Jump to content



Υπάρχει διέξοδος εδώ;


planetman

Recommended Posts

Γεια σας αγόρια, κάνω κάτι αμαρτωλές σκέψεις τελευταία:

Έχω το σύστημα της υπογραφής: Athlon64 socket 939 3700+ ο οποίος δουλεύει μόνιμα στα 2830MHz, 1GB RAM DDR και την X1950pro 512MB. Τροφοδοτικό έχω το Heroilchi 425Watt.

Προσπαθώ να κρατήσω το σύστημα όσο γίνεται περισσότερο αλλά το πρόβλημα είναι ότι κάνω πολλές παραχωρήσεις στα παιχνίδια εδώ και καιρό και αυτό με έχει κουράσει. Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορώ να αλλάξω κάτι μόνο του αλλά αναγκαστικά θα πάρει πολλά η μπάλα.

Αν θέλω να αλλάξω επεξεργαστή θα πρέπει να αλλάξω και μητρική άρα και μνήμες. Ειδικά αν αλλάξω και κάρτα γραφικών, τότε και το τροφοδοτικό θέλει επίσης αλλαγή. Ήδη έχω μια εντύπωση πως το τροφοδοτικό μου σηκώνει οριακά το σύστημα. Θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1) Μπορώ να βάλω μια ανώτερη κάρτα γραφικών στο σύστημά μου; Θα την σηκώσει το τροφοδοτικό; Οι κάρτες HD3870 και 8800GT όσον αφορά την τροφοδοσία, πού βρίσκονται σε σχέση με την X1950pro που έχω;

2) Ο μονοπύρηνος επεξεργαστής μου στα 2830MHz που δουλεύει θα τραβάει πίσω τη νέα κάρτα γραφικών; Στην πράξη τα νέα παιχνίδια εκμεταλλεύονται τους πολυπύρηνους επεξεργαστές;

3) Θα δω διαφορά δηλαδή ή @ρχίδι@;

Link to comment
Share on other sites

Για μένα πάρε ένα μικρό c2d με μία απλή mobo με "ελαφρύ" chipset και value μνήμες. Αυτό έκανα και ησύχασα, η κάρτα γραφικών από μόνη της δεν θα σου δώσει τόσα όσο αυτά ;)

Link to comment
Share on other sites

επειδή έχω και εγώ παρόμοιο σύστημα και σκέφτομαι να το αλλάξω κατέληξα σε αυτά τα πραγματάκια

Intel Core 2 Duo 4500

Abit ip35pro

Crucial 2GB Kit DDR2 800

288

και αμα δεν θές να χαλάσεις παραπάνω λεφτά πάρε ενα τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών απο τα παιδιά που πουλάνε στο forum

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από planetman

2) Ο μονοπύρηνος επεξεργαστής μου στα 2830MHz που δουλεύει θα τραβάει πίσω τη νέα κάρτα γραφικών; Στην πράξη τα νέα παιχνίδια εκμεταλλεύονται τους πολυπύρηνους επεξεργαστές;

Εγώ με 2πύρινο Α64 3.8@2.7 και βλέπω ότι όσο ανεβάζω τον επεξεργαστή δίνει η κάρτα, όταν κλόκαρα μόνο την 8800 gts(640mb) κέρδισα ελάχιστα...

’ρα ούτε να το σκέφτεσαι να έχεις μονοπύρηνο με κάρτες τελευταίας γενιάς... Απ' την άλλη νομίζω ότι εάν αναβαθμίσεις μάλλον πας και για τροφοδοτικό...τουλάχιστον 750άρι!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ArisG [Σήμερα, στις 14:09]

3850 στα 150

Μπα, καλύτερα μια 3870 στα 195 ή ακόμα καλύτερα μία 8800GT στα 217.

Απ' ό,τι μου λέτε δεν θα δω διαφορά με την κάρτα μόνο, άρα πρέπει να αλλάξω και επεξεργαστή και μητρική και μνήμες και τροφοδοτικό, εν τέλει και κάρτα γραφικών. Πρέπει να τα αλλάξω όλα δηλαδή. Οπότε μάλλον θα το κρατήσω όσο γίνεται.:hmm:

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να βρεί τουλάχιστον ένα 4800χ2 για s939...χλωμό! Επίσης επειδή κι εγώ έκανα το λάθος να θεωρήσω ότι το σύστημα θα σήκωνε την 8800, μην μπλέξει με φασαρίες...

Καλύτερα να πάει σε κάνα quad με καινούργια κάρτα....

