Jump to content



περι εγγυησης και απαραδεκτης εξυπηρετησης


morfeas-dsl-

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες :)

Λοιπον η ιστορια εχει ως εξης.

Φιλος αγοραζει απο καταστημα εναν υπολογιστη. Διαλεγει ο ιδιος το καθε κομματι και ο προμηθευτης απλα τα παραγγελνει και τα συναρμολογει.

Τωρα, δηλαδη 2.5 χρονια μετα χαλανε στον φιλο μου ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ η μητρικη, ο σκληρος και οι μνημες. Το μηχανημα λειτουργει με ups οποτε το τι επαθε απλα δεν γνωριζουμε.

Το καταστημα που ειχε κανει την αγορα εχει κλεισει. Ετσι βρισκει τον κυριο που ειχε κανει την αγορα, και του ζηταει να του πει απο που τα ειχε αγορασει αυτος ωστε να τα στειλει εκει (μιας και η εγγυηση δεν παυει οταν κλεινει το καταστημα).

Βρισκει λοιπον οτι η μητρικη και ο σκληρος αγοραστηκαν απο μια εταιρια στην αθηνα ονοματι DIONIC .Τα στελνει με courier εχοντας βαλει μεσα αποδειξεις κτλ και του επιστρεφονται με την αιτιολογια οτι ΔΕΝ τα αγορασε αυτος απο αυτους οποτε ΔΕΝ ειναι αυτος ο υπευθυνος να τα στειλει.

Συνεχιζει να επιμενει και "δεχονται" να τους στειλει το τιμολογιο αγορας να το ελενξουν.

Το κοιτανε και του λενε "τα κομματια εχουν εγγυηση ενος ετους σαν parts και 3 μονο σαν pc, οποτε τα δικα σου δεν καλυπτονται πλεον."

Κουφαθηκε που λετε παιρνει τηλεφωνο τις αντιπροσωπειες οι οποιες του λενε πως αν η DIONIC τα αγορασε απο αυτους θα γινει αλλαγη αν οχι δεν γινεται. Ξανα τηλεφωνο στην DIONIC η οποια ομως ΔΕΝ γνωριζει απο που ειχαν αγοραστει.

Σαν συμπερασμα ο φιλος μου ειναι ξεκρεμαστος. Καμια ιδεα?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να επιμείνει. Ίσως μέσω ΙΝΚΑ να καταφέρει κάτι.

Υποθέτω, πως ο φίλος σου μένει επίσης Αγρίνιο...Εκτός ο Αθήνας και Θεσσαλονίκης 3ος κόσμος;

Link to comment
Share on other sites

ναι αγρινιο μενει. Αν ηταν αθηνα λεει θα ειχε παει "αυτοπροσωπος" στην dionic!

και εγω ωρες ωρες σαν τριτος κοσμος νιωθω. Μονο γαλατα δε μας εχουν στειλει ακομα :>

ΥΓ. ναι του ειπα για ινκα αλλα θα το αφησει λιγο ακομα μηπως και τα δεχθουν εν τελει

Link to comment
Share on other sites

Ο σκληρός και οι μνήμες ως κομμάτια ξεχωριστά, πόσα χρόνια εγγύηση είχαν; Δηλαδή αν ο σκληρός έχει π.χ. 3 χρόνια από seagate, τότε μπορεί να κάνει RMA. Το ίδιο και με τις μνήμες, που αν είναι επώνυμες, έχουν lifetime εγγύηση. Με τη μητρική μάλλον ατύχησε, αφού (αν δεν κάνω λάθος) καλύπτονται από 1 χρόνο από τον κατασκευαστή...

Από κει και πέρα, δεν ξέρω αν κυνηγήσει νομικά το θέμα. Τι εννοώ: Θα πρέπει να ψάξετε το αν ο νομικά υπεύθυνος του καταστήματος, που έκλεισε, έχει ακόμα την ευθύνη από το νόμο να καλύψει τις εγγυήσεις των μηχανημάτων που εμπορευόταν, ασχέτως με το αν η το κατάστημά του δεν υφίσταται πλέον.

Υ.Γ. Μήπως το θεματάκι αυτό είναι και μια άτυπη "προτοπή" προς τον κοσμάκη, να μην αγοράζει από eshops και γενικότερα καταστήματα που "σήμερα είναι, αύριο δεν είναι"; Φιλοσοφικό το ερώτημα... Και το κάνω, επειδή βλέπω και σε άλλο thread ένα παλικάρι που αναγκάζεται να κάνει RMA στην WD επειδή το τοπικό κατάστημα, απ' όπου αγόρασε το δίσκο, έκλεισε.

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ. ναι του ειπα για ινκα αλλα θα το αφησει λιγο ακομα μηπως και τα δεχθουν εν τελει

Να μην το αφησει καθολου... ουτε λεπτο χαμενο.. επικοινωνια αμεσα με ΙΝΚΑ , αλλιως ακρη δυσκολα θα βγαλει.

Μια αλλη λυση ειναι να απευθυνθει απ'ευθειας στα εργοστασια κατασκευης (ειδικα για μνημες και σκληρο.Εγω ετσι αντικατεστησα τις μνημες που καηκαν)

Link to comment
Share on other sites

M@λ@κίες του λένε (ας μου επιτραπεί η έκφραση).

