Jump to content



Aγορά συστήματος 2.1


GeorgeMan

Recommended Posts

Παιδιά, σε κανα μήνα θα αγοράσω ηχειάκια γιατι βαρεθηκα τα ντενεκάκια του pc (0,8W RMS LOL !)

Λοιπον, σκεφτομαι αγορά 2.1 αποκλειστικα γιατι το pc φευγει κατα καιρους από το δωματιο μου (δεν ειναι και πολύ μεγάλο το δωματιο), αλλα τα ηχεια δεν φευγουν!

Αρα θα συνδεθουν και σε καποιο mp3-cd player και δεν σκοπευω να παρακολουθησω ταινια σε αυτα γιαυτο τα 2.1 ειναι μονοδρομος.

Λοιπον, από αυτα που ειδα με ικανοποιουν μόνο αυτα εδω http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=30&product=735353 .

Τα υπολοιπα (και οχι μονο από πλαισιο) ηταν πολύ χαμηλοτερα σε απόδοση, ενω πιο πανω παμε σε 5.1 (ετσι κι αλλιως πιο πανω από 150 με τπτ δεν θα δωσω)...

Λοιπον, πως τα βλεπετε αυτα???

Καντε μου τις δικες σας προτάσεις/σχολια...!

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα αγόρασα τα Logitech Z-4 και έχω μείνει περισσότερο ευχαριστημένος από όσο περίμενα. Καθαρός, δυνατός ήχος, καλό sub (ίσως λίγο πιο δυνατό από ότι θα έπρεπε αναλογικά με τα 2). Γενικώς μια πολύ τίμια πρόταση για τα λεφτά που ζητούσαν. Το χοντροκομμένο χειριστήριο για την ένταση δε μου άρεσε, αλλά οκ κατά τα άλλα μια χαρά.

Τώρα αν πας όμως για τα 2300, θα έλεγα να δώσεις τα παραπάνω ευρώ που ζητάνε τα Altec Lansing 5021 μιας κι είναι αρκετά καλύτερα από πολλά τύπου "hifi" ηχεία.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτά και 90W rms μια χαρά είναι για να ακούσεις αρκετά δυνατά και ποιοτικά σε ένα δωμάτιο.

Αν θες όπως το απόλυτο νταβαντουρι με το μπάσο αλλά τίποτα το ιδιαίτερο στις μεσαίες υψηλές πάρε τα Logitech Z-2300 για τα λεφτά τους κάνουν τη μεγαλύτερη βαβούρα από κάθε άλλο 2,1 set ηχείων

Link to comment
Share on other sites

εγω θα δωσω μια ψηφο στα Ζ-2300.

αν μιλαμε για πολυκαναλα τοτε ειτε τα 5021 ειτε τα Χ-530 για οικονομικοτερο 5.1

οτι απο τα παραπανω παρεις θα δεις τεραστια διαφορα με τα προηγουμενα των 0.8W:p

Link to comment
Share on other sites

Nαι ναι αλλα αυτα θα πανε στο δωματιο μου (το pc εκει βρισκεται αλλα μετακινειται συχνα), οπου υπάρχουν τωρα 2x15W rms hitachi (ασχετα με pc Λολ). Παιδια γιαυτο θελω 2.1 οπωσδήποτε!! Δεν προκειται να κανω home cinema το δωματιο μου! τα 5021 ειναι και πιο ακριβά και με χειρότερη αναλογία signal to noise και λιγοτερη απόδοση.... Τι να πω. Τετοια ποιοτητα τα Altec Lansing??

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις να ακούς δύο ποιοτικά και δυνατά τρανζιστοράκια(ραδιοφωνα τσέπης εννοώ) να παίζουν με τη συνοδεία γούφερ πάρε λότζιτεκ ή bose(οι κορυφαίες εταιρείες γι'αυτούς που νομίζουν ότι αυτό που έχει μόνο μπάσα και πρίμα και παίζει δυνατά χωρίς να παραμορφώνει τον μέτριο ήχο του λέγεται ηχείο).

Αν πάλι θες κάτι που μπορεί να ονομαστεί ηχείο χωρίς κενά στον ήχο του και γούφερ που βουίζει πάρε άλτεκ, κλιπς,creative ή οτιδηποτε άλλο. Τα specs δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Link to comment
Share on other sites

BOSE? ’κουσα καλά η τα αυτιά μου κάνουν πουλάκια? Η Bose κατώτερη από την Creative? Που είναι ο Δίας να σε κεραυνοβολήσει?...