Τώρα αν η X1950pro 512MB αποδίδει σε καινούργια παιχνίδια με ένα διπύρηνο; Για το crysis πχ. ΟΧΙ ( σε high πάντα έτσι)...

Απλά τα λέω αυτά, επειδή την πάτησα... με όλο τον σεβασμό στην γνώμη των υπολοίπων. Καλύτερα να πάει κατευθείαν σε καινούργιο σύστημα...ισχυρό .

Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα:)

Link to comment
Share on other sites

αν μπορεις α)να βρεις β)να παρεις 8800gt ..παρτην.

Θα σου λειψουν μερικα fps ακομα τα οποια 8α ερθουν με την αγορα ενος πιο συγχρονου pc ...αλλα 8α ανεβεις σημαντικα απο την χ1950προ.(σε αναλυση φιλτρα κλπ καλουδια.)

Αν εχεις σχετικα περιορισμενο budget παρε 3850 και ενα μικρο c2d.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από biker

Απ' την άλλη νομίζω ότι εάν αναβαθμίσεις μάλλον πας και για τροφοδοτικό...τουλάχιστον 750άρι!

750άρι? Για έναν C2D? Έ όχι, μη ρίχνουμε και παραπληροφόρηση.

Link to comment
Share on other sites

Ok είναι παλιός ο 3700+ αλλά σίγουρα θα δεις μπόλικη διαφορά με την 8800GT.

Θα έλεγα να πάρεις την κάρτα και να προχωρήσεις σιγά σιγά μετά και στην αναβάθμιση προς C2D. Κάπου στο ενδιάμεσο θα χρειαστείς και τροφοδοτικό αλλά την 8800GT στο υπάρχον σύστημα πιστεύω ότι την αντέχει.

Ίσως το πολύ να πέσεις 50mhz παρακάτω στο O/C του athlon από τις πατημένες γραμμές του τροφοδοτικού που ίσως επηρεάσουν το Vcore. Αν είσαι οριακά εκεί που είσαι τώρα

Link to comment
Share on other sites

Ήμουν ακριβώς στα ίδια με εσένα, με san diego, και 1900gt, και πριν λίγους μήνες πέρασα σε AM2 διπύρινο. Διαφορά, θα δεις στα περισσότερα καινούρια παιχνίδια, και όχι μόνο. Πχ στο cod2, είδα ικανοποιητική διαφορά, ειδικά με το multicore patch. Το bioshock, όταν τρέχει, βλέπω και τους 2 πυρίνες στο 100%. Στο cod4, στο 70% και οι 2 (άρα χονδρικά στο 140% ενός μονοπύρινου). To crysis σε 1280χ1024, άνετα σε medium.

Και αν πας σε Intel, που είναι και λίγο δυνατότεροι, θα δεις και μεγαλύτερες διαφορές. Οπότε προτείνω 1α αλλαγή πλατφόρμας, και μετά βλέπεις για VGA.

Τροφοδοτικό, προτείνω να δοκιμάσεις 1α με το υπάρχον. Εμένα ένα Enermax 435, σήκωνε άνετα ΑΜ2@2900, 3 γίγα ram @ 950, 2 raptors, 1900gt@660/810.

Link to comment
Share on other sites

Όπως και να το δω ρε παιδιά, μου φαίνεται ημίμετρο το σύστημα που θα φτιάξω εκτός κι αν τα αλλάξω όλα.

Από τη μία σκέφτομαι για αρχή να αλλάξω τον μονοπύρηνο με έναν s939 διπύρηνο. Το θέμα όμως είναι ότι δύσκολα θα ανέβει στα 2.8GHz σαν τον δικό μου κι αν τα παιχνίδια δεν τον εκμεταλλεύονται θα έχω κάνει πατάτα. Το τροφοδοτικό μου άραγε θα τον αντέξει; Ξέρει κανείς πόσο ανεβαίνει π.χ. ο x2 4200+ περίπου;

’μα πάρω πάλι κάρτα γραφικών, θα την κρατάει σίγουρα πίσω ο επεξεργαστής.

Αν τα αλλάξω και τα 2, σίγουρα θα χρειαστώ και τροφοδοτικό. :wall::crazy:

Link to comment
Share on other sites

Γιατί το κουράζουμε το θέμα; 435w σε φτάνουν μια χαρά για C2D + 2GB Ram..

Αφού έχουν χαμηλότερη κατανάλωση, γιατί κολλάτε μερικοί και σπέρνετε τον πανικό;

Με την x1950pro θα "πετάς" αρκετά μετά. ’μα πάρεις VGA, πάλι θα χάνεις στα παιχνίδια.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.