EraserheadX Αύγουστος 28, 2012 #4941 Αύγουστος 28, 2012 Ζήλεψα τόσο την πίτσα του [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] που σήμερα την έκανα κι εγώ. :drool: Μου βγήκε λίγο πιο χοντρό απ' ότι το ήθελα το ζυμάρι αλλά και πάλι ήταν τέλεια!
wrong method Αύγουστος 28, 2012 #4942 Αύγουστος 28, 2012 όχι ρε φίλε τέτοια ποστ βραδιάτικα (φασολάκια με λίγο φέτα εδώ) :drool:
PetrosD Αύγουστος 28, 2012 #4943 Αύγουστος 28, 2012 Έχω φάει, αλλά μια τέτοια πίτσα την έτρωγα άνετα!
Κοπρίτης Αύγουστος 28, 2012 #4945 Αύγουστος 28, 2012 Δεν ειναι τπτ ιδιαιτερο.Χτυπας αυγα , παιρνεις φωμι μπαγιατικο ειναι καλυτερο,της βουτας μεσατο αυγοχτυπημα και τηγανιζεις.Λαδι βαζεις οτι αντεχει η τσεπη σου,τις τηγανιζειςκαλα και αν θες στο αυγοχτυπημα ριχνεις λιγο αλατι.Αν θες να ηδονισεις τον ουρανισκο χτυπας και κανα λιτρο αριανι η ξυνογαλο και τελειωσες.για την γλυκια τους εκδοχη (french toast)μαζι με το χτυπημενο αυγο προσθετεις και γαλα και μια πρεζα αλατι.(προσωπικα βαζω κι εναν extra κροκο για πιο κιτρινο χρωματακι)βουτας φετα παχους 1 αντιχειρα μεσα να παπαριασει ελαφρα (imho πιο χοντρες δεν ψηνονται καλα μεσα, πιο λεπτες αρπαζουν γρηγορα και δεν κρατανε ευκολα υγρασια στο κεντρο)και την τηγανιζεις σε βουτυρακι αφου τις εχεις πασπαλισει με λιγη ζαχαρη για να καραμελωσει στην κρουστα.Αφου ψηθει κι απο τις δυο μεριες, αποσυρεις και προχωρας στις επομενες (συνηθως χωρανε 3 μαζι αναλογως του τηγανιου και της φετας ψωμιου)αφου ολοκληρωσεις το ψησιμοτις περιχυνεις με μελι και προαιρετικα κανελα και ορμαςπαιζουν και αυτες πολυ ωραια με maple syrup παντωςαλλα και με γλυκιες μαρμελαδεςΖήλεψα τόσο την πίτσα του @Κοπρίτης που σήμερα την έκανα κι εγώ. :drool:Μου βγήκε λίγο πιο χοντρό απ' ότι το ήθελα το ζυμάρι αλλά και πάλι ήταν τέλεια!looks delicious οπως και να χει!και φυσικα practice makes perfect... σταδιακα την φερνεις στα μετρα του ουρανισκου σου εξαλλου
xkabamarux Αύγουστος 28, 2012 #4946 Αύγουστος 28, 2012 για πες λεπτομέρειες3-4 χωριατικα αυγα αναλογα ποσες φετες θελεις να φας. Ψωμι χωριατικο με προζυμι μπαγιατικο 1-2 ημερων. Λιγο ελαιολαδο. Τυρι φετα σκληρη απο κανα βοσκο στο χωριο, καμια γιαγια κτλπ.Χτυπας τα αυγα σαν να ηθελες να φτιαξεις ομελετα. Τα βαζεις σε ενα μπωλ. Κοβεις το ψωμι σε φετες περιπου ενα εκατοστο παχος. Τις βουτας μεσα στα αυγα και απο τις δυο πλευρες. Μετα στο τηγανι με το ελαιολαδο. Σιγανη σχετικα φωτια. Μολις ροδισει η μια πλευρα γυριζεις τη φετα να ροδισει και η αλλη πλευρα. Μολις τελειωσεις τις αφηνεις επανω σε χαρτι κουζινας να φυγει η λαδιλα. Κοβεις το τυρι σε φετες παχους μισο εκατοστο περιπου και αφου πασπαλισεις ριγανη πανω απο τη καθε αυγοφετα στρωνεις και το τυρακι. Το καλοκαιρι μπορεις να προσθεσεις και καμια φετα ντοματα αν θελεις.Σε περιπτωση που θελεις να δοκιμασεις τη γνησια γευση και τις φας σκετες εντελως, πασπαλισε και λιγο χοντρο αλατι στο αρχικο μειγμα με τα αυγα. Αν βαλεις τυρακι κτλπ δεν χρειαζεται.Το κανονικο ειναι να τρωγονται σκετες. Εντελως. Ολα τα αλλα ειναι παραλλαγες της αρχικης συνταγης-ιδεας-παραδοσης.Μεγαλο ρολο για τη γευση παιζουν τα υλικα αυγα-ψωμι-ελαιολαδο. Αν δεν ειναι γνησια και ειναι βιομηχανικα...καμια σχεση με τα αυθεντικα απο το χωριο.
