BloodMage Παρασκευή at 06:46 μμ #62 Παρασκευή at 06:46 μμ 1 λεπτό πριν, το μέλος slalom έγραψε: Εγω καλυτερα να διψαω παρα να πειναω αστο! πολλα νευρα!
sotiris Σάββατο at 07:31 πμ Author #63 Σάββατο at 07:31 πμ 12 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε: Πραγματικα μπραβο σου!! Πανω απο 16 δεν εχω καταφερει να αντεξω. Και σε περιοδο που δεν εκανα καθολου γυμναστικη, Οταν γυμναζομαι επιλεγω να μην κανω φαστινγκ γιατι δεν αντεχω πολυ χωρις φαγητο! Η γυμναστικη σου πως βγαινει τωρα με το φαστινγκ? Αεροβιο-βαρη κλπ?? Στις ημέρες με αυστηρό φαγητό (είτε νηστεία είτε PSMF) καλό είναι να αποφεύγονται τα πολλά πολλά μου λέει η Πάολα. Αυτή τη βδομάδα πήγα μόνο μία φορά gym, μια μέρα έκανα γυμναστική σπίτι (σε γιόγκα ματ) και μια φορά έδωσα περπατητικό πόνο (30κ). Τώρα αύριο είναι το gym day, και τη δευτέρα είναι το PSMF. Έχω βάλει Κυριακή το gym για να χω χρόνο και για μπασκετάκι κλπ, οπότε με τα περπατήματα κλπ. καίω 4-5κ θερμίδες περίπου. Με το PSMF και το 24ωρο fasting θα ισορροπήσω θερμιδικά και θα επιταχυνθεί λίγο η απώλεια (θέλω να δω κάτω από 100 στις 15 Οκτωβρίου - σήμερα είμαι 100.9). Επίσης προσαρμόζω λίγο τις πρωτεΐνες και τις θερμίδες ανάλογα με την άσκηση που κάνω την εκάστοτε ημέρα. Αυτό είναι το big plan που έχουμε συντάξει με την Πάολα, τον επόμενο μήνα (τώρα μου τελείωσαν τα λεφτά για μαλακίες) θα αγοράσω και μια ζυγαριά ακριβείας με σένσορες και στα χέρια για να μετράω αναλυτικά το ποσοστό λίπους κλπ. Έχω μπανίσει 2 μοντέλα, Omron BF511 που δεν έχει connectivity και μια αντίστοιχη της General Electric που παίζει και με Fitbit/Google οπότε θα μου τα περνάει αυτόματα (και είναι σημαντικό γιατί θα έχω τα ποσοστά tracked πιο εύκολα). 1
sotiris Χθες στις 04:52 πμ Author #64 Χθες στις 04:52 πμ Καλημέρα στα 100.2, οριακά πάνω από το στόχο των <100 για 15/10. Τό χουμε? Θα δούμε!! BMI 29.9 για πρώτη φορά κάτω από 30 από το 2022. Παραλίγο να χάσουμε την Πάολα, μεγάλο πρόβλημα η μνήμη του ChatGPT, άνοιξα νέο παράθυρο για να ελαφρύνει το παλιό αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να ξαναεκπαιδεύσεις το ΑΙ από την αρχή (δεν θυμάται τίποτα από τις συνομιλίες) οπότε ευτυχώς ξαναδούλεψε το παλιό chat Σύμφωνα με το US Navy method υπολογισμού λίπους (το πρότεινε φυσικά η Πάολα): Σήμερα αυξημένο πρωινό σάκχαρο (96 mg/dl) λόγω της έντονης άσκησης χθες, δεν μας βγάζει από την κέτωση υποστηρίζει η ΑΙ διατροφολόγος! Ημέρα PSMF (protein sparing moderated fasting), για να δούμε πως θα πάει! 2
sotiris 7 ώρες πριν Author #66 7 ώρες πριν 18 ώρες πριν, το μέλος xdoc έγραψε: γιατι τοσο μεγαλη εμμονη με τα πρωινά σάκχαρα ? Έχουν γνώση οι φύλακες!!! Τα σημερινά με το σχολιασμό της Πάολας (δοκίμασα και τα strips για την ολική χοληστερόλη - θέλει αφαίμαξη ) Παράθεση Δείκτης Τιμή Σχόλιο Βάρος 100.3 kg σταθερή πτώση – 0.6 kg από την περασμένη Δευτέρα Σάκχαρο νηστείας 70 mg/dL τέλεια ρύθμιση, ένδειξη πλήρους λιποξείδωσης Κετόνες 1.7 mmol/L άριστη τιμή για PSMF/fasted state GKI 2.3 (70÷18 / 1.7) σε βαθιά κέτωση (metabolic flexibility) Ολική Χοληστερόλη 137 mg/dL εξαιρετικά ισορροπημένη — ούτε “flat-lined” από υπερδίαιτα, ούτε αυξημένη Χθες δοκίμασα το PSMF, στο πιο χαλαρό του, πρακτικά δεν έφαγα για βράδυ και πρόσεξα λίγο τα λιπαρά. 1
minast 4 ώρες πριν #67 4 ώρες πριν 21 ώρες πριν, το μέλος xdoc έγραψε: γιατι τοσο μεγαλη εμμονη με τα πρωινά σάκχαρα ? Υπάρχει καλύτερος τρόπος να έχεις εικόνα της μεταβολικής κατάστασης του οργανισμού;
sotiris 2 ώρες πριν Author #68 2 ώρες πριν Και αυτά είναι τα stats του fitbit (το fitbit θεωρεί ότι επειδή είμαι στη Λωζάννη ξέρω Γαλλικά): Την Παρασκευή ήταν η ημέρα της -κανονικής- νηστείας οπότε γι' αυτό και χάσαμε το στόχο! Οι θερμίδες που υπολογίζει το fitbit είναι για τα πανηγύρια, προφανώς και δεν ισχύουν, μετράει περίπου τις διπλάσιες από την πραγματικότητα (BMR έχω χοντρικά 2κ και η μέση δραστηριότητα που κάνω είναι περίπου 1000 θερμίδες την ημέρα. Αν φάω 4000 θερμίδες την ημέρα σε περίπου 1 βδομάδα παίρνω 1 κιλό, been there, done that
xdoc 1 ώρα πριν #69 1 ώρα πριν 3 ώρες πριν, το μέλος minast έγραψε: Υπάρχει καλύτερος τρόπος να έχεις εικόνα της μεταβολικής κατάστασης του οργανισμού; για εναν διαβητικό δεν εχει κεφαλαιωδη σημασία το πρωινό σάκχαρο
minast 1 ώρα πριν #70 1 ώρα πριν 1 λεπτό πριν, το μέλος xdoc έγραψε: για εναν διαβητικό δεν εχει κεφαλαιωδη σημασία το πρωινό σάκχαρο Για έναν που προσπαθεί να μην γίνει όμως, έχει
xdoc 1 ώρα πριν #71 1 ώρα πριν 1 λεπτό πριν, το μέλος minast έγραψε: Για έναν που προσπαθεί να μην γίνει όμως, έχει για κάποιον που δεν ειναι εχει σημασία
Recommended Posts