Jump to content



Απίστευτη linux gaming εμπειρία!


Recommended Posts

Να 'ναι καλά η Raven Software που κάθε λίγο και λιγάκι αφαιρεί το plunder από το warzone στις εβδομαδιαίες ανανεώσεις playlist.

 

Δεν παίζω κανένα άλλο παιχνίδι και κανένα άλλο mode. Καιρός να αλλάξει η κατάσταση, σκέφτηκα, καθώς μου αρέσει να αφιερώνω λίγο από τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου στο gaming και όταν δεν υπάρχει plunder στο warzone, ξενερώνω....

 

Σκέφτηκα λοιπόν αυτό το ΣΚ τι άλλο θα ήθελα να παίξω. Και μια που θα παίξω κάποιο άλλο παιχνίδι, ας μην είναι FPS. Ούτε online, γιατί για κάψιμο ΔΕΝ είμαστε. Μετά από αρκετή σκέψη, άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες για κάποιο action (hack 'n slash rpg). Ψάχτηκα στο διαδίκτυο να δω τι υπάρχει, γιατί από την εποχή του Diablo (του orginal) δεν έχω παίξει κάτι παρόμοιο. (Τα 2-3 χρόνια που έπαιζα WoW, νομίζω δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία). Πολλές οι επιλογές και με εξαιρετικές τιμές!

 

Να δοκιμάσω PoE? Να αγοράσω Sacred? Torchlight? Και εκεί που ήμουν έτοιμος για το τελευταίο, να σου πέφτω σε review του grim dawn! Και ο κύβος ερρίφθη!

 

capsule_616x353.jpg?t=1639672339
STORE.STEAMPOWERED.COM

Enter an apocalyptic fantasy world where humanity is on the brink of extinction, iron is valued above gold and trust is hard earned. This...

 

Πριν αγοράσω όμως έκανα ένα πέρασμα από protonDB να δω αν παίζει στο Linux. Μα φυσικά και παίζει! Αγορά με 6 ευρουλάκια CD KEY και πάμε για εγκατάσταση. One click για το steam. Redeem το serial, εμφανίζεται στο library, ένα κλικ για install, αυτόματα εγκαθίσταται και το proton, play και η μαγεία επί της οθόνης!

 

Το παιχνίδι είναι εξαιρετικό, μου θύμισε τα νιάτα μου και δεν έχω σταματήσει να το παίζω από το μεσημέρι.

 

Έκανα αναφορά και στο protonDB, αν και ήδη αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι παίζει.

 

Για επιδόσεις δεν συζητάμε! Όλα full-Ultra settings @ 1080p και παίζω με ~250-350 fps.

 

Μόνο μειονέκτημα (δεν το ήξερα και την πάτησα στην αρχή), ενώ εγκαθίσταται σε ntfs δίσκο, κάτι παίζει με τα δικαιώματα και δεν μπορεί να εκτελεστεί από εκεί. Θέλει workaround και δεν την πάλευα να ασχοληθώ. Έφυγε install σε ext4 δίσκο και όλα καλά! Ψάχτηκα και είδα ότι είναι γενικότερα θέμα του steam on linux, πρέπει να εγκαθιστάς τα παιχνίδια σε ext4 ή άλλο native format, όχι ntfs.

 

Φυσικά και δεν έχω εγκαταστήσει δεκάδες παιχνίδια στο Linux, αλλά από αυτά που βλέπω και ακούω και διαβάζω (άσε τον γιωτά τον Linus στην άκρη), χιλιάδες τίτλοι παίζουν απροβλημάτιστα.

 

Μάλιστα είναι ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ότι παιχνίδια που υποστηρίζουν παλιότερα DirectX παίζουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ στο Linux, ενώ στα windows μπορεί να μην εκκινούν καν! Επίσης παιχνίδια που υποστηρίζουν VULCAN παίζουν με καλύτερες ή ισάξιες επιδόσεις στο Linux.

 

Πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε!

 

Είμαι ένα κλικ απόσταση από την πλήρη απεγκατάσταση των Windows από τον boot δίσκο μου....

 

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.