sotiris Δημοσιεύτηκε Πέμπτη at 10:03 πμ #1 Δημοσιεύτηκε Πέμπτη at 10:03 πμ Δεν ξέρω αν υπάρχει κι αλλού, αλλά έχω τα εξής προβλήματα που θα μοιραστώ μαζί σας: Μου αρέσουν πάρα πολύ τα Fitbit και έχω συνηθίσει την εφαρμογή τους. Τα χρησιμοποιώ από το 2017 όταν μου έκαναν δώρο το Charge HR, μετά πήγα στο Inspire HR και τώρα έχω το Inspire 3 HR. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι η εταιρία αγοράστηκε από την Google και πλέον έχει μπει σε δεύτερη μοίρα. Τα updates που κάνουν είναι για τα πανηγύρια και οι δυνατότητες που έχω στο Inspire 3 είναι χειρότερες από αυτές που είχα στο Inspire, ενώ σαν συσκευή είναι πολύ καλύτερη (απίστευτα φωτεινή amoled οθόνη κλπ). Αναγκαστικά λοιπόν τα ξεχνάμε και πάμε σε κάτι που κινείται στην αγορά. Σαν διαστάσεις / κόστος / επιλογές το ιδανικό για μένα είναι το Fitbit Inspire 3 που έχω, γιατί μπορώ και κοιμάμαι χωρίς να με ενοχλεί και καταγράφω τους ύπνους μου. Επίσης είναι ρολόγια του 100ρικου. Έχουμε: 1. Apple watches. Δεν υπάρχει κάτι μικρό και όλα είναι πανάκριβα. Δεν με πειράζει τόσο, αλλά δεν υπάρχει κανένα με μεγάλη μπαταρία. Σαν features μου κάνουν όλα θεωρώ, αλλά 1.5 μέρα μπαταρία είναι κοροϊδία (έχω συνηθίσει στις 10-15 μέρες των inspire). 2. Garmin watches. Εκεί δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορές έχουν, γιατί πλέον μετά την πτώση της Fitbit έχει κατακλύσει την αγορά και δεν υπάρχουν εναλλακτικές, αλλά έχουν ένα range από 200 μέχρι 2000 ευρώ και πραγματικά έχω χαθεί στο διάβασμα Μου αρέσουν κάποια στα 200-300 ευρώ τα οποία φορτίζουν από τον ήλιο και μπορούν να βγάλουν μέχρι 1.5 μήνα, αλλά φοβάμαι μήπως είναι εντελώς γκουμούτσες και δεν μπορώ να κάνω log τους ύπνους μου. 3. Google Pixel Watch (που λογικά έχει το πρόβλημα της μπαταρίας) ή μια απέλπιδα προσπάθεια με Fitbit Charge 6 ή Fitbit Versa 4. Μετά υπάρχουν τα Samsung, τα Xiaomi etc., αλλά θα προτιμούσα λογικά κάτι από την κουρτίνα 2. Τι έχετε δοκιμάσει?? 1
Cyber_Cookie Πέμπτη at 10:32 πμ #2 Πέμπτη at 10:32 πμ Ρολόι που πρέπει να το φορτίζεις παραπάνω από μια φορά το μήνα είναι άχρηστο imho. Με αυτό το σκεπτικό πας σε Garmin. Έχω εδώ και 3 χρόνια το απλό Instinct το οποίο είναι αρκετά απλοϊκό για τα σημερινά δεδομένα. Αλλά φόρτιση μια φορά στις 25 μέρες (παραπάνω με power save και χωρίς πολύ abuse) και μόνο τότε το βγάζω για όσο φορτίζει. Μπάνια, σκόνες, χώματα, κλπ δεν βγαίνει ποτέ από το χέρι. Γενικά το κακομεταχειρίζομαι για να δω τα όριά του και αντέχει. Δε το περίμενα μετά τα samsung/huawei/xiaomi. Από λειτουργίες δεν προβληματίζει και κάνει σωστό track τόσο στον ύπνο όσο και στο τρέξιμο/περπάτημα κλπ. To GPS λειτουργεί όπως πρέπει το altimeter και το υπόλοιπα επίσης. Το body battery όταν καλιμπραριστεί είναι επίσης ενδιαφέρον. Τα μόνα αρνητικά είναι ο proprietary κονεκτορας φόρτισης και το ότι δεν έχω καταλάβει πως να το βάλω να μετράει σωστά τα reps με βαράκια. Όταν το αλλάξω πάλι Instinct θα πάρω, το 3άρι μάλλον σε ηλιακό με ασπρόμαυρη οθόνη για να κρατάει άπειρα η μπαταρία. To μόνο που με προβληματίζει είναι το αν θέλω το απλό 3αρι που έχει λίγο χρωματάκι ή το tactical που είναι μαυρίλα όλο. 2
