Green Dragon Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2007 Παίδες σήμερα έκανα μια μεγάλη βλακεία.Προσπάθησα να κάνω bios update, για τη μητρική μου Abit AB9, με ένα προγραμματακι που έχει η Abit και λέγεται flashmenu.Κάποια στιγμή και ενώ η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη, το πρόγραμμα μάλλον κόλλησε και ενώ πέρναγε η ώρα δεν έκανε τίποτα. Κάποια στιγμή έχασα την υπομονή μου και έκλεισα το pc.Απο εκείνη τη στιγμή δεν μπουτάρει με τίποτα. Τι clearCmos έκανα, τι τη μπαταρία έβγαλα........τίποτα...Είπα να γράψω στο forum πάνω στην απελπισία μου, μήπως υπάρχει κανέανα τρύκ, να το κάνω να ξαναδουλέψει.Υπάρχει καμμιά ιδέα ή πάμε για καινούργια μητρική;
greekfragma Ιούλιος 12, 2007 #2 Ιούλιος 12, 2007 μετα απο ποση ωρα εχασες την υπομονη σου?το νεο bios απο που το τραβηξε?απο δισκετα ή φλασακι?
Green Dragon Ιούλιος 12, 2007 Author #3 Ιούλιος 12, 2007 Πρέπει να είχαν περάσει 5 λεπτά περίπου.Το Bios το είχα κατεβάσει απο το site της Abit και το είχα στην επιφάνεια εργασίας. Απο εκεί το πήρα με το πρόγραμμα.
greekfragma Ιούλιος 12, 2007 #4 Ιούλιος 12, 2007 μονη λυση ειναι το hotflash.search forum για το τι σημαινει.αλλιως εαν ειναι εντος εγγυησης rma.
Green Dragon Ιούλιος 12, 2007 Author #7 Ιούλιος 12, 2007 Προσπαθώ να βρώ πληροφορίες για το hotflash, γιατί σε πρώτη φάση δεν έχω ιδέα.Σημειωτέον ότι έχω ένα ακριβώς ίδιο μηχάνημα με την ίδια μητρική. Επίσης η μητρική είναι μέσα στην εγγύηση. Παίζει για rma;
greekfragma Ιούλιος 12, 2007 #8 Ιούλιος 12, 2007 rma all the wayεαν η διαδικασια που ακολουθησες με το προγραμμα που δινει η ABIT και με επισημο bios της ABIT δεν εγινε σωστα δεν ειναι δικο σου φταιξιμο.
Angel Ιούλιος 12, 2007 #9 Ιούλιος 12, 2007 Εσύ δεν ξέρεις τίποτα, το πας πίσω, παιδιά δεν μπουτάρει τι κάνουμε; Απλά θα σου δώσουν άλλη. Με γεια Αλήθεια υπήρχε λόγος για το BIOS UPDATE; Ότι δουλεύει δεν το αλλάζουμε. Κι εμένα κόλλησε το update και πάνω που πατάω task manager και βλέπω δεν αποκρίνεται και χάνω χρόνια....τσουπ done! Ίσως αν περίμενες λίγο ακόμα...
Green Dragon Ιούλιος 12, 2007 Author #10 Ιούλιος 12, 2007 Ευχαριστώ greekfragma για τις απαντήσεις σου.Σίγουρα χρησιμοποίησα το flashmenu της Abit και το επίσημο bios 19. Υπάρχει περίπτωση να μου φέρουνε αντιρρήσεις;Μήπως είναι προτιμότερο να μην αναφέρω τίποτα;
Green Dragon Ιούλιος 12, 2007 Author #11 Ιούλιος 12, 2007 Αρχική απάντηση από Angel [Σήμερα, στις 22:49] Αλήθεια υπήρχε λόγος για το BIOS UPDATE;Ότι δουλεύει δεν το αλλάζουμε.Κι εμένα κόλλησε το update και πάνω που πατάω task manager και βλέπω δεν αποκρίνεται και χάνω χρόνια....τσουπ done! Ίσως αν περίμενες λίγο ακόμα... Πραγματικά δεν υπήρχε λόγος. Απλά είδα νέα έκδοση και δεν το πολυσκέφτηκα........γμτ.Περίμενα σχεδόν 5 λεπτά και δεν κουνιότανε φύλλο....
tolis_01 Ιούλιος 12, 2007 #12 Ιούλιος 12, 2007 "Γεια σας εχω προβλημα με την ταδε μητρικη"Ετσι τους ειπα εγω (Πλαισιο στη στουρναρη). Χωρις λεπτομεριες. Σε 2 ωρες μου ηρθε μηνυματακι να παω να παρω την μητρικη (εγινε αλλαγη).(Η μητρικη ηταν Gigabyte 965P-S3 και ειχε το ιδιο προβλημα)
gdp77 Ιούλιος 12, 2007 #13 Ιούλιος 12, 2007 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχει κάποιος τρόπος μετά από αποτυχημένο flash να επανέλθει η μητρική. Δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε και hotswap (τα chip είναι πλέον κολλημένα). Συμφέρει τις εταιρείες να καπελώνονται τα RMA?
Green Dragon Ιούλιος 12, 2007 Author #15 Ιούλιος 12, 2007 Αρχική απάντηση από dellman [Σήμερα, στις 23:16] Kανονικά είναι εκτός εγγύησης... εννοείς ότι σε περίπτωση αποτυχημένου bios update, δεν σε καλύπτει η εγγύηση;
greekfragma Ιούλιος 12, 2007 #16 Ιούλιος 12, 2007 ετσι ειναι...τελικα ο Dellman εχει δικιο. bad flashing σημαινει εκτος εγγυησης.
dellman Ιούλιος 12, 2007 #17 Ιούλιος 12, 2007 H Μητρική από δική σου υπαιτιότητα δεν δουλεύει. Δεν είναι κατασκευαστικά λάθος...
tolis_01 Ιούλιος 12, 2007 #18 Ιούλιος 12, 2007 Εμενα παντως μου την αλλαξανε. Παρολο που φαινοντανε οτι ηταν απο αποτυχημενο bios update...
Green Dragon Ιούλιος 12, 2007 Author #19 Ιούλιος 12, 2007 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 23:23] ετσι ειναι...τελικα ο Dellman εχει δικιο. bad flashing σημαινει εκτος εγγυησης. ok σωστά, για να το λέτε έτσι θα είναι.....Ας κάνω μία υπόθεση.....αν πάει κάποιος με ένα τέτοιο πρόβλημα και αναφέρει ότι απλά δεν μπουτάρει...............υπάρχει περίπτωση το service να διαγνώσει badflashing και να εκδώσει απαγορευτικό για rma;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.