Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Μάστορά μου τι είναι αυτό που μας έκανες απόψε!

Γράφω μακρυά από το πληκτρολόγιο μπας και βραχυκυκλώσει !!

Γιώργο απλά respect, και για το κόπο και για το αποτέλεσμα!

:T::T:

Link to comment
Share on other sites

Ξύπνησα με λιγούρα και είπα να δοκιμάσω πρώτη φορά να κάνω pancakes.

Λίγο πριν τις εξολοθρεύσω είπα να πάρω μια φωτογραφία.

Με λίγο μέλι και κανέλα:

DcAwS.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος!

Αλλά το πηρούνι, τι τό 'θελες;

Αφού της όρμησες κατ' ευθείαν!

Άλλη φορά χωρίς πηρούνι... είναι καλύτερα!

...αφού τις φάς και σε πιάσει μια στεναχώρια μπροστά στο άδειο πιάτο

ε δε μπορεί, κάποια "παρηγοριά" θα έχει ξεμείνει στα ...δάχτυλα!:D

Link to comment
Share on other sites

Παραπάνω αλλά τις άλλες τις είχα φάει ήδη όταν πήρα την φωτογραφία.

Maple syrup δεν έχω αλλά θα ψάξω μήπως βρω σε κάποιο μεγάλο super market για την επόμενη φορά. :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι τπτ ιδιαιτερο.

Χτυπας αυγα , παιρνεις φωμι μπαγιατικο ειναι καλυτερο,της βουτας μεσα

το αυγοχτυπημα και τηγανιζεις.Λαδι βαζεις οτι αντεχει η τσεπη σου,τις τηγανιζεις

καλα και αν θες στο αυγοχτυπημα ριχνεις λιγο αλατι.

Αν θες να ηδονισεις τον ουρανισκο χτυπας και κανα λιτρο αριανι η ξυνογαλο και τελειωσες.

Link to comment
Share on other sites

Ζήλεψα τόσο την πίτσα του [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] που σήμερα την έκανα κι εγώ. :drool:

Μου βγήκε λίγο πιο χοντρό απ' ότι το ήθελα το ζυμάρι αλλά και πάλι ήταν τέλεια!

NwQjJ.jpg

b36lf.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι τπτ ιδιαιτερο.

Χτυπας αυγα , παιρνεις φωμι μπαγιατικο ειναι καλυτερο,της βουτας μεσα

το αυγοχτυπημα και τηγανιζεις.Λαδι βαζεις οτι αντεχει η τσεπη σου,τις τηγανιζεις

καλα και αν θες στο αυγοχτυπημα ριχνεις λιγο αλατι.

Αν θες να ηδονισεις τον ουρανισκο χτυπας και κανα λιτρο αριανι η ξυνογαλο και τελειωσες.

για την γλυκια τους εκδοχη (french toast)

μαζι με το χτυπημενο αυγο προσθετεις και γαλα και μια πρεζα αλατι.

(προσωπικα βαζω κι εναν extra κροκο για πιο κιτρινο χρωματακι)

βουτας φετα παχους 1 αντιχειρα μεσα να παπαριασει ελαφρα

(imho πιο χοντρες δεν ψηνονται καλα μεσα, πιο λεπτες αρπαζουν γρηγορα και δεν κρατανε ευκολα υγρασια στο κεντρο)

και την τηγανιζεις σε βουτυρακι αφου τις εχεις πασπαλισει με λιγη ζαχαρη για να καραμελωσει στην κρουστα.

Αφου ψηθει κι απο τις δυο μεριες, αποσυρεις και προχωρας στις επομενες

(συνηθως χωρανε 3 μαζι αναλογως του τηγανιου και της φετας ψωμιου)

αφου ολοκληρωσεις το ψησιμο

τις περιχυνεις με μελι και προαιρετικα κανελα και ορμας

παιζουν και αυτες πολυ ωραια με maple syrup παντως

αλλα και με γλυκιες μαρμελαδες

Ζήλεψα τόσο την πίτσα του @Κοπρίτης που σήμερα την έκανα κι εγώ. :drool:

Μου βγήκε λίγο πιο χοντρό απ' ότι το ήθελα το ζυμάρι αλλά και πάλι ήταν τέλεια!

looks delicious οπως και να χει!

