f117 Νοέμβριος 16, 2023 #41 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2023 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 18, 2023 #42 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2023 (edited) Πήγα και πήρα καρδιά σπάλας μου την είπε αυτός... Μου την έκοψε για μπριζολοφαση... Το πρότεινουμε??? @karmen1983 @astrolabos και όποιος άλλος ξέρει.... Αύριο θα φαγωθεί.... Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2023 από f117 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Νοέμβριος 19, 2023 #43 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 Κοιτά αν είναι σπάλα (κάτω από το σβέρκο) δεν είναι για μπάρμπεκιου αλλά για κατσαρόλα σιγά σιγά. Αν εννοούσε καρδιά σπαλομπριζολας (δε το κόβω να είναι λόγω της μεμβράνης τριγύρω) είναι ταμάμ κομμάτι (το ribeye ουσιαστικα) αλλά δε βλέπω κ ίχνος λίπους. Δε ξέρω τι να σου πω αλλά αν στο έδωσε για σχάρα λογικα θα κανει. Κάτσε να το δει και κάποιος αλλοα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 19, 2023 #44 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 Ναι ναι για το bbq την έδωσε.... Αλάτι πιπέρι να μαρινάρο? Τι να βάλω? Πιπεροκαμα?πάπρικα? Καπνιστό αλάτι? Πρέπει να την βάλω να τραβήξει από τώρα το πρωί.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Νοέμβριος 19, 2023 #45 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 Αλάτι μπόλικο κ πιπέρι βάλε κ τίποτα άλλο. Γάλα βγαλε την μισή ώρα πριν από το ψυγειο να πάρει θερμοκρασια κάψε τη ψησταριά κ ψησε 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Νοέμβριος 19, 2023 #46 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 (edited) On 15/11/2023 at 4:22 ΜΜ, το μέλος f117 έγραψε: Εχω βάλει και αλουμηνοχαρτο κάτω το ταψί για τα λίπη για να γλιτώσω κάνα καθάρισμα.... Ειχαμε μαζευτει με μεγαλη παρεα σε σπιτι φίλου για ψησιμο και ειχα αναλαβει. Δεν θελω να σου πω τι εγινε μολις πηρε φωτια ολο το λιπος κατω απο τις μπεκιερες γιατι ειχε βαλει αλουμινοχαρτο... Τουλαχιστον φροντισε να φευγει στο κουπακι που εχουν και να μην λιμναζει πανω στο ταψι. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 19, 2023 από GeorgeVasil 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 19, 2023 #47 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 Έχει ρήση το ταψί ευτυχώς και τα οδηγεί σχεδόν στο κέντρο που εκεί έχει τρύπα και πιο χαμηλά το ταψακια του. Θα έχω το νου μου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 19, 2023 #48 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 Είχα αλατοπιπερωσει και το είχα αφήσει κάνα 3ωρο στο ψυγείο.... Το παρακανα με πιπέρι.... Γενικά δεν τρελάθηκα... Χμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Νοέμβριος 19, 2023 #49 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 Στη σχάρα θέλεις να βάζεις κρέατα με διάχυτο λίπος, για γεύση και υφή. Η σπάλα είναι από τα πιο άπαχα, οπότε γενικά ζητά σάλτσες και ταιριάζει πιο πολύ σε ψητά. Δεν είναι κακή και σε μπριζόλα, αλλά δεν έχει την υφή των "ακριβών" άπαχων κρεάτων, όπως το φιλέτο και δεν έχει τη νοστιμιά των πιο λιπαρών, όπως το ribeye. Νομίζω χάνεις λίγο σε υφή κι επειδή την τρως medium-well. Αλάτι εγώ προτείνω ακριβώς πριν το ψήσιμο, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να αφυδατώσεις το κρέας (πρέπει να σου έβγαλε υγρά, λογικά). Το πιπέρι ήταν μια χαρά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 19, 2023 #50 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 Πριν την βάλω πάνω ταμποναρα και από τις δύο πλευρές με χαρτί κουζίνας. Δεν έριξα ξανά αλάτι καθόλου. Medium well εννοείς ότι άμα ψήνοντας λιγότερο θα ήταν πιο καλό το αποτέλεσμα? Να ξέρεις σφιχτηκα λίγο να το φάω με τόσο ζουμί που έβγαλε μετά ....λολ... Δύσκολα θα έτρωγα λιγότερα ψημένο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Νοέμβριος 19, 2023 #51 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Απλά το περισσότερο ψήσιμο σκληραίνει το κρέας, ειδικά αν είναι άπαχο. Καλώς το ταμπονάρισες πριν το ψήσιμο, αλλά το αλάτι στο μαρινάρισμα τραβάει το νερό μέσα από το κρέας και το αφήνει πιο στεγνό. Ως ένδειξη σχολίασα ότι λογικά είδες υγρά μέσα στο δοχείο του μαριναρίσματος. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Νοέμβριος 19, 2023 #52 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 22 λεπτά πριν, το μέλος f117 έγραψε: Πριν την βάλω πάνω ταμποναρα και από τις δύο πλευρές με χαρτί κουζίνας. Δεν έριξα ξανά αλάτι καθόλου. Medium well εννοείς ότι άμα ψήνοντας λιγότερο θα ήταν πιο καλό το αποτέλεσμα? Να ξέρεις σφιχτηκα λίγο να το φάω με τόσο ζουμί που έβγαλε μετά ....λολ... Δύσκολα θα έτρωγα λιγότερα ψημένο. Πολυ σημαντικο ειναι να ειναι και σε θερμοκρασια δωματιου πριν το ψησεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 19, 2023 #53 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 Δεν είχε ιδιαίτερα ζουμια ωστόσο όταν βγήκε από το ψυγείο.... Το αλάτι ήταν καπνιστό...δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Το έχω ακούσει και εγώ ότι βγάζει τα ζουμια το αλάτι. Οταν βγήκε από το bbq έβγαλε ζουμί όπως φαίνεται στην πιατελα Υγ. Το άφησα κάνα 40λεπτο εκτός ψυγείου πριν το βάλω πάνω 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Νοέμβριος 19, 2023 #54 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 Ο αλγόριθμός σου εν γένει σωστός είναι. Όταν το έβγαλες από τη φωτιά το άφησες να "ξεκουραστεί" ή άρχισες hack & slash? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 19, 2023 #55 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 Το άφησα 5 λεπτά νταν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Νοέμβριος 19, 2023 #56 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2023 Εγώ όπως το βλέπω πάντως κρουστά δεν έχει κάνει. Δεν πρέπει να έκαψε πολύ η σχάρα κ «έβρασε» Γι αυτό κ η ανομοιομορφία στο χρώμα εσωτερικά! Οπως κ να έχει καλή αρχή! Θα του πάρεις τον αέρα κ θα ψήνεις με κλειστά μάτια σε λίγο καιρό Για το αλάτι προσωπικά αλατίζω κ πιέζω το αλάτι στο κρέας λίγο πριν το βαλω πάνω στη σχάρα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 23, 2023 #57 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2023 Temu! Ασυρματα θερμόμετρα με app.Θα πω εντυπώσεις όταν δοκιμαστούν 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Νοέμβριος 23, 2023 #58 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2023 ΓΜΤΧΚΤΠΣ δώσε λινκ να δω ποσό μ@λ@κ@s είμαι… 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Νοέμβριος 23, 2023 Author #59 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2023 Ναι, ναι, δώσε 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Νοέμβριος 23, 2023 #60 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2023 Λεπτομέρειες WWW.TEMU.COM Δεν υπάρχει απόθεμα πια.... Είχα κουπόνι βάρβατο 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now