karmen1983 Αύγουστος 29, 2012 #4947 Αύγουστος 29, 2012 Σήμερα ετοίμασα παντζαροσαλάτα για αύριο που έχω και τραπέζι και μερικά ντακουλάκια για να φάω. Υγιεινη διατροφή αυτές τις μέρες 1 κιλό γιαούρτι Σκελίδες σκόρδο όσες θέλετε και ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλετε (εγώ βγαζω την πράσινη ριζούλα απο μέσα μην μυρίζουμε για καμια δεκαριά μερες ) Τις λιώνουμε και μπλουμ στο γιαούρτι Παντζάρια ολόκληρα βρασμένα (περίπου 12-13) κομμένα σε κυβάκια Σε μπωλ λίγο λαδάκι, αλάτι κατα βούληση και ξυδάκι. Καλό ανακάτεμα και μπλουμ και αυτά στο γιαουρτοσκόρδιον Ανακάτεμα καλό Για το τέλος καρύδιαααααααα Ψυγείο και πιάσε μερικές τομάτες μοτσαρέλα κανεις; Στρώση τομάτας, μοτσαρέλας πάνω σε εφτάζυμα κρητικά παξιμαδάκια Λάδι και φρέσκια ρίγανη :yes2: Καλά ήτανε
sstav Αύγουστος 30, 2012 #4950 Αύγουστος 30, 2012 [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] Moτσαρέλα σε ντάκο; Είσαι και κρητικιά!Μακαρόνια με κιμά μπορώ να τρώω κάθε μέρα από Δευτέρα ως Παρασκευή και το Σάββατο να το γυρίσω σε παστίτσιο χωρίς πρόβλημα...Εεε την Κυριακή ας φάω τα κομμάτια πατσίτσιο που θα εχουν περισέψει απ'το Σάββατο (να ξεκουραστεί και η σύζυγος)...
naxiand Αύγουστος 30, 2012 #4951 Αύγουστος 30, 2012 Μιας και βλέπω πολλές πίτσες, ας βάλω και εγώ άλλη μια.... Προτείνω την αγορά της πέτρας που φαίνεται στην φώτο... Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε σωστό ψήσιμο δηλαδή όχι πάνω από 5-6 λεπτά και να βγει τραγανή.... Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
naxiand Αύγουστος 30, 2012 #4953 Αύγουστος 30, 2012 Στη φωτογραφία πίτσα φαίνεται Κοίτα κάτω από την πίστα :banghead: Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
K_tech Αύγουστος 30, 2012 #4955 Αύγουστος 30, 2012 Ρολο κοτοπουλο με τορτελίνια και ασπρη καλοκαιρινη σαλτσα. Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
EraserheadX Αύγουστος 31, 2012 #4956 Αύγουστος 31, 2012 Chili Con Carne με σπιτικές tortillas. Chili con carne Tortillas της γιαγιάς του Robert Rodriguez [ame=http://www.youtube.com/watch?v=IBgsLmDcL78]10 minute cooking school Sin city breakfast tacos - YouTube[/ame] Όσο το τσίλι σιγοβράζει... Θα ασχοληθούμε με τις tortillas. Έτοιμες σε μικρές μπαλίτσες. Τις ανοίγουμε λίγο για να είναι έτοιμες για τον πλάστη. Τις πετάμε σε ζεστό τηγάνι και αρχίζουν να φουσκώνουν. Τις γυρνάμε και από την άλλη. Προσοχή μην την πατήσετε όπως εγώ και σας ξεροψηθούν. Τις φυλάμε σε μια κατσαρόλα μέσα σε πετσέτα για να μείνουν ζεστές. Το τσίλι συνεχίζει να ψήνεται και να χάνει νερό. Μετά από 2 ώρες στο μάτι είμαστε έτοιμοι... Tortilla στο χέρι (μπορεί να μην είναι όμορφη στην όψη αλλά δεν έχει την πλαστικίλα που έχουν οι έτοιμες.) Γεμίζουμε με chili con carne Τριμμένο cheddar από πάνω... Λίγο Tabasco Habanero για extra hotness Και συνοδεύουμε με ρυζάκι και γιαούρτι για δροσεράδα. Τέλος, για γλυκό, σπιτικό παγωτό με μπισκότα Oreo. Καλά φάγαμε και σήμερα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.