Jump to content


MX1000 σε καλή; τιμή...


fonzi

Recommended Posts

Εψαχνα σήμερα στον Κωτσόβολο για το MX518 που έγραψε κάποιος φίλος ότι το πήρε από εκεί 30 ευρώ.

Δεν το είχαν αλλά είδα στο ράφι το ΜΧ1000 στα 44 ευρώ...

Καλή τιμή δεν είναι για το συγκεκριμένο ποντίκι;

(δεν είμαι gamer. Αλλά έχω ένα ΜΧ510 σε άλλο υπολογιστή και μου αρέσει πολύ! Γι αυτό ψάχνω κάποιο παρόμοιο ή καλύτερο Logitech)

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι βαρύ ρε παιδιά;

Εγώ έχω το 510 και συγκρινόμενο με το MS laser 6000 (μαζί με empires III), είναι αισθητά βαρύτερο.

Εργονομικά το βάρος δεν είναι αρνητικός παράγοντας?

Link to comment
Share on other sites

ΜΧ1000. Το μοναδικο ποντικι που αγορασα καποτε και χρησιμοποιησα λιγοτερο απο 2 ωρες. Το βαρος του ειναι τραγικο. Πολυ δυσχρηστο λογω βαρους και κουραστικο για το χερι-καρπο.

Το εχω και καθεται απο τοτε....

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχή θα σε κουράσει ίσως γιατί θα το σηκώνεις με το χέρι όπως έκανες με τα προηγούμενά σου ποντίκια. Όταν καταλάβεις ότι δεν γίνεται να το δουλεύεις έτσι γιατί θα σου βγει το χέρι και απλά περιοριστείς στο να το κουνάς μόνο στο επίπεδο του γραφείου και όχι και στον κάθετο σε αυτό άξονα, όλα θα είναι μια χαρά.

Πολύ εργονομικό, ξεκουράζεις το χέρι σου επάνω του, ακριβές και με απίστευτης διάρκειας μπαταρία.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Snips

Απλά δεν το παίρνεις....Laser ξε-laser δεν είναι και το μοναδικό ποντίκι στον κόσμο...

Εγώ πάλι βλέπω 4 πολύ θετικές γνώμες, μία θετική (με την επιφύλαξη του βάρους) και 2 αρνητικές (μία τη δική σου που ρωτάς για το βάρος και μία του jax που είναι ξεκάθαρα αρνητική, πάλι λόγω βάρους) - που για μένα έχουν να κάνουν με λανθασμένη χρήση του εν λόγω ποντικιού. Aka 5 θετικές, 2 αρνητικές.

Ψιλο-ξεκάθαρα τα βλέπω τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

OK. Μάλλον θα το πάρω.

Ποστάρισα εδώ στο "Τι-που-πόσο" ώστε να το δει και όποιος άλλος ενδιαφέρεται. Αν κρίνει ότι του κάνει, η τιμή είναι πολύ καλή, όπως κατάλαβα, οπότε και το παίρνει.

Αλλιώς νομίζω ότι και το MX518 στα 30 ευρώ επίσης είναι πολύ καλή αγορά.

Ποντίκια σίγουρα υπάρχουν πολλά. Αλλά άμα βλέπουμε κάποια καλή προσφορά καλό είναι να την γράφουμε ώστε να την βλέπουν όλοι.

Link to comment
Share on other sites

Πως εννοείς εσύ δηλαδή την λανθασμένη χρήση;

Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι όσοι ασχολούνται επαγγελματικά και στο παρελθόν υπέφεραν από πόνους σε καρπό-αγκώνα-όμο, (για γραφίστες θα μιλήσω) συνιστούν ότι όσο δεν χρησιμοποιούμε το ποντίκι η ακόμα και το πληκτρολόγιο (ακόμα και τώρα που διαβάζετε αυτά είμαι σίγουρος ότι το χέρι σας στο ποντίκι είναι), να απομακρύνουμε το χέρι από αυτό. ’ρα θέμα ξεκούρασης του χεριού πάνω στο ποντίκι δεν υφίσταται για μένα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Snips

’ρα θέμα ξεκούρασης του χεριού πάνω στο ποντίκι δεν υφίσταται για μένα.

Αρχική απάντηση από Snips

(ακόμα και τώρα που διαβάζετε αυτά είμαι σίγουρος ότι το χέρι σας στο ποντίκι είναι)

’ρα, για όσα απο τα μέλη του TheLab διάβασαν το post σου με το χέρι πάνω στο ποντίκι, το θέμα υφίσταται.

Link to comment
Share on other sites

Ε! καλά τώρα. ’λλο λέω, από αλλού πιάστηκες. Ανέφερα μια πιο επαγγελματική άποψη. Συμφωνείς ή όχι, έχει βάση.

Την λανθασμένη χρήση όμως ακόμα να την κάνεις λιανά!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Snips

Την λανθασμένη χρήση όμως ακόμα να την κάνεις λιανά!

Δεν χρειάζεται να κάνεις τεράστιες κινήσεις για να πας τoν pointer εκεί που θέλεις οπότε σπάνια θα φτάσεις στα όρια του mousepad/ωφέλιμου χώρου και κατά συνέπεια σπάνια θα χρειαστεί να το σηκώσεις και να το επαναφέρεις στο κέντρο. Ακόμα κι όταν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, και εφόσον το κρατάς σωστά, δεν ζορίζεται τόσο ο καρπός διότι, τουλάχιστον στο δικό μου χέρι, όταν πιάνω το mouse ο καρπός έρχεται σε ίσια θέση.

Σε μένα τουλάχιστον ήταν προφανές απο τα πρώτα λεπτά χρήσης ότι δεν πρόκειται για ποντίκι που φτιάχτηκε για να το κουνάς με τα δύο δάκτυλα ούτε να το σηκώνεις να το κάνεις πέρα-δώθε, όπως τα περισσότερα οπτικά των 100 γραμμαρίων και της 0 εργονομίας.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ως προς την κίνηση. Ακόμα και με ένα υποδεέστερο σε ακρίβεια ποντίκι αυτό είναι εφικτό αυξάνοντας λίγο την ταχήτητα κίνησης του κέρσορα. ’ρα βιάστηκες να μας κατηγορήσεις για λανθασμένη χρήση:inlove: .

Απο κει και πέρα όμως ή κίνηση του χεριού αριστέρα-δεξιά επηρεάζεται από το βάρος είτε η κίνηση γίνεται κέντρο των αγκώνα, είτε με κέντρο τον καρπό.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Snips

Ακόμα και με ένα υποδεέστερο σε ακρίβεια ποντίκι αυτό είναι εφικτό αυξάνοντας λίγο την ταχήτητα κίνησης του κέρσορα.

Σίγουρα γίνεται, αλλά μέχρι ένα σημείο γιατί όσο αυξάνεις την ευαισθησία τόσο εμφανέστερα γίνονται τα προβλήματα του υποδεέστερου σε ακρίβεια σένσορα.

Για δεδομένη κίνηση του κέρσορα στην οθόνη, αλλάζοντας το mx1000 με το παλιό οπτικό που είχα πριν (της ίδια εταιρείας), χωρίς την παραμικρή αλλαγή στις ρυθμίσεις και χωρίς να έχω κάποιο ειδικό software εγκατεστημένο, χρειάζεται να μετακινήσω το ποντίκι πολύ περισσότερο - και αν μιλάμε για μεγάλη κίνηση, να το ανασηκώσω γιατί βρίσκει στο πληκτρολόγιο κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.