YDinopoulos Πέμπτη at 10:56 πμ #3 Πέμπτη at 10:56 πμ Εδω και κανα 2-2.5 χρονια δοκιμαζω μεταξυ Polar / Samsung / Huawei (αυτες 'συμπαθω ' ) Εχω καταληξει να με βολευει το Polar Vantage V2 που εχω (btw σκεφτομαι να το πουλησω και να παω σε ποιο μεγαλο μοντελο, αααν σε ενδιαφερει... ). Φορτισεις κανω ανα 7-9 μερες. Αυτο με μονιμη HR μετρηση και 5 χ 1,5 ωρα καθημερινη μετρηση σε ασκησεις. Τα Polar εχουν την καλυτερη φημη για τους ασθητηρες τους. Εγω τα θεωρω τα καλυτερα vfm 1
kpetros Πέμπτη at 11:20 πμ #4 Πέμπτη at 11:20 πμ Έχω το huawei smartwatch 3 gt se ( το se έχει πλαστικο σώμα) . Η μπαταρία του κρατάει 3 βδομαδες άμα απλά το φοράς ( το εχω να μετράει τους παλμούς αλλά όχι το οξυγόνο) . Σε περίπτωση όπου το βάλεις να καταγράψει κάποια άθληση, καταναλώνει σχεδόν 10% μπαταρία ανά 1-1μιση ωρα και η ακρίβεια του gps είναι εξαιρετική. 1
BloodMage Πέμπτη at 11:57 πμ #5 Πέμπτη at 11:57 πμ Και γω για Garmin θα ελεγα. Εχει κανα μηνα που πηρα για την γυναικα το Vivoactive 5 και ειναι πολυ καλο. Βεβαια ανα 10-15 μερες θελει φορτηση αναλογα ποσες δραστηριοτητες θα καταγραψεις μεσα στη βδομαδα και εχει επισης amoled οθονη. Οπως λεει και ο κουκης ειναι ωραιο και το body battery. Γενικα ομως δεν πιστευω πως εχει νοημα να παρεις garmin αν δεν γυμναζεσαι η δεν κανεις καποια δραστηριοτητα. Ακομα και αυτα τα 300ε θεωρω πως θα πανε "στραφη". Καλυτερα δλδ καποιο xiaomi η κατι αντιστοιχο με 100-150ε που κανει μια χαρα δουλεια για καταγραφη υπνου κλπ Εγω μαζευω για Fenix 8. Εχω ξεμεινει με το vivoactive 3 εδω και 4+ χρονια παιζει και 5 τωρα που το σκεφτομαι. Σκυλι, ποσες φορες εχω κοπανησει την οθονη καταλαθος ουτε μια γρατζουνια δεν εχει 1 ώρα πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε: Τα μόνα αρνητικά είναι ο proprietary κονεκτορας φόρτισης Πηρα αυτο και σωθηκα 1
sotiris Πέμπτη at 12:38 μμ Author #6 Πέμπτη at 12:38 μμ Εγώ κάνω μακριά περπατήματα σχεδόν μέρα παρά μέρα και περίπου 1-2 φορές την εβδομάδα (όταν δεν έχω πόνους σε γόνατα κλπ.) πηγαίνω και ρίχνω μερικά σουτάκια. Ένα παράδειγμα από μια πολύ active ημέρα μου είναι το επισυναπτόμενο. Απλά στο fitbit έχω το θέμα ότι όταν πιάνει workout χάνω το ρολόι - δεν μπορώ εύκολα να δω την ώρα, άρα στα περπατήματά μου (που τα πιάνει ως workout) δεν μπορώ να δω πλέον ούτε τι ώρα είναι, ούτε πόσα συνολικά βήματα έχω κάνει, παρά μόνο να ψάξω στο μενού να δω είτε παλμούς, είτε βήματα τρέχοντος workout, που για μένα είναι εντελώς άχρηστο.
