Jump to content

Recommended Posts

Μα κανείς δε λέει οτι στο οικοσύστημα της Apple κάνεις κάτι που δεν κάνεις με android+windows (ή chromebook? υπάρχουν αυτά τα εκτρώματα?). 

Και φυσικά ενα απλοϊκό email και ένα συνημμένο, το κάνεις και με το 6310i εδώ και 25 χρόνια, χαίρω πολύ. Πάρε ένα μπαρμπαδο-ξιαόμι να τελειώνεις αν είσαι casual χρήστης.

Το θέμα μας όμως είναι πως τα κάνεις αυτά που κάνεις όταν πρέπει να βγάλεις δουλειά και όλα πρέπει να παίζουν ρολόι. Δηλαδή, πόσο καλά μπορείς να οργανώσεις το workflow σου.

Για το δικό μου case πχ τσουλάει καλύτερα το continuity της apple. Και έχω κάνει αρκετό back and forth τα τελευταία χρόνια. Γιατί παραδοσιακά αισθανόμουν οτι έπρεπε να είμαι apple hater.

Πλέον όμως κάνοντας μια ανασκόπηση και ξεσκονίζοντας το mpb μου του 2011, για να τεστάρω πως παίζει με το τελευταίο macOS, αυτό που έχω καταλάβει είναι πως αν από το 2011 δεν είχα android/windows συσκευές αλλά μόνο apple οι οποίες θα πλαισίωναν το macbook θα είχα γλιτώσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, αρκετές λευκές τρίχες και πολλά, πολλά νεύρα.

Μπορώ να ζήσω χωρίς το tight integration των συσκευών μου;

Ναι είμαι χρήστης linux, μπορώ να ζήσω ακόμα και χωρίς γραφικό περιβάλλον. Ένα τερμιναλ να έχω, μου φτάνει να κάνω τα πάντα σχεδόν για να βγάλω το ψωμί μου το θέμα είναι γιατί να υποφέρω ή να έχω κουκουρούκου συμπεριφορά όταν μπορώ με τα ίδια λεφτά να έχω εργαλεία με τα οποία θα κάνω πολύ πιο άνετα και προβλέψιμα την δουλειά μου.

Μπορώ να έχω το ίδιο integration με android + windows/macbook; Ούτε καν. Ούτε με 40 εφαρμογές. Δεν γίνεται. Δεν. Γίνεται.

Ο άλλος λέει για samsung dex, ας πουμε, δε ξέρω καν αν τρολάρει ή το λέει σοβαρά οπότε τι να εξηγήσεις. Τι να πεις. 

Τώρα αν έχω σύνδρομο Στοκχόλμης ή όχι δε ξέρω, αλλά όταν λέμε για συγχρονισμό συσκευής και εμείς εννοούμε continuity και κάποιοι καταλαβαίνουν μεταφορά αρχείων από τη μια συσκευή στην άλλη ή συγχρονισμό επαφών και αρχείων που είχαμε στο Unix από το 1995, μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε. 

• Like 1

Εγώ να πω ότι το θετικό που αποκόμισα από τη μετάβαση και που δε το αλλάζω με τίποτα είναι η διαχείριση μπαταρίας.

Οσα έκανα με το android κάνω κ με το iPhone. Πάντα είχα ναυαρχίδα τηλέφωνο κ σχεδόν κάθε χρόνο άλλαζα το ένα galaxy note μετά το άλλο. Αλλά κανένα δε μου έβγαζε μέρα.

Τωρα έχω ηρεμήσει. Δεν έχω φορτιστή στο αμάξι, φορτιστή στο γραφείο, power bank στη τσάντα κλπ

Απο εκεί κ πέρα ο καθένας σταθμίζει τι θέλει και τι όχι. Email με συνημμένα, vpn και ότι μπορεί να έχει κάποιος σε κινητό δεν έχουν διαφορές. 
Πολλά γίνονται πιο εύκολα στο μήλο ναι, αλλά η διαχείριση μπαταρίας κ να μην κλείνεις κάθε λίγο κ λιγάκι πράγματα για να το σώσεις είναι σε άλλο επίπεδο. Αν θα γύριζα σε Samsung? Κατά πάσα πιθανότητα όχι. 

