Jump to content



BBQ με υγραέριο - Τεχνικές, απορίες, προτάσεις


astrolabos

Recommended Posts

Πήγα και πήρα καρδιά σπάλας μου την είπε αυτός...

Μου την έκοψε για μπριζολοφαση...

 

Το πρότεινουμε???

@karmen1983 @astrolabos και όποιος άλλος ξέρει....

 

Αύριο θα φαγωθεί....

IMG20231118231227.jpg

Έγινε επεξεργασία από f117
Link to comment
Share on other sites

Κοιτά αν είναι σπάλα (κάτω από το σβέρκο) δεν είναι για μπάρμπεκιου αλλά για κατσαρόλα σιγά σιγά. 
Αν εννοούσε καρδιά σπαλομπριζολας (δε το κόβω να είναι λόγω της μεμβράνης τριγύρω) είναι ταμάμ κομμάτι (το ribeye ουσιαστικα) αλλά δε βλέπω κ ίχνος λίπους. 
Δε ξέρω τι να σου πω αλλά αν στο έδωσε για σχάρα λογικα θα κανει. Κάτσε να το δει και κάποιος αλλοα

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 15/11/2023 at 4:22 ΜΜ, το μέλος f117 έγραψε:

 

Εχω βάλει και αλουμηνοχαρτο κάτω το ταψί για τα λίπη για να γλιτώσω κάνα καθάρισμα....

 

 

Ειχαμε μαζευτει με μεγαλη παρεα σε σπιτι φίλου για ψησιμο και ειχα αναλαβει.

 

Δεν θελω να σου πω τι εγινε μολις πηρε φωτια ολο το λιπος κατω απο τις μπεκιερες γιατι ειχε βαλει αλουμινοχαρτο...

 

Τουλαχιστον φροντισε να φευγει στο κουπακι που εχουν και να μην λιμναζει πανω στο ταψι.

 

 

Έγινε επεξεργασία από GeorgeVasil
  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Στη σχάρα θέλεις να βάζεις κρέατα με διάχυτο λίπος, για γεύση και υφή. Η σπάλα είναι από τα πιο άπαχα, οπότε γενικά ζητά σάλτσες και ταιριάζει πιο πολύ σε ψητά. Δεν είναι κακή και σε μπριζόλα, αλλά δεν έχει την υφή των "ακριβών" άπαχων κρεάτων, όπως το φιλέτο και δεν έχει τη νοστιμιά των πιο λιπαρών, όπως το ribeye.

 

Νομίζω χάνεις λίγο σε υφή κι επειδή την τρως medium-well. Αλάτι εγώ προτείνω ακριβώς πριν το ψήσιμο, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να αφυδατώσεις το κρέας (πρέπει να σου έβγαλε υγρά, λογικά). Το πιπέρι ήταν μια χαρά. 😉

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πριν την βάλω πάνω ταμποναρα και από τις δύο πλευρές με χαρτί κουζίνας. Δεν έριξα ξανά αλάτι καθόλου. 

Medium well εννοείς ότι άμα ψήνοντας λιγότερο θα ήταν πιο καλό το αποτέλεσμα?

Να ξέρεις σφιχτηκα λίγο να το φάω με τόσο ζουμί που έβγαλε μετά ....λολ...

Δύσκολα θα έτρωγα λιγότερα ψημένο. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Απλά το περισσότερο ψήσιμο σκληραίνει το κρέας, ειδικά αν είναι άπαχο.

 

Καλώς το ταμπονάρισες πριν το ψήσιμο, αλλά το αλάτι στο μαρινάρισμα τραβάει το νερό μέσα από το κρέας και το αφήνει πιο στεγνό. Ως ένδειξη σχολίασα ότι λογικά είδες υγρά μέσα στο δοχείο του μαριναρίσματος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22 λεπτά πριν, το μέλος f117 έγραψε:

Πριν την βάλω πάνω ταμποναρα και από τις δύο πλευρές με χαρτί κουζίνας. Δεν έριξα ξανά αλάτι καθόλου. 

Medium well εννοείς ότι άμα ψήνοντας λιγότερο θα ήταν πιο καλό το αποτέλεσμα?

Να ξέρεις σφιχτηκα λίγο να το φάω με τόσο ζουμί που έβγαλε μετά ....λολ...

Δύσκολα θα έτρωγα λιγότερα ψημένο. 

 

Πολυ σημαντικο ειναι να ειναι και σε θερμοκρασια δωματιου πριν το ψησεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είχε ιδιαίτερα ζουμια ωστόσο όταν βγήκε από το ψυγείο....

Το αλάτι ήταν καπνιστό...δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Το έχω ακούσει και εγώ ότι βγάζει τα ζουμια το αλάτι.

Οταν βγήκε από το bbq έβγαλε ζουμί όπως φαίνεται στην πιατελα

Υγ. Το άφησα κάνα 40λεπτο εκτός ψυγείου πριν το βάλω πάνω

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ όπως το βλέπω πάντως κρουστά δεν έχει κάνει. Δεν πρέπει να έκαψε πολύ η σχάρα κ «έβρασε» 

Γι αυτό κ η ανομοιομορφία στο χρώμα εσωτερικά!

 

Οπως κ να έχει καλή αρχή! Θα του πάρεις τον αέρα κ θα ψήνεις με κλειστά μάτια σε λίγο καιρό :)

 

Για το αλάτι προσωπικά αλατίζω κ πιέζω το αλάτι στο κρέας λίγο πριν το βαλω πάνω στη σχάρα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.