Jump to content



Πρόταση για το Φόρουμ- Mac


kreach

Recommended Posts

Ασχολείται κανείς με τα Mac της Apple ?

Ρωτάω μπας και θα ήταν καλό να ανοιχτεί Τοπικ με θέμα Mac Computers, δηλ. όπως έχουμε τόπικ για Windows και Linux, να είχαμε και κανένα "Μηλαράκι" (Apple) δεν νομίζω να έβλαπτε :p

Τώρα, αυτό εξαρτάται από την ζήτηση για πληροφορίες περι Mac αλλά και .... από τις γνώσεις μας για αυτά !

Τι λέτε ?????

Link to comment
Share on other sites

βασικά έχει ξανασυζητηθεί.

το linux είναι linux & others.

οπότε υπάρχουν κάποια θεματάκια εκεί,

αλλά υπερκαλύπτονται από το υπέρτατο λειτουργικό:D

πιστεύεις ότι θα χει τόση κίνηση η κατηγορία και χρειάζεται ανεξαρτητοποίηση?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό σκεφτόμουν. Αν και είναι η μειοψηφία (γενικώς) θα ήταν καλό πιστεύω όσοι γνωρίζουν για αυτά να μας κάνουν μια εισαγωγή ! Δηλ. Να υπήρχαν κάποια άρθρα σχετικά με το θέμα, κι ας ήταν μόνο για λόγους εκπαιδευτικούς/ενημερωτικούς !

Για παράδειγμα ένας φίλος μου θέλει να αγοράσει ένα MAC και μου ζήτησε την γνώμη μου. Εγώ, δυστυχώς δεν ξέρω κυριολεκτικά που μου παν τα ΠΕΝΤΕ περι ΜΑC !!!!! Για αυτό άλλωστε... έρχομαι σε εσάς (TheLab) :)

Βασικά,(αν δεν κάνω λάθος) τα ΜΑΚ, σε σχέση με τoν Πιγκουίνο, αν και είναι και τα δύο στο περιθώριο, μπορείς σε ένα PC να βάλεις δυό σκληρούς (τον έναν Windows και τον άλλο Πιγκουίνο { ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θα κάνω το καλοκαίρι). Έτσι ένας Windows user μπορεί αγοράζοντας ένα δεύτερο σκληρό ~40GB να μάθει σιγά σιγά περι Linux. Από την άλλη, από ότι άκουσα, δεν γίνεται να κάνεις το ίδιο με τα MAC και να έχεις ένα Macintosh σε ένα κοινό PC, διότι τα Macintosh είναι ΤΕΛΕΙΟΣ διαφορετικά σε σχέσει με τα κοινα PC.

... Ελπίζω μην έχω δίκιο για τα ΜΑΚ και να γίνεται σε ένα PC με 3 σκληρούς να έχει κανείς και τα 3

Ακόμα, αν και έχεις δίκιο ότι δεν θα έχει σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ κίνηση, πιστεύω ότι ΟΛΟΙ μας ακόμη κι από περιέργια θα ρίχναμε μια ματιά στα περιβόητα MAC χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε ανάμεσα στα Linus, Dos κτλ

ΜΟΡΦΩΣΗ = Το καλύτερο όπλο του ανθρώπου :T: :clap:

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρον δε γίνεται να έχεις το MAC OSX σε i386 αρχιτεκτονική. Λέω προς το παρον γιατί μετά την προσφατη εξαγγελία της apple για χρήση intel επεξεργαστών στα MAC θα είναι επομενο να γίνει το OSX port και στην i386 arch.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kreach [Σήμερα, στις 15:49]

θα ήταν καλό πιστεύω όσοι γνωρίζουν για αυτά να μας κάνουν μια εισαγωγή ! Δηλ. Να υπήρχαν κάποια άρθρα σχετικά με το θέμα, κι ας ήταν μόνο για λόγους εκπαιδευτικούς/ενημερωτικούς !

μωρε ναι, δε λεω. κι εμεις θα θελαμε. αλλα ποιος εχει τις γνωσεις να τις μοιραστει μαζι μας;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω, ούτε είμαι Αδμιν, αλλά στη θέση σας θα έφτιαχνα τέτοιο Thread και στην χειρότερη ... βλέπουμε πώς πάει. Παρόλαυτα, δεν πιστεύω ότι ΟΛΟΙ στο TheLab είναι 100% άσχετοι (σαν εμένα) περί του θέματος. πχ Ο Trendy ήξερε ότι δεν γίνεται το λογισμικό των ΜΑΚ να λειτουργίσει με το Hardware των "κοινών" PC.

