Jump to content



Πρόβλημα με τηλέφωνο-internet


geogeoland

Recommended Posts

Χαιρετώ! Λοιπόν, το πρόβλημα αυτή τη φορά είναι πως απο τη στιγμή που περάσαμε σε tellas zisto, όποτε μας καλούν στο σταθερό (όχι οταν καλούμε εμείς) ή πεύτει η σύνδεση στο internet (επανέρχεται βέβαια σύντομα, ακόμη και κατα τη διάρκεια της ομιλίας, αλλά το κακό έχει ήδη γίνει αν παίζεις κανένα online game) ή δείχνει πως μιλάει. Στην αρχή μου ήρθε στο νου το splitter, το άλλαξα με καινούργιο αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Τί μπορεί να φταίει και πώς να λυθεί? Ναναι και τα 2 splitter χαλασμένα δεν νομίζω.... και στην tellas που πήρα τηλέφωνο μου λενε το splitter είναι, εμεις εδώ βλέπουμε πως η γραμμή σας λειτουργεί κανονικά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δεν έχει πάγιο οτε. Να τους αρχίσω στα γ@@σταυρίδια ή είναι αλλού το θέμα? :(

Link to comment
Share on other sites

Θα το κάνω με το πρώτο πρωινό φώς και θα ενημερώσω. :):p

Όταν όμως λες πρόβλημα με το φίλτρο, ποιο φίλτρο εννοείς? Είναι πρόβλημα της δικής μου καλωδίωσης/σύνδεσης και όχι του παροχέα απ ότι φαίνεται έτσι? :o

Link to comment
Share on other sites

Πριν καθε τηλέφωνο πρεπει να εχεις συνδέσει ενα φίλτρο ώστε να μην υπάρχουν παρεμβολές με το σημα της ADSL.

http://en.wikipedia.org/wiki/DSL_filter

"Without the installation of DSL filters, high-frequency signals or echoes from analog devices can result in reduced performance and connection problems with DSL service, and the high-frequency signals from the DSL service can result in line noise and other issues for analog devices.

Typical installation for an existing home involves installing DSL filters on every telephone, fax machine, voiceband modem, and other voiceband device in the home, leaving the DSL modem as the only unfiltered device

"

Link to comment
Share on other sites

Ααα... μάλιστα. Ενδιαφέρον, δεν το ήξερα αυτό. Όμως τα της wikipedia δεν με κάλυψαν εντελώς και δεν έχει και πολλά ακόμα στο internet οπότε εξηγήστε μου λίγο, καθώς μάλλον αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα μου.

Με splitter γίνεται η δουλειά? Μόνο? Ποιά είναι η διαφορά τους απο το φίλτρο? Στην γραμμή πάνω μέχρι τώρα είχαμε μόνο εκείνη τη συσκευή που χωρίζει τη γραμμή σε 2, voice και modem. Το splitter δεν είναι αυτό? :o :...: Θέλει να βάλω και φίλτρο? Απ ότι κατάλαβα, αν ναί, στη γραμμή για το τηλέφωνο μόνο, σωστά?

Και, αν ναι, φίλτρο σε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές στο σπίτι, στα πάντα εκτώς απο το modem...σωστά? Your lights please (again)! :p:)

Link to comment
Share on other sites

Οπότε, ανακεφαλαιώνοντας, έχω 2 τηλέφωνα στο σπίτι και 1 modem, το ενα τηλέφωνο και το modem είναι στην ίδια γραμή. Βάζω splitter στη γραμμή τηλεφώνου-modem, καπάκι φίλτρο στη διακλάδωση με το τηλέφωνο κι ενα ακόμη φίλτρο στο δεύτερο τηλέφωνο. Yep?

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν 2 τρόποι σύνδεσης:

1. Βάζεις το Spliter στο κεντρικό κουτί του σπιτιού σου και εκει συνδέεις το Modem και το καλώδιο που τροφοδοτεί όλα τα τηλέφωνα στο σπίτι σου.

