Jump to content



αγορά μπαταρίες σε συνδυασμό AAA με ICR


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Παρακαλώ, ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω:

 

Θέλω να αγοράσω δυο μπαταρίες 18650 AAA, αλλά να είναι ICR. Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο, να κατατοπιστώ κάπως που θα μπορούσα να τις βρω κοντά στην περιοχή μου, αλλά κυρίως σε τί τιμή περίπου, παρατήρησα πως κανείς στην περιγραφή, δεν αναφέρει εάν πρόκειται για ICR, IMR ή INR. Γιατί δεν αναφέρεται αυτή η λεπτομέρεια; Εντύπωση μου κάνει.

 

Σας ευχαριστώ!
 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, serpico75 said:

Γιατί δεν αναφέρεται αυτή η λεπτομέρεια;

 

Γιατί στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων είναι τεχνικά αδιάφορη λεπτομέρεια. Σχεδόν κάθε άλλη παράμετρος έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην τελική απόδοση της μπαταρίας. Ας πούμε οι συνθήκες φύλαξής της πριν την πάρεις στα χέρια σου (ποσοστό φόρτισης, θερμοκρασία και υγρασία περιβάλλοντος, ...).

 

Απλώς αγόρασε δύο επώνυμες μπαταρίες από αξιόπιστο προμηθευτή και έχεις σημαντικές πιθανότητες να ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στις προδιαγραφές που δηλώνουν.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, sorry. Τώρα κάνω τα πρώτα readings κάπως πιο αναλυτικά στο θέμα μπαταρία. Έχετε δίκιο:το AAA με το 18650 δε συγγενεύουν.

 

Εάν από αυτά που διάβασα έως τώρα, έχω καταλάβει καλά, οι AAA που θέλω να αγοράσω, και να μου δώσουν τη μεγαλύτερη διάρκεια σε ένα ασύρματο τηλέφωνο, εννοώ μεγαλύτερη διάρκεια από φόρτιση σε φόρτιση, οι AAA λοιπόν, αυτές που ψάχνω, έχουν max το 1100mAh. Άρα, εάν κατάλαβα σωστά, αυτές που πάμε και παίρνουμε από το περίπτερο ή τα "καταστήματα"-παζάρια τού δρόμου, με τα (για να μας ξεγελάσουν) κάτι τεράστια κιτρινοπράσινα γράμματα που σκάνε σαν χειροβομβίδα, θέλοντας αυτή η χειροβομβίδα να δηλώσει τεράστια ενέργεια, και από την άλλη αυτό το 2200mAh για τις AAA, είναι όχι απλώς ψεύτικο, όχι απλώς για κλάματα, αλλά δεν ξέρω και γω πως να το χαρακτηρίσω. Σωστά καταλαβαίνω;

Link to comment
Share on other sites

Πάνω από 750 με 900 για ΑΑΑ δε μπορείς να ελπίζεις να ισχύει. Τουλάστιχον όχι για καιρό. Μήπως να δοκιμάσεις να έχεις 2 ζευγάρια eneloop που έχουν το χαμηλότερο ρυθμό αυτοεκφόρτισης κι έτσι μπορείς να τις αφήνεις φορτισμένες και να τις χρησιμοποιείς μια στο τόσο όποτε χρειάζεσαι?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, το μέλος schumifer έγραψε:

Πάνω από 750 με 900 για ΑΑΑ δε μπορείς να ελπίζεις να ισχύει. Τουλάστιχον όχι για καιρό. Μήπως να δοκιμάσεις να έχεις 2 ζευγάρια eneloop που έχουν το χαμηλότερο ρυθμό αυτοεκφόρτισης κι έτσι μπορείς να τις αφήνεις φορτισμένες και να τις χρησιμοποιείς μια στο τόσο όποτε χρειάζεσαι?

 

Ναι, τα 2 ζεύγη είναι κάτι που μου έχει περάσει απ' το μυαλό σαν μία κάπως καλύτερη λύση.

Να υποθέσω πως συστήνεις eneloop ως τις καλύτερες, όσον αφορά στο ρυθμό αυτοεκφόρτισης, απ' αυτές που θα βρω στην ευρύτερη αγορά;

Link to comment
Share on other sites

Ναι μόνο για την αυτοεκφόρτιση. Οι κλασσικές τους έχουν 750 mAh, έχουν και τις μαύρες με 900 αν δεν κάνω λάθος, αλλά δεν είναι για τηλέφωνα παρά για συσκευές που τραβάνε περισσότερο ρεύμα. Οπότε τις κλασσικές θα σου πρότεινα

 

Link to comment
Share on other sites

Eneloop και από εμένα. Αξίζουν κ το τελευταίο ευρώ που ζητάνε.

Περασα φάση με πάνω από 80 ασύρματες συσκευές στη δουλειά και δοκιμές με επαναφορτιζόμενες κ βρήκα την ησυχια μου με τις eneloop.

Link to comment
Share on other sites

Μία ακόμη ΒΟΗΘΕΙΑ.