Μια ψήφος στα Altec, τα Ζ-2300 είναι καλά για φασαρία. Αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις βέβαια, μια χαρά θα σου βγουν, απλά τα Altec είναι καλύτερα (και μην κοιτάς τα Watt).

Link to comment
Share on other sites

Από μουσική ξερω μην σας νοιάζει (στο σπιτι παιζουν 2 Roister 120W rms ->1,2+m ύψος εχουν<- και ενας ενισχυτης Yamaha RXV 7x95W rms). Επισης να ρωτησω αν ξερει κανεις αν τα w rms που λενε οι της logitech ειναι μετρημενα κατα DIN 45-500 στο ±1,5dB (γιατι αυτα ειναι τα πραγματικά w rms...). Φυσικά δνε περιμενω να πιάσω την ποιότητα ενος συστηματος 1000 αλλα τουλάχιστον να ειναι καλύτερα από τα κλαστήρια μου τωρα (20 ετιας 15w rms Λολ)

Link to comment
Share on other sites

Δε γνωρίζω που μετρήθηκαν τα Logi και γενικά πώς έχουν βγάλει κάτι τερατοWatt από τα ηχεία τους, πάντως στο απαιτητικό αυτί είναι απλά ικανοποιητικά. Τα Altec από την άλλη έχουν γεμάτο ήχο, προσεγγίζοντας καλά ηχοσυστήματα. Προσωπικά, με 2x2.1 της Altec για ένα 4.2 σύστημα θα ήμουν πλήρως ικανοποιημένος για τον η/υ, τουλάχιστον μέχρι να πάω σε δικό μου σπίτι όπου και θα έμπαινε ενισχυτής μαζί με τα Bose Acoustimass 16.

Link to comment
Share on other sites

Έχουνε δυνατο subwoofer μωρε! Στο google που αναζητησα σε ολα τα κ*λο reviewδάκια τους λεγανε πολύ καλα, αλλα θα επρεπε οι δορυφοροι να ηταν δυνατοτεροι... Ε και λιγο νταβαντουρι να κανουν δεν με χαλαει, αν θελω πολύ καλή ποιοτητα μπορώ να πηγαινω και στο σαλόνι λολ!!!

Link to comment
Share on other sites

To θέμα είναι ότι το νταβαντούρι είναι μόνο (προσωπική άποψη) για beat κομμάτια (και πάλι εγώ το σιχαίνομαι το υπερβολικό μπάσο). Γιατί να μην έχεις καλύτερο ήχο σε όλο το φάσμα, με λίγο χαμηλότερης έντασης αλλά καλύτερης ποιότητας μπάσο, από το να έχεις ένα απλά δυνατό μπάσο το οποίο παραμορφώνει και δυο δορυφόρους που θα παίξουν στα μεσαία απλά ικανοποιητικά?

Στο ξαναλέω, για τον απλό ακροατή τα 2300 είναι μια χαρά ηχεία. Για τον απαιτητικό, απλά ικανοποιητικά.

Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, σε Media Markt και Plaisio στο TheMall παίζουν και live ακροάσεις των ηχείων. Κάνε καμιά βόλτα ;)

Link to comment
Share on other sites

Οκ THX!!! (όπως λενε την πιστοποίηση τους λολ!!!!!!!).

Δεν εχεις αδικο, τα roister εχουν mid woofer http://www.roister.gr/details2.php?lang=1&wh=1&the1id=1&the2id=3&the3id=14&theid=14&open1=1&open2=3&open3=&thepid=17 και όσο κι αν ΔΕΝ τους φαινεται εχουν πολύ ικανοποιητικό ήχο! Η διαδρομή αυτου του κιτρινου που βλεπεις ειναι 4 λαχταριστά cm!!!!

Που θελω να καταλήξω? Ηχεια για εξαιρετική ποιοτητα εχω, εγω θελω καλή απλά ποιοτητα και αν μου τη βιδώσει να σπαω και λιγο τα νευρα του ξαδελφου μου ο οποιος μενει ακριβως διπλκα μου (και τυχαινει το δωματιο του να ειναι διπλα από το δικο μου λολ). Δεν μου αρεσουν τα bitοτράγουδα, αλλα τα μπασα δεν λεω, ωραια ειναι (rock-metal-hard rock ακουω).

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω κι εγώ για τα Ζ4 κυρίως επειδή λες ότι έχεις ήδη δυνατά ηχεία στο σπίτι. Οπότε δε χρειάζεται να κανείς την υπέρβαση στο προϋπολογισμό σου για απλά ακόμα δυνατότερο ήχο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.