύγουν και σε κόστος και σε gain:

PER.603977.jpg
WWW.E-SHOP.GR

Ç êåñáßá 149921 DAT-45 T-FORCE 5G LTE HD BOSS (21-48), ãéá ëÞøç ôçëåïðôéêïý óÞìáôïò óôçí SKU:PER.603977

 

 

PER.603405.jpg
WWW.E-SHOP.GR

ÅõöõÞò êåñáßá ìåãÜëçò åìâÝëåéáò ìå ôï óýóôçìá BOSS Tech. ÅéäéêÜ ó÷åäéáóìÝíï ãéá ðïéïôéêÞ SKU:PER.603405

 

Η τελευταία είναι κτήνος, αυτοενισχυόμενη με απολαβή 47 db.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.