 

Θέλω να αγοράσω τις συγκεκριμένες:

 

https://www.e-shop.gr/panasonic-eneloop-bk-4mcde-3a-800mah-4tem-p-ANA.NLP0267

 

Όπως είπε καί ο @schumifer, οι συγκεκριμένες μαύρες 900

 

https://www.e-shop.gr/panasonic-eneloop-pro-bk-4hcde-3a-930mah-4tem-p-ANA.NLP0270

 

δεν είναι για ασύρμοτα τηλέφωνα, όπως εγώ, άλλωστε, χρειάζομαι.

 

Οι κλασσικές μπλε, όπως μου πρότεινες για το ασύρματο, είναι ok. Απλά, είδα το σχόλιο στο e-shop.gr ενός χρήστη, ότι προσοχή, δεν κάνουν για ασύρματα, παρό μόνον αυτές με την ένδειξη DECT στη συσκευασία (σχόλιο 2022). Σχόλιο ενός άλλου χρήστη στο e-Shop.gr (2017) λέει ότι τις χρησιμοποιεί σε ασύρματο. Έχω λίγο μπερδευτεί, για να μην τις αγοράσω τζάμπα. Τελικά, για ασύρματο τηλέφωνο, μπορώ να τις πάρω; Η συσκευασία, δεν έχει επάνω το DECT, όπως εδώ:

 

https://www.e-shop.gr/panasonic-eneloop-lite-bk-4lcce-2x-3a-550mah-p-ANA.NLP0272

 

ΥΓ έχουν βάλει το ίδιο σχόλιο στις 08.04.2022 απ' το e-Shop.gr καί στα δύο πρώτα links που δίνω, στα δύο διαφορετικά είδη - μήπως κάτι έχουν κάνει λάθος;

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Χωρις να εχω καν τηλεφωνο στο σπιτι ...... 

Μια μπαταρια , ειναι μαι μπαταρια .... 

Η μοναδικη διαφορα που εχει νοημα να τις πλασαρουν σαν "DECT" μπαταριες , ειναι ο μεγαλυτερος κυκλος φορτησεων τους 

 

 

 

Εχω μια τετραδα απο τις απλες εδω και χρονια (για το ποντικι και το xbox controller) , απλα εξαιρετικες 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν μπαταρίες ειδικά για τηλέφωνα. Εξάλλου τα ασύρματα δεν έχουν τρελές απαιτήσεις σε ζήτηση Α. Αν ήταν για αντικατάσταση σε σκουπάκι, εργαλείο κλπ τότε θα κάναμε μεγάλη κουβέντα.

 

Παμε τώρα στο ζουμί. Μια καλή επώνυμη μπαταρία σε σχέση με μια κατώτερης ποιότητας ή no name, θα δώσει περισσότερη αυτονομία στον χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπαίνει τόσο συχνά για φόρτιση, άρα θα γλιτώνει ο χρήστης κύκλους φόρτισης σε βάθος χρόνου. Συνεπώς θα αργήσει περισσότερο να τις αντικαταστήσει σε σχέση με τις άλλες.

 

Θα καταλάβει κάποιος με χρήση σπιτιού, δλδ μερικά τηλέφωνα μέσα στη μέρα (εξαιρούνται οι γυναίκες από τη συζήτηση που μπορούμε να πιάσουμε το τηλ το πρωί με τη κολλητή μας κ να το αφήσουμε το μεσημέρι) διαφορά; Κατά πάσα πιθανότητα όχι ειδικά αν έχει κ τη συνήθεια μόλις τελειώνει το τηλέφωνο να βάζει το ασύρματο στη βάση φόρτισης.

 

Αυτο όμως δεν κάνει τις δυο μπαταρίες ίδιες και με μηδέν διαφορά. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω τις ασπρες προτιμησα για ασυρματο. Η διαφορα στους κυκλους που αντεχουν σε σχεση με τις μαυρες ειναι πολυ μεγαλη και δεν ειχα ορεξη να ξαναψαχνω συντομα για μπαταριες. Κατω κατω στη σελιδα εχει καποια νουμερα για διαρκεια

WWW.PANASONIC.COM

Information on Panasonic eneloop pro rechargeable batteries from our global website with tech specs, comparisons, usage details, and more.

 

Έγινε επεξεργασία από god
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πήρα, τελικά, και γω, αυτές τις άσπρες, τις eneloop. Τις φόρτισα πλήρως, και, από τη Δευτέρα, 08.04.2024 που τις έχω βάλει στο ασύρματο, μέχρι τώρα, 13.04.2024, από τις τρεις γραμμές, ως ένδειξη για τη φόρτιση-ενέργεια των μπαταριών, που έχει το τηλέφωνο, έχει κατέβει μόνον η μία γραμμή. Τόσες ημέρες (κυρίως σε κατάσταση αναμονής, μόνον 1-2 τηλεφωνήματα 5-λεπτα), και έχει κατέβει μόνο μία γραμμή, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο τηλέφωνο. Απλά, καταπληκτικές.

 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια!!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.