Jump to content



Πρόβλημα!! Δεν bootarei το νέο pc!!!


ghostaki

Recommended Posts

Γεια και Χαρά!

Στο ζουμί κατ'ευθείαν: προσπαθώ να στήσω ένα καινούριο PC και δεν καταφέρνω να το κάνω να ξεκινήσει.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν πατάω το κουμπί power δεν αντιδρά καθόλου. H μητρική (ASUS AM2 του κουτιού, με ενσωματωμένη VGA) δείχνει να παίρνει ρεύμα, αφού ανάβει πάνω της ένα πράσινο LED.Όμως ούτε ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή (ATHLON 64 3500+, καινούριος) ούτε του τροφοδοτικού (Εnermax 400W ) αρχίζουν να γυρίζουν. Τελείως νεκροί. Επεξεργαστής, ψύκτρα (stock) και μνήμη (καινούρια και αυτή) δείχνουν να πατάνε καλά. Τροφοδοσίες έχω συνδέσει, HDD και DVDR δεν έχω συνδέσει. Δε μπορώ να φανταστώ που είναι το πρόβλημα. Για πείτε καμιά ιδέα...

Α, κάτι που ίσως είναι άσχετο, ίσως όχι: πάνω σε ένα από τα ολοκληρωμένα της μητρικής (δνε ξέρω τι κάνει, SBS Νομίζω γράφει πάνω, μικρούλι είναι) υπάρχει γραμμένο με μαρκαδόρο ένα κεφαλαίο Α. Τι ρόλο βαράει αυτό εκεί;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων::

Link to comment
Share on other sites

1. αλλαξε το καλωδιακι του διακοπτη pw μήπως μπήκε αναποδα +- αν όχι

2.δοκιμασε με ενα κατσαβιδι να βραχυκυκλώσεις τα πινακια του pw on......στην μητρικη αν όχι δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο.....το ίδιο ειχα παθει και γω με την AM2 asus που ειχα με το που εβαλα το τροφοδοτικο δεν αναβε και ας εδειχνε το λαμπάκι της μητρικής ότι παίρνει ρεύμα.

Link to comment
Share on other sites

Arxagele ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αυτό με το +- του pwr το δοκίμασα ήδη. Αυτό που δεν είπα είναι ότι το κουτί (οπότε και όλα τα διακοπτάκια-καλωδιάκια) και το τροφοδοτικό είναι δοκιμασμένα και δουλεύουν άψογα, τουλάχιστον μέχρι που αποσυναρμολόγησα τα παλια εξαρτήματα (cpu, M/B, RAM) για να τοποθετήσω τα καινούρια. Καμιά άλλη ιδέα; (αυτό με το κατσαβίδι το ίδιο δεν κάνει με το pwr, εφόσον το pwr δουλεύει σωστά; )

Link to comment
Share on other sites

δοκίμασε εσυ κατσαβίδι δεν χανεις τιποτα ....προφανώς αλλο τροφοδοτικο δεν εχεις ε? Κανε αυτο που είπε και ο κουνουπιδις στήστω εξω απο το κουτι μηπως και βραχυκυκλώνει σε καποιο σημειο......:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Τα συνηθέστερα προβλήματα σύμφωνα με αυτά που μας είπες είναι ο διακόπτης (λύση η δοκιμή με το κατσαβιδάκι) και το τροφοδοτικό (δοκιμή με άλλο), η δοκιμή έξω απο το κουτί θα σου δείξει αν κατά τύχη βραχυκυκλώνει κάπου η μητρική, σε μια και μοναδική φορά έχω αντιμετωπίσει το φαινόμενο να φαίνεται ψώφια η μητρική με μη συμβατές μνήμες, πράγμα ομολογώ σπάνιο αλλά συνέβει.

Αν παρόλα αυτά δεν βρίσκεις άκρη τότε πιθανόν έχιε πρόβλημα η μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Πριν μια βδομάδα έστησα ένα pc ενός φίλου και είχα το ίδιο πρόβλημα. Εμένα λύθηκε μόλις αποσύνδεσα τα μπροστινά usb του κουτιού. Μάλλον βραχυκύκλωμα... Μετά ξεκινούσε κανονικά.

Ψηφίζω βραχυκύκλωμα μητρικής :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, νεώτερα! :)

Μετά από δοκιμές διαπίστωσα ότι:

--> το τροφοδοτικό ζεί και βασιλεύει. Το τέσταρα και σε άλλο pc, αλλά και το άνοιξα βραχυκυκλώνοντας το πράσινο με ένα μαύρο καλώδιο.

-->έστησα τη μητρική εκτός κουτιού και δεν άλλαξε κάτι

-->άφησα πάνω μόνο CPU και τροφοδοσία, και τίποτα δεν άλλαξε. ’ρα ούτε η RAM φταίει, ούτε κάποιο άλλο εξάρτημα. Εξ όσων γνωρίζω η RAM δεν είναι απαραίτητη για να bootarei το pc (εννοώ απλά για να ανοίξει το τροφοδοτικό και να πάρουν στροφές οι ανεμιστήρες)

--> δοκίμασα και με κατσαβίδι να το ανοίγω, βρακυκλώνοντας τα pins του pwr sw της μητρικής αλλά τίποτα :(

Υπάρχει περίπτωση να μην έχει πατήσει καλά το CPU ; Πάντως όταν το τοποθέτησα μια χαρά φάνηκε να εφαρμόζει στο socket, με το λεβγεδάκι μια χαρά ασφάλισε, και η ψύκτρα από πάνω το ίδιο. Παίζει παρόλα αυτά κάτι να μην πατάει καλά;

Α, το βύσμα του τροφοδοτικού είναι 20+4 pin. H υποδοχή στη μητρική 24pin, οπότε έβαλα και τα 2 καλώδια από το τροφοδοτικό στη μοναδική υποδοχή της μητρικής. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, γιατί ούτως ή άλλως μια χαρά κουμπώσανε τα καλώδια.

Link to comment
Share on other sites

Όπα, φλασιά!

Μόλις κατάλαβα τι θεσ να πεις και κοίταξα τη μητρική. Έχει και άλλο ένα 4pin βύσμα τροφοδοσίας από την άλλη, πλευρά! Γμτ πως δεν το είδα, εφησύχασα που τα 20+4 pin ταιριάξανε στο 24pin της μητρικής.

Link to comment
Share on other sites

Μπααααα... ρε γμτ τι γίνεται, πάνω που είπα ότι βρήκα τη λύση!:(

Οπότε φτου και από την αρχή! Γούστο έχει να κάηκε τίποτα απο στατικό ηλεκτρισμό η κανά βραχυκύκλωμα. Η να είναι κανά εξάρτημα ελαττωματικό...

Link to comment
Share on other sites

RAM λες; Δοκίμασα και χωρίς καθόλου RAM να το ξεκινήσω, αλλά τίποτα. Θεωρητικά και χωρίς RAM ένα υποτυπώδες boot το κάνει. Τουλάχιστον έτσι λέει η μέχρι τώρα εμπειρία μου. Α, εκτός κουτιού το έχω τώρα στημένο, ΜΟΝΟ cpu, mobo, ram. Απολύτως τίποτα άλλο!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.