Jump to content



Απηύδησα με το Realtek RTL8822CE. Προς αναζήτηση 100% linux supported wi-fi mini pcie m2 wi-fi κάρτας


gdp77

Recommended Posts

Για τα σκουπίδια … Μόνο έτσι μπορεί να περιγράψεις κανείς το συγκεκριμένο chipset για wifi (για laptop). Please μη με αρχίσετε στις συμβουλές. Έχει δοκιμαστεί κάθε πιθανή αλχημεία, (power management εννοείται κλειστό), kernel, πακέτο, router, AP και δεν συμμαζεύεται. Το συγκεκριμένο τσιπ δεν θα παίξει ΠΟΤΕ σωστά στο Linux. Εδώ και έναν χρόνο δοκίμασα τα πάντα. Δουλεύει 99% οκ (με σπάνια disconnects) όταν είμαι δίπλα στο router. 5G και 2.4G. Όταν απομακρυνθώ με 2-3 μεσοτοιχίες ενδιάμεσα, είτε τα disconnects πάνε σύννεφο είτε δεν βλέπει wifi καθόλου. Την ίδια στιγμή από windows παίζει άψογα. To ΒΤ άλλος πόνος. Όταν καταφέρνει να κάνει pair με κάποια συσκευή, εναλλάσσει τη λειτουργία του συνεχώς με το wifi, λες και πρέπει το ένα να είναι κλειστό για να παίζει το άλλο. Για να stream-άρω ήχο σε BT ηχεία, η ταχύτητα στο wifi πέφτει σε ρυθμό χελώνας. Άπειρα threads στο διαδίκτυο με τα προβλήματα, άπειρες προτάσεις για λύσεις, τίποτα δεν δουλεύει 100% αξιόπιστα (όπως στα windows). Ο κύβος ερρίφθη θα φάει σουτ και θα εγκατασταθεί με κάποια καρτούλα που παίζει σωστά με linux.

 

Ακούω πολύ καλά λόγια για τις Intel. Συγκεκριμένα καλοβλέπω την ax210. Τι γνώμη έχετε? Επίσης πείτε αν έχετε ΣΟΒΑΡΗ εμπειρία χρήσης με άλλες κάρτες wifi (πάντα mini pcie m2, εσωτερικές σε laptop δηλαδή), με χρήση κοντά και μακριά από το router + ταυτόχρονη χρήση BT.

 

Ευχαριστώ για τις όποιες εμπειρίες καταθέσετε.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
On 25/11/2023 at 5:03 ΜΜ, το μέλος gdp77 έγραψε:

Την παρήγγειλα και αναμένω...

Καλημέρα, συγνώμη για το ξέθαμα, αλλά είμαι και εγώ με την RTL8852BE σε Manjaro. Θα ήθελα να ξέρω αν η κάρτα δούλεψε. Είμαι σε lenovo laptop αν βοηθάει.

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, το μέλος Constandinos έγραψε:

Καλημέρα, συγνώμη για το ξέθαμα, αλλά είμαι και εγώ με την RTL8852BE σε Manjaro. Θα ήθελα να ξέρω αν η κάρτα δούλεψε. Είμαι σε lenovo laptop αν βοηθάει.

 

Η κάρτα δούλεψε 100%

 

Αποκαλύφθηκε τελικά όμως ότι τα προβλήματά μου προέρχονταν από παρεμβολές του ασύρματου dongle (2.4 GHz) του Razer DEATHADDER V2 X HYPERSPEED. Τα ίδια προβλήματα προκαλούσε το dongle τόσο στη realtek όσο και στην Intel που έβαλα. Tα προβλήματα λύνονται όταν χρησιμοποιώ wifi 5GHz και όχι 2.4GHz. Αν υποχρεωτικά πρέπει να συνδεθώ σε wifi 2.4GHz, τότε είτε πρέπει να είμαι δίπλα στο router ή να μην χρησιμοποιώ το wireless mouse.

 

Δεν ξέρω αν το πρόβλημα παρεμβολών υπάρχει μόνο στο dongle της razer ή και σε αυτά της logitech (για gaming ποντίκια πάντα).

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς η συνύπαρξη BT και WiFi 2.4GHz είναι πονεμένη ιστορία σε πολλές συσκευές.
Γενικά είναι καλή πρακτική η αποφυγή του 2.4GHz WiFi όταν χρησιμοποιούμε BT, αλλά με 2-3 τοίχους ανάμεσα σε εμάς και την υποδομή, το 5GHz δείχνει τις αδυναμίες του :)

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.