Πάντως καλό θα ήταν να βάζαμε ένα χεράκι στο θέμα αυτό, διότι εγώ έχω φάει όλο το apple.com αλλά άκρη δεν έβγαλα !

Ελπίζω και άλλοι που έχουν, ακόμη κ τις στοιχειώδη, γνώσεις περι ΜΑΚ να ενδιαφερθούν... ’λλωστε για αρχή αρκεί, πιστεύω, ακόμη και τα πιο βασικά (ακόμη κι ας είναι μερικά threads μόνο ένα url με σιτε που έχουν αυτά τα στοιχειώδη) είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από antonisk7

Φοβαμαι οτι μια τέτοια κατηγορία θα είχε μόνο flame του τύπου : mac vs pc , καθ'ότι οι χρήστες mac είναι πάντα λίγοι αλλά πάντα φανατικοί ! :)

Kατα καποιο τροπο το ιδιο γινεται και στο linux ''πιο σταθερο '' κτλ κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Vadergr

Kατα καποιο τροπο το ιδιο γινεται και στο linux ''πιο σταθερο '' κτλ κτλ...

συγγνώμη αλλά δε φταίμε εμείς.

δηλαδή όταν σου λένε "εγώ ξέρω από linux και είναι μούφα"

τι περιμένεις να γίνει?

η μόνη ένσταση είναι το ποιος θα γράφει στην κατηγορία:p

αν είναι να κάνουμε και μία για epia mobo και για τον transmeta crusoe :hehe:

δεν έχω τίποτα με τα mac, απλά πιστεύω ότι το +others στο linux καλύπτει όσες ερωτήσεις τίθονται στο forum.

στο κάτω κάτω, ξεκινάτε εσείς να γράφετε για mac, κι αν έχει ΤΟΣΗ κίνηση, γίνεται μια κατηγορία;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από antonisk7 [Χθες, στις 22:34]

Φοβαμαι οτι μια τέτοια κατηγορία θα είχε μόνο flame του τύπου : mac vs pc , καθ'ότι οι χρήστες mac είναι πάντα λίγοι αλλά πάντα φανατικοί ! :)

Αφού αντικειμενικά είμαστε ανώτεροι, γιατί η intel να χαραμίσει τη τεχνογνωσία των G-series? Εκτός του ότι ακούγεται απόλυτα λογικό, η intel ενδιαφέρεται για την τσέπη της. Γιατί να σχεδιάζει νέο τσιπάκι τεχνολογίας (και λογικής λειτουργίας) κατώτερης από τα G-series? Επίσης η apple έχει και την τεχνογνωσία της velocity engine και εμπειρία σε πολλαπλούς (παράλληλους) επεξεργαστές. Γιατί να μην τους κάνει 4απλούς αν μπορεί η intel.. Πιστεύω πως μάλλον θα βγάλει τσιπάκια G6 για PC παρά x86 για MAC.

flame?? οχι δα :p :p

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι που έμαθα σήμερα από ένα φανατίλα φίλο μου με mac...

Υπάρχει πάρα πολύ καιρό έκδοση i386 του OSX αλλά διανέμεται μόνο σε developers για την κατασκευή προγραμμάτων. Έτσι δε θα πάρει ούτε πολύ χρόνο η μετάβαση στη νέα αρχιτεκτονική και θα υπάρχουν προγράμματα.

Και αυτό που λένε για τους G είναι πραγματικό, όσο κι αν φαίνεται δύσκολο σε κάποιον που έχει μάθει μια ζωή στους i386 να το πιστέψει. Ειδικά αν το πρόγραμμα έχει γραφτεί εκμεταλλευόμενο πλήρως τα πλεονεκτήματα του PPC, τότε ναι είναι σε θέση να πατήσει τους αντίστοιχους i386 επεξεργαστές. Για αυτό και ουσιαστικά δημιουργείτα πρόβλημα με την ανακοίνωση του Jobs ότι η Apple θα εγκαταλέιψει τον PPC σε λίγο καιρό. Κανένας developer δε θα καθίσει να γράψει προγράμματα για κάτι που σε λίγο δε θα υπάρχει. Θα πάει κατ' ευθείαν στην intel (ούτε καν amd οι %@^$!).

Σχόλιο ενός hardwarά καθηγητή της σχολής μου: "Η i386 μου θυμίζει τα αμερικάνικα αυτοκίνητα, πολύ μεγάλα και καίνε πολύ. Ως καλύτερη αρχιτεκτονική θα θεωρούσα αυτή του PPC."

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.