Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χρόνια πολλά...μετά από κάποια προβλήματα που παρατήρησα στον υπολογιστή μου ( κλεισίματα ανεξήγητα κτλ) έκανα ενα memtest

και μου παρουσίασε αυτό το αποτέλεσμα που έχω σε screenshot.Εχουν πρόβλημα οι μνήμες; Τι μπορείτε να καταλάβετε;
Ειχα αγοράσει αυτές τις μνήμες G.Skill Ripjaws V 32gb από το Ε-Gate.gr  πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα. Έχουν lifetime εγγύηση ; Θα με καλύψει το κατάστημα;

Τι πρέπει να κάνω;

RAM1.jpg

RAM2.jpg

θα βοηθουσε πολυ αν ελεγες τα πληρη χαρακτηρηστικα του pc σου και αν τις τρεχεις σε Xmp.
επισης αυτο που ρωτας για την εγγυηση, βρες την αποδειξη αγορας και δες τι αναγραφει πανω. συνηθως γραφει ποσο εγγυηση εχει το προιον πανω στην αποδειξη

34 λεπτά πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

θα βοηθουσε πολυ αν ελεγες τα πληρη χαρακτηρηστικα του pc σου και αν τις τρεχεις σε Xmp.
επισης αυτο που ρωτας για την εγγυηση, βρες την αποδειξη αγορας και δες τι αναγραφει πανω. συνηθως γραφει ποσο εγγυηση εχει το προιον πανω στην αποδειξη

Γράφει επάνω...AMD RYZEN 7 5700G  με ενσωματωμενα γραφικά και 32Gb μνημης και εναν ssd Samsung και καποιους συμβατικούς. `Τώρα για το XMP δες το σκρινσοτ απο το BIOS:

bios.jpg

Εάν γνωρίζεις πως και μπορείς να το κάνεις, ξεκούμπωσε τις μνήμες. Φρόντισε να είναι καθαρές από σκόνη/λεκέδες οι επαφές τους (τρίψιμο με μπατονέτα ποτισμένη με οινόπνευμα) και οι θέσεις τους (slots) να μην έχουν σκόνες. Ξανακούμπωσε τις μνήμες και ξανακάνε το τεστ.

• Like 1
(edited)

Οι μνημες σου προφανως εχουν θεμα.Απο εκει και περα τωρα πας στα δυσκολα γιατι αν το παρατηρησες δεν ειναι οτι καλυτερο αυτη την εποχη να αγορασεις/αναβθμισεις/RMA   μνημες.

Οσες περασαν απο τα χερια μου ειχαν lifetime warranty αλλα ξαναπαμε στον ανωθεν ζητημα.Για αρχη μιλας απο εκει που της αγορασες και αναλογως τι θα σε πουν μετα πας στην κατασκευαστρια εταιρεια.Σε ευχομαι να βγαλεις ακρη οσο ποιο ανωδυνα.

Έγινε επεξεργασία από 2cpu
  • Like 1

Κάνε ότι δοκιμές μπορείς και καθαρισμούς μήπως την γλυτώσεις, αλλιώς μετά κατά 99% το κατάστημα θα σου βγάλει πιστωτικό γιατί δεν θα μπορεί να στις αντικαταστήσει με ίσης αξίας σετ αντικατάστασης. Οπότε μετά ο μόνος τρόπος να αντικατασταθεί το σετ είναι από την Gskill, είτε με απευθείας διαδικασία από σένα είτε αν το αναλάβει το κατάστημα που αμφιβάλλω. Εγώ πριν από μήνα περίπου χάλασε σετ 16gb gskill που το πήρα 43 ευρώ και μου προσφέρθηκε πιστωτικό και έβαλα άλλα 25 ευρώ και πήρα 16gb στα 67 ευρώ, φτηνά την γλύτωσα δλδ. It is what it is

Φαντασου να σου χαλασουν 32 η 64 gb ddr5 6000+. Ολοι εξω RMA θα τις κανουν...