2. Επειδή το 1 δεν γίνεται πάντα (να εχεις πρόσβαση στο σημείο που μπαίνει η γραμμή σπίτι σου) βάζεις το modem σε μια πρίζα (χωρίς φίλτρο ή splitter) και φιλτρα σε όλες τις άλλες. Αν θές να χρησιμοποιήσεις την τηλεφωνική πρίζα που συνέδεσες το modem για να παίρνεις τηλεφωνα τότε πρέπει να χρισημοποιήσεις το spliter.

Η τηλεφωνική σου γραμμη τώρα περιέχει 2 σήματα, το DSL + το τηλέφωνο.

Το spliter χωρίζει το ADSL απο το τηλέφωνο. Περνάει το ADSL στο modem και το τηλεφωνικό σήμα στο τηλέφωνο.

Το filter φιλτράρει το ADSL σημα απο την γραμμή και παρέχει μόνο το τηλεφωνικό σήμα, για να μην εχει παρασιτα το τηλέφωνο + το DSL.

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη ,να κανω και εγω μια ερωτηση? την βασικη μπριζα του τηλεφωνου την κοιταξες?? γιατι και εμενα κατι τετοια εκανε και εφταγαι η μπριζα γιατι ειναι ακριβος πισω απο το μπανιο και μια μερα που ειχε σπασει μια σωληνα εκανε υγρασια στον τοιχο, με αποτελεσμα να παει και στην μπριζα που με τον καιρο τα επαιζε ,μεχρη που τα επαιξε τελειως και την αλαξα και τωρα ειναι καμπανα!!!!

Link to comment
Share on other sites

@dubber Το splitter είναι αυτό που ήρθε μαζί με το modem router της tellas, οπότε υπέθεσα πως είναι modem router και αρκεί. Έλα μου όμως που κάτι δε παει καλά και δεν αρκεί...ίσως κάτι να γίνεται με το δεύτερο τηλέφωνο, δεν ξέρω, θα δω αύριο πρωί πρωί και θα postάρω.

@jogi Πρόσβαση έχω στο σημείο όπου μπαίνει η γραμμή στο σπίτι νομίζω (γιατί για το βασικό τηλέφωνο + τη γραμμή για το δωμάτιο όπου είναι και το modem ξέρω πως είναι απο εκεί, τώρα για το δεύτερο τηλέφωνο δεν ξέρω πώς είναι η καλωδίωση) και το splitter δυστυχώς είναι standar, DSL και μη, καθώς είναι απαραίτητο να τη χωρίσω τη γραμμή στα 2, μια για το τηλέφωνο και μια για το δωμάτιο μου, στο modem. Οπότε κατα τα φαινόμενα πάμε για φίλτρο κατ' ελάχιστον στο 2ο τηλέφωνο μόλις το δω.

@galactob την βασική μπρίζα την κοίταξα, αλλά νομίζω πως πέρα απο το να την κοιτάω (aka άγριες ματιές) δεν έκανα και πολλά παραπάνω, καθώς είναι μπέρδεμα στο σημείο που είναι και προσπαθώ να αποκλείσω πρώτα όλες τις άλλες πιο πολιτισμένες λύσεις, καθώς μάλιστα της έχω και εμπιστοσύνη. Δεν είναι σε σημείο που να κινδυνεύει απο υγρασίες κλπ, η εγκατάσταση είναι υποδειγματική, καθώς όλα τα ηλεκτρονικά του σπιτιού έγιναν απο τον παππού μου με πολύ μεράκι και υψηλή γνώση, και η τηλεφωνική μπρίζα, νομίζω πως είναι σχετικά καινούργια, πρέπει στο τελευταίο βάψιμο να αντικαταστάθηκε γιατί είχε ραγίσει κάπου...

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για την (μεταμεσονύχτια μάλιστα) βοήθεια σας. Έπεται συνέχεια το πρωί, ελπίζω όχι πολύ μακρά! :p

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι ρε παιδιά έχω ένα άλλο πρόβλημα κάποιες φορές.