ΥΓ α να σημειώσω ότι vpn L2TP πλέον δουλεύει μόνο σε iPhone χωρίς έξτρα εφαρμογή. Για πόσο δε ξερω

• Like 2

Για να πεθανεις τη μπαταρια σε μια μερα, πρεπει να παιζεις με οθονη ολη μερα, social κλπ

Με κλησεις και 10-15 μηνυματα δεν πεθανε κανενα σε μια μερα

• Like 1

Μακάρι να είχα χρόνο να έμπαινα στα social κάθε μέρα :) 

Υπάρχουν και άλλα πράγματα πέρα από το χαζολόγημα σε αυτή τη ζωή που απαιτούν ενέργεια 

(edited)
1 ώρα πριν, το μέλος acct έγραψε:

Μάλλον δεν με εννόησες... Έλεγα για το Predator, την κατασκοπική εφαρμογή με την οποία σε παρακολουθούν και το "απεριόριστο στόρατζ" είναι οι σέρβερ του κατασκόπου.

Το σκεφτηκα αλλα ειπα μην ειναι καποιο αλλο app που δεν γνωριζω.

Τι θα πει ότι "συγχρονίζονται μόνες τους οι συσκευές"; Διαβάζουν πληροφορίες από το iCloud

Λαθος. Δεν χρειαζετε το icloud και το οποιο cloud. Δεν σε αφηνουν ολες οι εφαρμογες να μπεις στο icloud για να δεις τα αρχεια σου. Ειδικα οσες ειναι free. 

Η Apple έχει βάλει μέσα στο κινητό τη μάνα της και τον πατέρα της και το θεωρούμε καλό, αλλά αν η Google προσθέσει μία εφαρμογή, είναι ο Εξαποδώ; Το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει.

Γιατι ειναι διαφορετικο το target group και εχει στιγματισει τις εταιριες. Η apple ειναι οι γιαπηδες και η google η επαναστατρια που τα εχει ολα ανοιχτα. Οποιος παει να κανει το αντιθετο απο αυτο που πρεσβεβει, στο μυαλο των πελατων τους, υπαρχουν αντιδρασεις. Αστους να φωναζουν. 

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού βλέπετε σοβαρή διαφορά. Εννοώ ένα σαφές, συγκεκριμένο σενάριο χρήσης που η εμπειρία δεν μπορεί να αναπαραχθεί με μια δωρεάν εφαρμογή από την Google ή τον κατασκευαστή του κινητού (λχ Samsung). Και μη μου πεις πάλι "χωρίς εφαρμογή"

Γιατι να μην στο πω? Εκει ακριβως ειναι η διαφορα που ψαχνεις. Εσυ πρεπει να ψαξεις να βρεις ποιο app ειναι καλο η ταιριαζει σε εσενα. Τι μπορει να κανει κλπ, τι σεταρισμα θελει τι μπορει να μεταφερει και παει λεγοντας. Εγω απλα θα συνδεθω στο δικτυο του σπιτιου η γραφειου και τελος. Η πιο προσφατα ανανεωμενη συσκευη θα μεταφερει τα δεδομενα της στις υπολοιπες.

Μπορει να αναπαραχθει το αποτελεσμα? Ισως

Με την ιδια ευκολια και χωρις παρατραγουδα? Οχι

Έγινε επεξεργασία από fatalara
48 λεπτά πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Υπάρχουν και άλλα πράγματα πέρα από το χαζολόγημα σε αυτή τη ζωή που απαιτούν ενέργεια 

Οπως?

Σοβαρά τώρα; Ρωτάς κάτι που μπορεί ο άλλος να σου αραδιάσει ένα σκασμό πράγματα; Γιατί πολύ απλά δεν δέχεστε μια γνώμη κάποιου που άφησε τη μια μεριά κ πήγε στην άλλη κ λέει για ένα πραγμα ότι πάει καλύτερα;

αλλά βλακεία λέω κάτσε να σου πω λοιπόν μερικα

VPN καμιά ώρα τη μερα

αλλο τοσο WiFi hotspot 

slack κανα διωρο αλλά μόνιμα ανοικτό. 

τηλεδιασκεψη μια ώρα και κατι

Google maps πάνω από ώρα σίγουρα

πανω απο 60 τηλέφωνα μέσα στη μερα

Hik connect κάνα εικοσαλεπτο καμιά φορά μισάωρο αν χρειαστεί να κατέβει τμήμα βίντεο. 

AirPods όλη μέρα στα αυτια

emails με συνημμένα όλη μέρα από πέντε λογαριασμους

Viber αρκετα

Home assistant μόνιμα στο background με μόνιμο έλεγχο τοποθεσιας

και κάμποσα άλλα που δεν μου έρχονται τώρα.

