Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Άντε μετά να επιχειρηματολογήσει κάποιος ότι κάποια άλλη μηχανή είναι καλύτερη για travel photography 

• Haha 2

New (to me) Lens! EF35-70mm f/3.5-4.5.

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1987, αλλά ο δικός μου είναι πολύ πιο πρόσφατο δείγμα.

Σύμφωνα με τον κωδικό παρτίδας φτιάχτηκε στο Utsunomiya Plant στις 9 Σεπτεμβρίου του 1989.

Τιμή 50€

DSC_3722s.JPG

234345.jpg

DSC_3732.JPG

Γιατί την πήρες την σαβούρα ρε Κούκη θα μου πείτε; 

Follow me -->

Spoiler

@70mm, f4.5 (wide open), AF eye tracking.

IMG_1227.jpg

1:1 crop από τα 30ΜΡ της R, βλέπουμε την σκιά από τις βλεφαρίδες πάνω στην ίριδα του ματιου. Ξαναλέω, wide open.

IMG_1227_crop.jpg

Σαν ταχύτητα εστίασης δεν είναι USM προφανώς αλλά ακόμα και σε servo mode με eye tracking είναι πολύ περισσότερο capable απ΄ όσο θα περίμενε κανείς να είναι ένας φακός 37 ετών.

Σαν κατασκευή είναι μια χαρα, internal zooming με μόνο ουσιαστικό αρνητικό το οτι αν βάλεις φίλτρο το οποίο δεν είναι slim μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο zoomed out γιατι δε μπορεί το tube να φύγει μέσα στο casing μαζί με το φίλτρο κατά το zoom in.

A ok είναι και το μοτέρ εστίασης που κάνει σαν αρουραίος σε φούρνο μικροκυμάτων.

• Like 1
59 minutes ago, psyber said:

Τραβάει ωραία;

Ναι ωραία εικόνα δίνει με κάπως αναλογικό vibe αλλά χωρίς κάποιο color cast περίεργο.

Πάντως ο 40άρης Nikkor Ζ παραμένει αυτό το διάστημα ο αγαπημένος μου στανταρ φακός.