sotiris 17 ώρες πριν Author #7 17 ώρες πριν Νομίζω ότι αρχίζω και καταλήγω στο τι θέλω. Κλίνω προς Garmin. Ιδανικά αν πούμε ότι δίνω πολλά λεφτά θα ήθελα να πάω σε επώνυμο ρολόι το οποίο είναι και SmartWatch. Τα δύο που μου αρέσουν σαν design είναι: Montblanc Summit 3 Tag Heuer Connected Και τα δύο έχουν μπαταρία τύπου 1 μέρα οπότε δε μου φτάνει το τηλέφωνο θα ασχολούμαι και με το ρολόι. Δυστυχώς οι παραδοσιακοί κατασκευαστές ρολογιών δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν αυτό που πρέπει, ένα υβριδικό ρολόι / smartwatch, οπότε κυκλοφοράμε όλοι σαν τον καραγιόζη με τα μπλε και πορτοκαλί fitbit. No problemo, δεν έχω dress code. Τώρα στο δια ταύτα, αυτά που μου αρέσουν είναι τα υβριδικά ρολόγια / smart watch (αγνοούσα την ύπαρξή τους μέχρι χθες), δηλαδή να έχω δείκτες να μου λένε την ώρα που είναι το βασικό που θέλω από ένα ρολόι, και να έχω και στο background το βηματοτράκινγκ, τα περπατήματα, τους παλμούς κλπ. (να ξέρω δηλαδή πότε ψοφολογάω να προσέχω). Είδα αυτά τα design: Withings Nova (υβριδικό ρολόι - smartwatch με αρκετές δυνατότητες και στο smartwatch κομμάτι) - το Smartwatch είναι μια μικρή στρογγυλή οθονίτσα - λόγω μικρής οθόνης έχουν διάρκεια μπαταρίας 10-15 μέρες. Pininfarina Hybrid Watch Και Garmin Instict Crossover Solar Από αυτά το καλύτερο design είναι μακράν του Pininfarina, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με την εφαρμογή. Οπότε κλίνω τελικά προς Garmin Instict Crossover Solar, που σίγουρα δεν μου αρέσει πολύ σαν design (μοιάζει με το μάτσο Casio GShock που παίρναμε στο Δημοτικό τα 80's) αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι κρατάει γελοιωδώς πολύ η μπαταρία, έχει δείκτες οπότε μπορώ να βλέπω την ώρα εύκολα και επίσης διάβασα ότι μπορώ να κάνω migrate τα historical data του fitbit που έχω από το 2017 στην εφαρμογή της Garmin οπότε μετά θα είμαι εντελώς καλυμμένος. Επειδή το προηγούμενο δεν έχει βγάλει ούτε διετία (το έχω ούτε 1.5 χρόνο) θα περιμένω σίγουρα μέχρι τα Χριστούγεννα βρίζοντας τη Fitbit, ελπίζοντας ότι η Garmin θα βγάλει κάποιο όμορφο αντίστοιχο μοντέλο και επίσης θα το πάρω χαμπάρι Με όλα αυτά δυστυχώς δεν θα μπορώ να παρακολουθώ τον ύπνο, γιατί είναι γκουμούτσες των 60-70 γραμμαρίων (το fitbit που έχω τώρα είναι των 17 γραμμαρίων και με το λεπτό design - inspire. Ακόμα και το charge hr που είχα παλιότερα που είχε πιο πλατύ λουρί, με ενοχλούσε στον ύπνο οπότε το έβγαζα). 2
BloodMage 16 ώρες πριν #8 16 ώρες πριν (edited) Εφοσον εισαι active ολα αυτα που θα βρεις σε ενα Garmin δεν θα τα βρεις αλλού πίστεψε με Τωρα αν θελεις κατι πιο διακριτικο λιγότερο ογκώδες και πιο ελαφρυ θα σου πρότεινα το vivoactive 5/6 Αν θες μεγάλη διάρκεια μπαταρίας μπορεις να πας και στο Fenix 7s Έγινε επεξεργασία 16 ώρες πριν από BloodMage 1
