BasiliCeLew Δημοσιεύτηκε 2 ώρες πριν #1 Δημοσιεύτηκε 2 ώρες πριν Καλησπέρα σε όλους αυτή την στιγμή έχω την Dell U2722DE IPS 27" QHD 2560x1440, και εδώ και αρκετούς μήνες αισθάνομαι ότι δεν μου αρκεί το μέγεθος για την πληροφορία που χωράει. Αξίζει να πάω σε δεύτερη 27" οθόνη (ίσως να δω το καινούριο monitor της Dell στη u2725de ή u2724de για να γίνει ως main και να μοιάζουν και εμφανησιακά) ή να πάω σε κάποια ultrawide και να έχω μόνο 1 οθόνη; Σε 1 οθόνη δεν ξέρω κατά πόσο είναι βολικό το split screen μιας και δεν είχα ποτέ τόσο μεγάλη οθόνη. Κύρια λειτουργία είναι ταυτόχρονο office, coding, web application testing κλπ κλπ οπότε τώρα είμαι τρελαμένος με split screen και εναλλαγή σε 3 επιφάνειες εργασίας ή alt+tabs. Δεύτερο ερώτημα, για πιο "καθαρό" αποτέλεσμα αξίζει κάποια Dual Stand βάση ή να πάω σε dual βραχίονα; Ο βραχίονας το μόνο πρόβλημα που μπορώ να σκεφτώ είναι το cable managment μιας και οι οθόνες θα λειτουργούν ταυτόχρονα και ως docking stations (για αυτό αγοράζω και την "DE" version). Ευχαριστώ εκ το προτέρων!
god 1 ώρα πριν #2 1 ώρα πριν Ειχα 3 23αρες 1080p και επειδη ειχα σταματησει εκεινη την περιοδο να γραφω κωδικα κτλ στο σπιτι πηρα μια 34" ultra wide. Για παιχνιδια και ταινιες δεν την αλλαζω, αλλα δουλεια δεν βγαινει. Εβαλα και μια 27 αρα διπλα, που εχουν ιδιο υψος και κατι γινεται τωρα. Προσπαθησα αρκετες φορες split στη μεση, αλλα δεν βολευει καθολου. Στις 2 οθονες, ξερω στη μια εχω αυτα τα 2-3 παραθυρα, στην αλλη εχω τα αλλα 2 κτλ. Με μια, εχεις 6μισα, 2 ολοκληρα και ολη την ωρα παλευεις με την οθονη, μεγαλωσε μικρυνε αντι να δουλευεις. 2
BasiliCeLew 1 ώρα πριν Author #3 1 ώρα πριν 17 λεπτά πριν, το μέλος god έγραψε: Ειχα 3 23αρες 1080p και επειδη ειχα σταματησει εκεινη την περιοδο να γραφω κωδικα κτλ στο σπιτι πηρα μια 34" ultra wide. Για παιχνιδια και ταινιες δεν την αλλαζω, αλλα δουλεια δεν βγαινει. Εβαλα και μια 27 αρα διπλα, που εχουν ιδιο υψος και κατι γινεται τωρα. Προσπαθησα αρκετες φορες split στη μεση, αλλα δεν βολευει καθολου. Στις 2 οθονες, ξερω στη μια εχω αυτα τα 2-3 παραθυρα, στην αλλη εχω τα αλλα 2 κτλ. Με μια, εχεις 6μισα, 2 ολοκληρα και ολη την ωρα παλευεις με την οθονη, μεγαλωσε μικρυνε αντι να δουλευεις. Σε ευχαριστώ, αυτό το "φοβόμουν" και εγώ για τις ultra wide ότι το split θα είναι μπελαλίδικο. Oύτε ταινίες θα δω ούτε παιχνίδια θα παίζω από το setup αυτό (τώρα αν αυξηθεί η οικογένεια και χρειάζεται να φτιάξω ένα mini man cave στο γραφείο ίσως αλλάζει το πράγμα ). 1
acct 10 λεπτά πριν #4 10 λεπτά πριν Είχα ξεκινήσει να γράφω νωρίτερα, αλλά δεν πρόλαβα. Προσωπικά προτιμώ με διαφορά τις δύο διακριτές οθόνες, γιατί μπορείς να διαχωρίζεις και φυσικά τα παράθυρα. Αν σου φανεί χρήσιμο, κρατάς και τη δυνατότητα να γυρίσεις τη μία κατακόρυφα (αστερίσκος για γωνία θέασης και βάση που να σου επιτρέπει εύκολες αλλαγές). Διαφορετικά, μπορείς να πας σε μια Ultrawide που να έχει υποχρεωτικά Multi-input Picture by Picture (PbP) και τη μεταχειρίζεσαι ως δύο (η τρεις) οθόνες, αλλά τότε ποιο το νόημά της -εκτός κι αν σε ενοχλεί να βλέπεις τα κατακόρυφα bezels εκεί που συναντιούνται οι φυσικές οθόνες. Ίσως με την κατάλληλη UW να άλλαζα γνώμη, αλλά για την ώρα επιλέγω να δουλεύω σε 2xQHD. Για βραχίονες δε θα εκφέρω γνώμη, τους έχω παροπλίσει και έχω επιστρέψει στις αρχικές βάσεις, οπότε...
Recommended Posts