2cpu Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν #1 Δημοσιεύτηκε 5 ώρες πριν Aυτο που λεει ο τιτλος.Να θυμηθουμε τι ειχαμε παλια πως το πηραμε που καταντησε. Απαραιτητα φωτο φυσικα να μην επιβαρυνουμε το site αν γινεται να τις σηκωσουμε αλλου και δεκτες ιστοριες με το πως μας γυρισε η βιδα και ασχοληθηκαμε με το αθλημα. Βουρ ! 2
YDinopoulos 3 ώρες πριν #2 3 ώρες πριν Δυστυχως δεν εχω φωτο απο το πρωτο μου pc (πρωτο εννοω με δικα μου χρηματα και οχι δωρο). Αλλα ηταν ενα Pentium III @ 733 με Voodoo 3000, καποια Sound Blaster και μια 14αρα CRT Viewsonic. Εκτοτε αλλαγες παντα απο AMD σε Intel, αλλα και απο ATi () σε nVidia... 2
fatalara 2 ώρες πριν #3 2 ώρες πριν (edited) IBM hercules απο ξαδερφο για μυηση. Prescott το τερμα. Δεν θυμαμαι ακριβως μοντελο. ATI 1600 gpu με 14αρι sony lcd αυτο που πηρα. Τα υπολοιπα ειναι χαμενα καπου εδω μεσα. Έγινε επεξεργασία 2 ώρες πριν από fatalara 2
2cpu 2 ώρες πριν Author #4 2 ώρες πριν To πρωτο του pc εμενα ηταν ενα με μητρικη που λεγαμε με τον @Trexx qdi καποιον ιντελ σλοταριστο και vga δεν θυμαμαι τωρα αλλα θυμαμαι οτι ειχα βαλει σουμπλαστρα και 3 οπτικα μεσα.Το καθενα ελεγα να κανει την δουλεια του οχι ολα σε ενα To πηρα το στηνουμε με τον κουμπαρο μου το παιρνω ερχομαι σπιτι νοικιασα και dvd ταινια τα βαζω ολα αλλα κατι δεν μου κατσε.. Δεν ειχα παρει οθονη,,,οπωτε δανειζομε του ξαδερφου μια crt φυσικα που την ειχε στην σοφιτα με -5 βαθμους.Οπωτε οταν ζεσταθηκε απο εκει που εδειχνε εφτασε να δειχνει μιση γραμμη...υπερτατη ξενερα. 2
Trexx 1 ώρα πριν #5 1 ώρα πριν (edited) -Γεννήθηκα σε ένα σπίτι όπου υπήρχε ο amstrad pc 1512, χωρίς σκληρό δίσκο, με επεξεργαστή intel 8088 και με λειτουργικό dos και GEM που έτρεχαν από εύκαμπτη 5.25" δισκέτα. -Ο πρώτος που έφτιαξα εγώ, όχι με την έννοια της συναρμολόγησης, αλλά της επιλογής των κομματιών, ήταν ένας pentium 200 MMX με 32 MB SDRAM (τότε το standard της εποχής ήταν 8 προς 16) και S3 Virge 4ΜΒ κάρτα γραφικών + sound blaster 16 pnp. Οθόνη η θρυλική SONY 100 SFII crt εννοείται 15 ιντσών με flat panel. Ήταν η εποχή του tomb raider 2, need for speed και Monstertruck Madness. -Επόμενη αναβαθμιση σε PIII 866 (133MHz bus) που έτρεχε πολύ εύκολα και σταθερά στα 950 MHz (με overclocking στο bus άρα και στην agp θύρα) με 128MB SDRAM και Hercules 3D Prophet II MX κάρτα γραφικών. Σ αυτό το μηχάνημα, όπου έτρεχε windows 2000, είχαν προστεθεί (ημι)επαγγελματικές πινελιές, όπως κάρτα ήχου soundblaster awe 64 gold, plextor 8/4/32 cd-rw αλλά και ένα SCSI scanner της mustek. Αυτά που ακολούθησαν μετέπειτα είναι στον καινούριο αιώνα οπότε δεν τα θεωρώ ρετρό και δεν επεκτείνομαι. * Οι σκληροί δίσκοι αν θυμάμαι καλά πήγαν κάπως έτσι απο χωρητικότητες: 1.2GB Quantum Fireball, 3.5 GB Fujitsu και 20GB πάλι Quantum. *Tιμητική αναφορά και στο γνήσιο τότε γιαπωνεζικο toshiba cd-rom 8X *Eκτυπωτής ο Epson stylus color 600 1 ώρα πριν, το μέλος YDinopoulos έγραψε: Δυστυχως δεν εχω φωτο απο το πρωτο μου pc (πρωτο εννοω με δικα μου χρηματα και οχι δωρο). Αλλα ηταν ενα Pentium III @ 733 με Voodoo 3000, καποια Sound Blaster και μια 14αρα CRT Viewsonic. Εκτοτε αλλαγες παντα απο AMD σε Intel, αλλα και απο ATi () σε nVidia... Oι crt της viewsonic ήταν ποιοτικές, ακριβές και αντίστοιχες των sony trinitron τότε. Επίσης και οι Nec πολύ καλές. Έγινε επεξεργασία 1 ώρα πριν από Trexx 1
Γιάννης_84 30 λεπτά πριν #6 30 λεπτά πριν Ξεκίνησα με 386sx, 1MB RAM με dos+win 3.1, εννοείται χωρίς οπτικό drive και χωρίς κάρτα ήχου, με 3.5" floppy και με έναν hdd που αν θυμάμαι καλά ήταν περίπου 20MB! Οθόνη μια 14" hitachi με μέγιστη ανάλυση 800x600! Αυτήν έχω την εντύπωση πως την έχω ακόμα στο χωριό κάπου στην αποθήκη να σκονίζεται... Μετά ακολούθησαν Pentium 100 με μια άθλια cirrus logic, μετα soyo 5BT5+P166MMX+Mystique 2MB, μετά προστέθηκε Matrox M3D (τα έχω ακόμα αυτά) και ISDN! Αργότερα Abit BH6+ Celeron+Radeon 9500np που μετά έγινε PII450, PIII450+mod@9700, Powerleap Celeron Tualatin 1400+GF6600GT AGP, 6800 agp που ξεκλείδωνε pixel pipelines και vertex shaders και πλησίαζε την 6800GT, κλπ. Πέρασα από s754, 939, am2, am3, am3+, s1200, am4 και τώρα am5. Κάπου ενδιάμεσα στα amd έπαιξαν 775 C2D, C2Q, νερά με υλικά ενυδρείου, eleven και tygon και σε δουλειά να βρισκόμαστε. Πολλά από τα παραπάνω τα έχω ακόμα και μακάρι να είχα χρόνο να ασχολούμουν ακόμα...
Recommended Posts