Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αυτό το thread είναι για συνεχή κουβέντα γύρω από φωτογραφικό εξοπλισμό: σώματα, φακούς, flashes, τρίποδα, τσάντες, φίλτρα, accessories, αλλά και προτάσεις αγοράς / αναβαθμίσεις.

Για πιο εξειδικευμένα θέματα (π.χ. σύγκριση συγκεκριμένων μοντέλων, αναλυτικό review ή troubleshooting), εννοείται πως ένα νέο thread είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

• Like 1

1 hour ago, navaho7 said:

ναι φίλε, βάλε μας σε έξοδα για R τώρα :p

Μια R6 mk2 έχει λιγότερο από 2 32άρια στικάκια RAM! 

Αλλά όχι ακόμα. Οταν ξεκινήσουν οι ανοιξιάτικες προσφορές της canon. Τώρα έχει μόνο ένα αδιάφορο cashback. 

Το birding season ξεκινάει! Gotta gear up.

• Like 1
4 ώρες πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

Μια R6 mk2 έχει λιγότερο από 2 32άρια στικάκια RAM! 

1800 ευρώ βλέπω, δε νομίζω ότι μπορώ να μου δικαιολογήσω τέτοιο έξοδο. Αν την βρω 1500 μείον κάποιο cashback βλέπουμε. Αλλά μετά ανοίγει άλλο θέμα:

οι φακοί μου είναι

canon ef 70-200f4

canon 40mm f/2.8

canon 100mm f/2.8

tamron 28-75 f/2.8

θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω κάτι από αυτά στην r6 ή θα χρειαστώ και φακούς?

2 hours ago, navaho7 said:

1800 ευρώ βλέπω, δε νομίζω ότι μπορώ να μου δικαιολογήσω τέτοιο έξοδο. Αν την βρω 1500 μείον κάποιο cashback βλέπουμε. Αλλά μετά ανοίγει άλλο θέμα:

οι φακοί μου είναι

canon ef 70-200f4

canon 40mm f/2.8

canon 100mm f/2.8

tamron 28-75 f/2.8

θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω κάτι από αυτά στην r6 ή θα χρειαστώ και φακούς?

Μπαίνουν και παίζουν κομπλέ όλοι οι ΕF. Έναν EF to EOS R αντάπτορα θες της canon, όχι third party.

Ο ταμρον, δε ξέρω, θα πρέπει να παίζει χωρίς πρόβλημα. Γενικά δεν έχω δοκιμάσει καθόλου 3d party autofocus φακούς. Οπότε δεν έχω προσωπική άποψη. 

Τώρα για το σώμα οκ, ανάλογα και τι θες, σαν επιδόσεις και η R8 μια χαρά είναι (ίδιος αισθητήρας) αλλά είναι basic το σώμα και έχει την μικρή μπαταριούλα.

Η r6mk2 χωρίς να είναι άριστη κατασκευαστικά είναι καλύτερη σαν physical layout. Αλλά 1800 δεν τα αξίζει η αλήθεια είναι σε αυτή τη φάση. 1500μαξ με προσφορά+cashback οπως λες.