Jump to content



Φορέσατε τη Noctua; Γράψτε τις εντυπώσεις σας..


Green Dragon

Recommended Posts

Παίδες ενδιαφέρομαι για τη ψύκτρα της Noctua.

Για να είμαι ειλικρινής θα πήγαινα για τη 12, αλλά μάλλον δεν χωράει στο κουτί, οπότε ας δούμε την 9.

Έχει φορέσει κάποιος αυτές τις ψύκτρες να μας πει και τις δικές του εντυπώσεις. Βάλτε και photo αν γίνεται.

Επίσης που μπορώ να την αγοράσω στην Αθήνα;

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

attachment.php?attachmentid=10291&d=1142459491

εγω θα σου πω να μην παρεις καμια απο τις δυο. μιλαμε για την απολυτη απατη. πεταμενα λεφτα. η 9αρα ειναι μονο 8 βαθμους κατω απο τη stock ψυκτρα της AMD, ενω η 12αρα ειναι λιγο χειροτερη, γυρω στους 10-11.

υγ: με 2Χ Panaflo (FBA12G12H & FBA12G12M) @ 12volt παλευει χωρις ντροπη με καλο custom νερο.

Link to comment
Share on other sites

το κουτι ειναι ενα coolermaster wave master. η 12αρα δε χωραει μεσα, αλλα το καπακι κλεινει με λιγο ζορι. εχει διαφορά 2-3 βαθμους με 1 μονο ανεμιστηρα, αλλα αυτο θα το δεις στη χρηση. με 2 ανεμιστηρες στα 5 βολτ, πιστευω να ειναι απολυτα καλυμμενος απο θεμα ησυχιας και αποδοσης.

οι ψηκτρες στις μνημες ειναι απο σετ της thermaltake. μετα απο αρκετο τροχισμα, καταφεραν να χωρεσουν.

Link to comment
Share on other sites

Η 9άρα με ανοιχτό κουτάκι δεν ξεπερνάει τους 38 βαθμούς και κλείνει άνετα αλλά δε το δοκίμασα για να σου πω θερμοκρασίες

http://img96.imageshack.us/img96/5598/noctua0rk.jpg

800x800 MAX size pics

Link to comment
Share on other sites

προσωπική γνώμη για τις υπερδιαφημισμένες και υπερεκτιμημένες Noctua - καμμένα .

ρίξτε μία ματιά εδώ

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=373374#post373374

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=373629#post373629

επίσης να σημειώσω πως σε Full Load με τα ίδια χαρακτηριστικά και με την ίδια θερμοκρασία στη εισαγωγή έχω 36-38 - τα συμπεράσματα δικά σας :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ang3l [Σήμερα, στις 17:43]

προσωπική γνώμη για τις υπερδιαφημισμένες και υπερεκτιμημένες Noctua - καμμένα .

...τις οποιες Noctua εχεις δοκιμασει προφανως.

σε ποια εισαγωγη μετρας 36-38???

Link to comment
Share on other sites

δεν τις έχω δοκιμάσει, αλλά πρίν καταλλήξω στη Ninja διάβασα πάμπολα συγκριτικά reviews και πληροφορίες στο νετ!

το 36-38 είναι η θερμοκρασία της CPU. τώρα που το ξαναδιάβασα έτσι όπως το έγραψα ήταν λίγο μπερδεμένο. στην εισαγωγή έχω 21,9-22 και λέγοντας εισαγωγή ενοώ τον αέρα που μπαίνει στο κουτί, δηλαδή την θερμοκρασία του αέρα που ψύχει παθητικά την ψύκτρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εγώ κρίνοντας από τα συγκριτικά βλέπω ότι η Noctua NH-U12 με 2 ανεμιστήρες είναι στα ίδια με την Scythe Ninja, ενώ πολλά υποσχόμενη φαίνεται να είναι η Tuniq Tower 12, η οποία παίζει να τις ξεπερνάει και τις δύο για 2-3 βαθμούς. Η αλήθεια είναι ότι τη δικιά μου τη Noctua δε τη δοκίμασα ακόμα (το PC είναι Θεσ/νίκη) αλλά ψηνόμουν τώρα να την κάνω τράμπα με την Tuniq αφού λένε ότι είναι τόσο καλή. Από την άλλη βαριέμαι τις τράμπες τώρα, έχω και μια ΧΡ-120 να πουλήσω... :p

’σχετο: Εσύ ang3l με τη ninja, όταν έχεις τον 165 στα 2400, σε long test του S&M σου σηκώνει 36-38 βαθμούς? Αν ναι, αυτό είναι κοντά σε υδρόψυξη. Αν τώρα εννοείς full load κανά BF2 πάω πάσο..

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έτρεξα S&M για έναν φίλο και ακόμα έχω το screenshot. Παράλληλα έκανα και xvid encoding όπως βλέπετε.

snm3op.jpg

Όποτε μιλάω για τις θερμοκρασίες που πετυχαίνω, τις συνοδεύω με την διευκρίνιση ότι η passive Ninja είναι μέσα στο Antec P180. Το κουτί αυτό για όσους δεν το ξέρουν, έχει απίστευτο airflow - με τις επιδόσεις που βλέπω πιστέυω πως ακόμα και ανεμιστήρι να βάλω πάνω στη Ninja δε θα αξίζει ούτε καν τον κόπο :)

Για να καταλάβετε για τι airflow μιλάμε, συγκρίνετε την θερμοκρασία του NF4 με οποιοvδήποτε άλλο έχει το ίδιο chipset με το μαμίσιο ανεμηστιράκι της DFI και AS5!

Link to comment
Share on other sites

εγω θα σε ξαναρωτησω, ποσο καλα μετραει η μητρικη σου;

temps@2400.gif.xs.jpg

με νερο, block Eleven, Seltz L20, Thermochill 120.3 και 6 ανεμιστηρες στα 5volt, 104% στον επεξεργαστη για να βγαλει σιγουρα s&m στα 2400.

μου φαινεται αδιανοητο, οσο καλο airflow και να εχει το antec, οσο καλη να ειναι η Ninja, να ειναι passive και να ειναι στα ιδια με (θελω να θεωρω) καλο νερο, κουτι χωρις καπακια και 120αρη ανεμιστηρα να χτυπαει τη μητρικη.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα φίλο ο οποίος είναι τρελός και παλαβός με το Ρ180 αλλά τέτοιο airflow και ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν έχει. Σου είπα, 38 βαθμοί με τη ninja σκέτη είναι απίστευτη επίδοση, και ειλικρινά νομίζω ότι είναι πλασματική. Στα reviews δε λένε τέτοια, αντιθέτως για κάτι 50φεύγα έχω δει. Τώρα αν τη διαφορά την κάνει το Ρ180, το οποίο είναι μεν πολύ καλό κουτί αλλά όχι το κορυφαίο που έχω δει από πλευράς airflow, κάτι παράξενο συμβαίνει.

Τι ανεμιστήρες του φοράς? Τους tri-cool της Antec? Γιατί με τέτοιες θερμοκρασίες, μόνο για Delta σε full στροφές σε κόβω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.