Χτυπημένος Hitachi αγορασμένος από μαγαζί που είναι κλειστό πλέον, επεστράφη στην Dionic, και αντικαταστάθηκε εντός μιας εβδομάδος. O νέος Hitachi έφτασε DOA (...). Τον ξαναέστειλα πίσω και πήρα εναν Seagate. Κρατάνε s/n από τα ΠΑΝΤΑ που δίνουν. Παίρνεις από αυτούς μια φόρμα RMA, την συμπληρώνεις και τους την στέλνεις μαζί με το προιόν. Απλά πράγματα. Προφανώς δε θέλουν να κάνουν την αντικατάσταση και καταφεύγουν σε αυτού του είδους τις υπεκφυγές.

Επισημαίνω οτι την επιστροφή την έκανα ΕΓΩ σαν ΙΔΙΩΤΗΣ. Πήρα τηλέφωνο και κανόνισα.

Αν συνεχίσουν βέβαια αυτήν την τακτική, υπάρχει φυσικά και το ΙΝΚΑ...

Όλα αυτά εφόσον φυσικά τα parts είναι ακόμα στην εγγύηση τους, έτσι?

Link to comment
Share on other sites

ναι οι μνημες ειναι lifetime και ειναι απο αλλου αγορασμενες οποτε λογικα δε θα εχει προβλημα.

Μητρικη και σκληρος εχουν 3 χρονια απο την αντιπροσωπεια. Η αντιπροσωπεια δεν του τα αλλαζει ομως γιατι η DIONIC δεν ξερει ή "δεν θελει να ξερει" απο που τα αγορασε. Αν δηλαδη εχουν αγοραστει απο ελλαδα του ειπαν στην αντιπροσωπεια οτι "κατι θα γινει".

Link to comment
Share on other sites

Μητρικη και σκληρος εχουν 3 χρονια απο την αντιπροσωπεια

Συγνώμη, όταν λες αντιπροσωπεία, τι εννοείς; Τον εισαγωγέα; Την dionic; (αλήθεια η dionic, τι είναι; ο μεσάζων; ) Την κατασκευάστρια εταιρεία;

Πόσα χρόνια εγγύηση έχουν η μητρική και ο δίσκος από την κατασκευάστρια εταιρεία;

Link to comment
Share on other sites

Με την αντιπροσωπεια εννοω τον εισαγωγεα πχ info quest για τη μητρικη.

Απευθυνθηκε και σε αυτους αφου ο μεσαζων δλδ η dionic δε του τα αλλαζε ή για την ακριβεια δεν δεχοταν καν να συνομιλησει με αυτον και να τα παραλαβει γιατι "δεν τα αγορασε ο ιδιος απο αυτους αλλα το καταστημα στο αγρινιο που εκλεισε"!!

Η αντιπροσωπεια δλδ η info quest του ειπαν πως ειναι σε εγγυηση αλλα αλλαγη μπορει να γινει μονο αν εχουν αγοραστει απο αυτους αλλα η dionic σε επικοινωνια του φιλου μου μαζι τους ΔΕΝ ηξερε απο που τα εχει αγορασει!..

Απο οτι ειπε ο φιλος μου τοσο ο σκληρος οσο και η μητρικη απο την αντιπροσωπεια εχουν 3 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

η dionic σε επικοινωνια του φιλου μου μαζι τους ΔΕΝ ηξερε απο που τα εχει αγορασει!..

Αν δεν έχουν τιμολόγια είναι παράνομοι. Να τους πάρει τηλέφωνο και να τους απειλήσει ότι θα τους στείλει το ΣΔΟΕ. Να φτιάξει ένα κείμενο με το περιστατικό και να το στείλει ΣΕ ΟΛΕΣ τις αρμόδιες υπηρεσίες που μπορεί. ΣΔΟΕ, ΙΝΚΑ, Υπουργείο Οικονομικών κτλ. ΝΑ ΦΤΥΣΟΥΝ ΑΙΜΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΕΙ...

Ουφ , ξεθύμανα....

Link to comment
Share on other sites

Η εγγυηση στα περισσοτερα προιοντα πληροφορικης εχει πανευρωπαικη ισχυ, απο οπου και αν αγοραστηκαν κανονικα υποχρεουνται να το δεχτουν στην αντιπροσωπεια εκτος κι αν ειναι μουφα μαρκα ή αν ειναι εισαγωγη απο το τιμπουκτου...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [Σήμερα, στις 15:00]

Τα στελνει με courier εχοντας βαλει μεσα αποδειξεις κτλ και του επιστρεφονται με την αιτιολογια οτι ΔΕΝ τα αγορασε αυτος απο αυτους οποτε ΔΕΝ ειναι αυτος ο υπευθυνος να τα στειλει.

Βρες αυτόν που είχε το μαγαζί και ζήτα του να σου υπογράψει υπεύθυνη εξουσιοδότηση και έτσι είσαι 100 % καλυμμένος νομικά (πιστεύω... :...: ) Αν και πάλι αρνηθούν πήγαινε στο ΙΝ.ΚΑ και πες τους ότι έχεις την εξουσιοδότηση και σίγουρα κάτι θα γίνει τότε..... :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.