Όταν μου περισσεύει χρόνος μπαίνω στο TheLab και απαντάω :)

• Like 1

Η μεγαλύτερη και ίσως η κύρια διαφορά ανάμεσα στους δύο κόσμους είναι η εξής.

Από τη μία έχουμε το

"We made this for you...This is how it's done. And it is great!"

Και από την άλλη έχουμε το

"This is our way but you can do whatever you want with this..."

Για να γίνει σωστά το "This is how it's done" βέβαια, προδιαθέτει να εχεις επιλέξει να "κλειστείς" μέσα στο οικοσύστημα της Apple...Και ναι τότε ΟΛΑ θα λειτουργούν άψογα...

Από την άλλη το "do whatever you want" προδιαθέτει να υπάρχει διάθεση για πειραματισμό και λίγο παραπάνω "διάβασμα" για "αρχάριους" χρήστες...

Στην πραγματικότητα βέβαια δεν υπάρχει τρελή διαφορά σε καθημερινή χρήση που να δικαιολογεί τον "φανατισμό" ανάμεσα στους 2 κόσμους.

Και μιλάω σαν χρήστης και των 2 οικοσυστημάτων με τη διαφορά ότι στο desktop κομμάτι χρησιμοποιώ αποκλειστικά windows/linux κι οχι κάποιον mac.

Την ίδια ευκολία που έχει ο συγχρονισμός iphone/airpods/ipad/watch/macOS μπορεί να στον προσφέρει η samsung π.χ με s25/galaxy buds/watch/οποιοδήποτε samsung tablet ή laptop. (Και αν το πάμε ακόμα παραπέρα τηλεόραση/ψυγείο/aircondition και δε ξερω γω τι αλλο βγαζει η Samsung...SmartThings ftw).

Αν επιλέξεις να κλειστείς σε μια εταιρεία εννοείται πως είναι ολα πιο εύκολα.

Το μόνο που προσφέρει το ios έναντι στο android είναι καλύτερη υποστήριξη σε αρκετά apps (πράγμα απόλυτα λογικό όταν ένας dev έχει να ασχοληθεί με μαξ 10 συσκευές, σε αντίθεση με το πανζουρλισμο συσκευών/εκδόσεων στην αντρόιντ πλευρά και βέβαια στο κομμάτι του βίντεο που αυτή τη στιγμή είναι όχι ένα αλλά 5 σκαλιά ανώτερο απο τον ανταγωνισμό. Άσχετα του πόσο χρήσιμο είναι αυτό στο μέσο χρήστη είναι πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά.)

Προσωπικά έχω επιλέξει τη θεωρητικά "δύσκολη" πλευρά. Όσο όμορφα κι απλόχερα να μου τα δίνει στο χέρι η Apple με ενοχλεί που δεν έχω τη δυνατότητα να προσθέσω κάτι έξω από το οικοσύστημα της και να έχω το ίδιο αποτέλεσμα.

Αγαπητή μου ΔΕΝ μου κάθονται καλά τα airpods στα αυτιά! Γιατί να μην μπορώ να εχω το ίδιο αποτέλεσμα και λειτουργίες με κάποια άλλη μάρκα ακουστικων που εγω έχω επιλέξει; Το ίδιο ισχύει και στο applewatch π.χ

Δε θέλω να φόρτιζω κάθε μέρα ακομα μια συσκευή. Δε χρειάζομαι οτι προσφέρει το ρολοι σου και θέλω κάτι πιο απλό. Γιατί να μου το κάνεις δύσκολο να πάρω κατι άλλο; Ρητορική ερώτηση...

Και επειδή είδα αναφέρθηκε το DEX της Samsung. Ειλικρινά είναι κάτι που δεν εχει ακουστεί όσο έπρεπε.

Απίστευτη ευκολία να κουβαλάς μόνο το κινητό σου και με 1/2 βήματα να έχεις ενα desktop περιβάλλον να τσεκάρεις mail/διαχειριστείς excelακια,slack,click up και δε ξέρω γω τι αλλο θες να κάνεις. Αρκετές φορές ΔΕΝ κουβαλάω καν λαπτοπ μαζί πλέον.

Και το ipad OS βέβαια έκανε βήματα για κάτι παρόμοιο αλλά ακόμα το window management/multitasking πάσχει σε σχέση με το περιβάλλον του DEX.

Για το 70% των απλών χρηστών έξω, δε θα χρειάζεται καν MAC σε λίγο. :)