Jump to content



Απάτη μέσω steam?


edward

Recommended Posts

Εχω βάλει για πώληση στο facebook ένα gaming pad.Μου στέλνει κάποια απο Αγγλία οτι ενδιαφέρεται για δώρο στην ανιψιά της στην Αθήνα.Πριν την πώληση μου λέει να την εξυπηρετήσω να τις αγοράσω μια steam gift card των 100 ευρώ ασχετο απο το δέμα που θα έστελνα.Ωραία της λέω στείλε το ποσό και θα την αγοράσω.Μου λέει οταν την πληρώσεις θα σου δώσει τα χρήματα η Barclay bank θα σου έρθει email.Όντως μου στέλνει η barcley οτι έχει δεσμευτεί ένα ποσό απο αυτη αλλά για να πάρω τα χρήματα πρέπει να στείλω μια απόδειξη οτι πλήρωσα στο steam.

Tης εξηγώ οτι δεν έχω χρήματα στην καρτα για να γίνει η συναλλάγη.Αυτή επιμένει οτι δε χρειάζεται.Μόλις γίνει η συναλλαγή θα αποδεσμευτούν τα χρήματα απο τη barclay και θα μπουν στη eurobank.Απο την Εurobank μου λένε οτι είναι απάτη.Αλλά ρε παιδιά το email και τα στοιχεία της τράπεζας είναι πραγματικά.Τι να κάνω?Scammer ή εγώ κάνω κάτι λάθος.

 

 

 

ΛΑΜ1.png

ΛΑΜΠ.jpg

ΛΑΜΠ3.png

Έγινε επεξεργασία από edward
Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω τη σύγχυση. Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να έχει καλοπροαίρετη ερμηνεία.

 

1. Κάποιoς σου ζητά να του δώσεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία χωρίς να έχεις λεφτά στα χέρια σου, με την "υπόσχεση" ότι θα τα λάβεις.

 

2. Τα στοιχεία του "κάποιου" είναι γραμμένα φύρδην-μίγδην και τα στοιχεία επικοινωνίας της τράπεζας είναι @mail.com. Επίσης, μιλάς για Αγγλία και η "δέσμευση" φέρεται να έχει γίνει Αμερική.

 

3. Η τράπεζά σου λέει ότι είναι απάτη.

 

 

Η μόνη περίπτωση να είναι πιο καραμπινάτη απάτη θα ήταν να σου πει "δώσε μου username και password στον λογαριασμό σου και στείλε μου το OTP μόλις στο ζητήσει, για να σου κάνω κατάθεση"...

 

Αλλα ρε συ, έχεις μια θεία από Αμερική/Αγγλία, που θέλει να στείλει δώρο στο ανιψάκι στην Αθήνα και είναι πρόθυμη να ρισκάρει με κάθε απατεώνα στο FB αντί να αγοράσει ένα καινούριο online και να το στείλει ταχυδρομικά από ένα μεγάλο ελληνικό μαγαζί. Πόσο πιθανό το κόβεις; 🤔

 

 

  • Like 5
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Εκεί που μπερδεύτηκα είναι στον αποστολέα αν δεις πάνω που είναι στο gmail.Επιμένει εντωμεταξύ 3 μέρες τώρα στέλνει μηνύματα.Πάει έφαγε report και block.Πρώτη φορά πάω να την πατήσω.

Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Simon said:

Πάντως αν σε ενδιαφέρει να επενδύσεις χρήματα στις ΗΠΑ, ξέρω έναν γνωστό που δίνει εγγυημένη απόδοση 20%. Στείλε πμ

 

 

Spoiler

σου έχω πει χίλιες φορές, δικούς μας δε σκαμάρουμε.

 

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.