και φυσικα practice makes perfect...

σταδιακα την φερνεις στα μετρα του ουρανισκου σου εξαλλου

Έγινε επεξεργασία από Κοπρίτης
ξεχασα ενα -σου
Link to comment
Share on other sites

για πες λεπτομέρειες

3-4 χωριατικα αυγα αναλογα ποσες φετες θελεις να φας. Ψωμι χωριατικο με προζυμι μπαγιατικο 1-2 ημερων. Λιγο ελαιολαδο. Τυρι φετα σκληρη απο κανα βοσκο στο χωριο, καμια γιαγια κτλπ.

Χτυπας τα αυγα σαν να ηθελες να φτιαξεις ομελετα. Τα βαζεις σε ενα μπωλ. Κοβεις το ψωμι σε φετες περιπου ενα εκατοστο παχος. Τις βουτας μεσα στα αυγα και απο τις δυο πλευρες. Μετα στο τηγανι με το ελαιολαδο. Σιγανη σχετικα φωτια. Μολις ροδισει η μια πλευρα γυριζεις τη φετα να ροδισει και η αλλη πλευρα. Μολις τελειωσεις τις αφηνεις επανω σε χαρτι κουζινας να φυγει η λαδιλα. Κοβεις το τυρι σε φετες παχους μισο εκατοστο περιπου και αφου πασπαλισεις ριγανη πανω απο τη καθε αυγοφετα στρωνεις και το τυρακι. Το καλοκαιρι μπορεις να προσθεσεις και καμια φετα ντοματα αν θελεις.

Σε περιπτωση που θελεις να δοκιμασεις τη γνησια γευση και τις φας σκετες εντελως, πασπαλισε και λιγο χοντρο αλατι στο αρχικο μειγμα με τα αυγα. Αν βαλεις τυρακι κτλπ δεν χρειαζεται.

Το κανονικο ειναι να τρωγονται σκετες. Εντελως. Ολα τα αλλα ειναι παραλλαγες της αρχικης συνταγης-ιδεας-παραδοσης.

Μεγαλο ρολο για τη γευση παιζουν τα υλικα αυγα-ψωμι-ελαιολαδο. Αν δεν ειναι γνησια και ειναι βιομηχανικα...καμια σχεση με τα αυθεντικα απο το χωριο.

Έγινε επεξεργασία από xkabamarux
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ετοίμασα παντζαροσαλάτα για αύριο που έχω και τραπέζι και μερικά ντακουλάκια για να φάω. Υγιεινη διατροφή αυτές τις μέρες :p

1 κιλό γιαούρτι

IMG_4092.jpg

Σκελίδες σκόρδο όσες θέλετε και ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλετε (εγώ βγαζω την πράσινη ριζούλα απο μέσα μην μυρίζουμε για καμια δεκαριά μερες :p)

IMG_4095.jpg

Τις λιώνουμε και μπλουμ στο γιαούρτι

IMG_4097.jpg

IMG_4104.jpg

Παντζάρια ολόκληρα βρασμένα (περίπου 12-13) κομμένα σε κυβάκια

IMG_4106.jpg

IMG_4109.jpg

Σε μπωλ λίγο λαδάκι, αλάτι κατα βούληση και ξυδάκι. Καλό ανακάτεμα και μπλουμ και αυτά στο γιαουρτοσκόρδιον

IMG_4115.jpg

IMG_4117.jpg

Ανακάτεμα καλό

IMG_4119.jpg

Για το τέλος καρύδιαααααααα

IMG_4120.jpg

IMG_4123.jpg

IMG_4124.jpg

IMG_4127.jpg

Ψυγείο και πιάσε μερικές τομάτες

IMG_4129.jpg

μοτσαρέλα κανεις; :p

IMG_4131.jpg

Στρώση τομάτας, μοτσαρέλας πάνω σε εφτάζυμα κρητικά παξιμαδάκια

IMG_4134.jpg

Λάδι και φρέσκια ρίγανη :yes2:

IMG_4136.jpg

IMG_4142.jpg

Καλά ήτανε :p

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.