Cyber_Cookie 16 ώρες πριν #9 16 ώρες πριν 1 hour ago, sotiris said: μοιάζει με το μάτσο Casio GShock που παίρναμε στο Δημοτικό τα 80's Hταν και παραμένει το ultimate nerd watch. Mην απαρνιέσαι την φύση σου. Embrace nerdness. 29 minutes ago, BloodMage said: Εφοσον εισαι active ολα αυτα που θα βρεις σε ενα Garmin δεν θα τα βρεις αλλού πίστεψε με Aυτό δεν έχει ίχνος υπερβολής. Έτσι είναι. 2 3
BloodMage 15 ώρες πριν #10 15 ώρες πριν (edited) 41 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε: Aυτό δεν έχει ίχνος υπερβολής. Έτσι είναι. Επισης το γραφω ετσι ωμα γιατι εχω δοκιμασει και Polar. Σε φαση εσκαγα για προπονηση και ειχα στο αριστερο χερι garmin και στο δεξι polar. Καλη ειναι και η polar εχει καλους αισθητηρες (ειδικα τα ζωνακια της) αλλα εχει μεινει πολυ πισω σε πολλα πραγματα. Τα τελευταια της μοντελα δεν τα εχω δοκιμασει. Το τελευταιο που περασε απο τα χερια μου (λογω συνεργασιας με την εταιρία που δουλευω) ηταν το πρωτο vantage. Αλλα δεν πιστευω πως εχουν αλλαξει πολλα απο τοτε EDIT Για να τα λεμε ολα ομως, ο αντιπροσωπος της garmin εδω στην ελλαδα ειναι για κλοτσιες! Εννοειται και το σερβις τους. Ενω η polar ειναι καλυτερη Έγινε επεξεργασία 15 ώρες πριν από BloodMage
navaho7 14 ώρες πριν #11 14 ώρες πριν 3 ώρες πριν, το μέλος sotiris έγραψε: Με όλα αυτά δυστυχώς δεν θα μπορώ να παρακολουθώ τον ύπνο, γιατί είναι γκουμούτσες των 60-70 γραμμαρίων (το fitbit που έχω τώρα είναι των 17 γραμμαρίων και με το λεπτό design - inspire. Ακόμα και το charge hr που είχα παλιότερα που είχε πιο πλατύ λουρί, με ενοχλούσε στον ύπνο οπότε το έβγαζα). ανοίγω άλλη κουβέντα, το ξέρω, αλλά το oura ring το έχεις κοιτάξει;
sotiris 9 ώρες πριν Author #12 9 ώρες πριν (edited) 5 ώρες πριν, το μέλος navaho7 έγραψε: ανοίγω άλλη κουβέντα, το ξέρω, αλλά το oura ring το έχεις κοιτάξει; Ελπίζω να μην μπαίνει εκεί που προδίδει το όνομά του edit: 1. Δεν φοράω καδένες / χρυσά ρόλεξ κλπ. (το τελευταίο ελέγχεται λόγω Ελβετίας) 2. Δεν φοράω σκουλαρίκια / δακτυλίδια / κολιέδες / τσόκερ (τό 'μαθα από το shopping star). 3. Δεν έχω τατουάζ 4. Δεν βάφω τα νύχια 5. Δεν μοιάζω στον Ozzy και στον Καρβέλα Είναι τελείως εκτός για μένα το δακτυλίδι, ρολόι μόνο! Έγινε επεξεργασία 9 ώρες πριν από sotiris 1
BloodMage 7 ώρες πριν #13 7 ώρες πριν 1 ώρα πριν, το μέλος sotiris έγραψε: Ελπίζω να μην μπαίνει εκεί που προδίδει το όνομά του edit: 1. Δεν φοράω καδένες / χρυσά ρόλεξ κλπ. (το τελευταίο ελέγχεται λόγω Ελβετίας) 2. Δεν φοράω σκουλαρίκια / δακτυλίδια / κολιέδες / τσόκερ (τό 'μαθα από το shopping star). 3. Δεν έχω τατουάζ 4. Δεν βάφω τα νύχια 5. Δεν μοιάζω στον Ozzy και στον Καρβέλα Είναι τελείως εκτός για μένα το δακτυλίδι, ρολόι μόνο! εχεις μουσια δεν χρειαζεσαι κατι αλλο!
Recommended Posts