Mainframe Posted January 27, 2006 #1 Posted January 27, 2006 Χρειάζομαι να κάνω ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο. Το πρόβλημα είναι πως τα windows δεν το βλέπουν δεδομένου πως έχει μάλλον χτυπήσει ο boot sector ύστερα από πρόβλημα τροφοδοσίας. Το περίεργο είναι πως εάν προσπαθήσω να κάνω recover με win2000 OS τότε και μόνο τότε βγαίνοντας σε DOS prompt βλέπω τα περιεχόμενα του δίσκου. Τοποθέτόντας ένα 2ο σκληρό σαν slave νόμιζα ότι θα μπορούσα να κάνω, βάση της παραπάνω λογικής, copy τα περιεχόμενα του προβληματικού δίσκου αλλά μάταια. Όταν το προσπαθώ τότε το σύστημα δεν επιτρέπει την επιλογή του copy all και εκτός αυτού ζητάει και amdin access!!! Στην πραγματικότητα ο σκληρός ανήκει σε έναν φίλο μου και ειλικρινά δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς έχει κάνει αφού η σχέση του με τους υπολογιστές είναι περιορισμένη. Έχετε καμιά ιδέα ή μπορείτε να που προτείνετε κανένα recovery tool δεδομένου ότι θέλω να γλιτώσω το format????Ευχαριστώ
DuKe Posted January 27, 2006 #2 Posted January 27, 2006 κάνε ένα search στο ινετ για το GetDataBack.NTFS ή το αντίστοιχο FAT αν είναι FAT FS.πολύ καλό προγραμματάκι recovery από δίσκους με διαλυμένο FS ή οτιδήποτε άλλο
MasterDAL Posted January 27, 2006 #3 Posted January 27, 2006 To προγραμματάκι που προτείνει ο δούκας είναι εξαιρετικό. Με έχει σώσει μία φορά. Για τον δίσκο που βάζεις στον Η/Υ σου μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι άλλο. Πήγαινε στα security options και επέλεξε "take ownership" Θα σου δώσει full access στα δεδομένα του δίσκου....
kallileo Posted January 27, 2006 #4 Posted January 27, 2006 Ξερει κανεις αν υπαρχει αντιστοιχο προβλημα αλλα με υποστηριξη για Raid?????Γατι και μενα μου ετυχε αλλα δεν το παλεψα....και θελω να ειναι προετοιμασμενος για την επομενη φορα.
Sapelas Posted January 27, 2006 #5 Posted January 27, 2006 Για RAID νομίζω ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα δοκίμασε ένας φίλος μου καποια utilities αλλά τίποτα. Να σου πώ την αλήθεια δεν μπορώ καν να φανταστώ πως θα μπορούσε να σώσει κανείς κάτι απο raid την στιγμή που το αρχείο μοιράζεται παράλληλα σε δύο σκληρούς... Αλήθεια πολλές πιθανότητες να χάσεις τα δεδομένα σου όλο και κάποιος σκληρός θα κάνει κόλπα.
inertiacreep Posted January 27, 2006 #6 Posted January 27, 2006 Αυτό το Raid Recovery της Runtime μηπως κάνει τη δουλειά? αν και απ'ότι λέει απλά τραβάει backup των δίσκων (sector-by-sector-copy) σε αρχεία image, χώωωρο να'χεις δηλαδή...δεν διορθώνει το χαλασμένο σετ. Για raid 5 η 0. ’λλο ενα για το GetDataBack. Κορυφή!
Wizard! Posted January 27, 2006 #7 Posted January 27, 2006 Μπορείς να δεις κι εδώ τι παίζει: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=20639
inertiacreep Posted February 3, 2006 #8 Posted February 3, 2006 Εύγε μεγάλε Wizard πιστεύω οτι μας κάλυψες πλήρως!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.