Το τηλέφωνο είναι στο σαλόνι και o Router στο δωμάτιο. Όπως καταλαβαίνετε είναι σε διαφορετικές πρίζες. Παρόλα αυτά όμως μερικές φορές ενώ έχω βάλει φίλτρο στη πρίζα που μπαίνει στο τηλέφωνο, έχω τρομερά παράσιτα. Κάνει τρομερό θόρυβο σε σημείο που δεν μπορείς να μιλήσεις. Δεν το κάνει πάντα όμως.

Ξέρετε τι μπορεί να είναι?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν λοιπόν! Έχουμε εξελίξεις. Ανακάλυψα πως στο σπίτι, η τηλεφωνική γραμμή μπαίνει απο ένα σημείο και χωρίζεται στα 2 απο ένα splitter. Αυτό είναι μέσα σε ενα ντουλάπι στο σαλόνι. Η μια διακλάδωση πάει ακριβώς απο πάνω στο τηλέφωνο ενώ η άλλη μπαίνει στον τοίχο και χωρίζεται σε 3 μέρη, 2 στα υπνοδωμάτια και 1 στο γραφείο. Όπως καταλαβαίνετε, το splitter είναι ADSL, η διακλάδωση για το τηλέφωνο πάει ακριβώς απο πάνω και η γραμμή δεδομένων πάει σε όλα τα άλλα δωμάτια. Στο δικό μου είναι το modem, στο γραφείο είναι ενα άλλο modem ADSL που δε χρησιμοποιείται λόγω Wi-Fi και στο 3 το καλό είναι...ναι, ένα τηλέφωνο! :p Πάνω στη γραμμή των δεδομένων. Και το αστείο είναι πως λειτουργεί κανονικά, αν και σε λίγο πιο χαμηλή ένταση και με κάποιο θόρυβο, που όμως δε τους δόθηκε σημασία γιατί είναι κάπως παλιά η συσκευή. Μόλις την αποσυνέδεσα δούλεψαν όλα ρολόι, όσες κλήσεις και να έκανα στο σπίτι η γραμμή ψηλά. Με το που το συνέδεσα πάλι, κάτω.

Οπότε: Το σχέδιο έχει ως εξής: Splitter κανονικό και όχι DSL στη μπρίζα του τηλεφώνου τη βασική και 2 φίλτρα στις 2 τηλεφωνικές συσκευές. Προτάσεις/διενέξεις/αντιρρήσεις? :)

@Sektor, όπως κατάλαβες κι εγώ τώρα μαθαίνω, αλλά τί να σου πω, έτσι όπως τα λες, μήπως το φιλτράκι σου την έχει "ακούσει" λίγο και δε κάνει πάντα τη δουλειά του όπως πρέπει? :...:

Link to comment
Share on other sites

το καλύτερο ειναι να βαλεις ενα ADSL Splitter στην εισοδο της γραμμής στο σπίτι και να συνδέσεις το DSL Modem εκει και μετα την γραμμη του σπιτιου σου. Ετσι δεν χρειαζονται και φιλτρα στα τηλεφωνα και το DSL Modem παιρνει καθαρό σημα χωρίς παρεμβολές μέσα απο το σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Σωστό αυτό, μόνο που έτσι ακριβώς δε γίνεται, καθώς το splitter θα βγάζει 2 γραμμές και θα χρειάζονται και οι 2 για τηλέφωνο, μια για το σταθερό και μια που διακλαδώνεται σε 3 σημεία και σε ενα απ' τα 3 αυτά υπάρχει τηλέφωνο. Αυτό θα γινόταν μόνο εαν έβαζα 2 splitter, ένα κανονικό και μετά απο πάνω στη μια διακλάδωση του ένα DSL. Και θα έπρεπε να αναδιατάξω το δίκτυο στο σπίτι. Πάντως έτσι κι αλλιώς σκοπεύω να αλλάξω ρούτερ και γενικώς τη δικτύωση, οπότε τότε ίσως το κάνω έτσι. Με 2 splitter όμως δε θα αλλοιωνόταν το σήμα της γραμμής αλήθεια? :...:

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον αυτό... σε καμια 10αριά μέρες θα αντικαταστήσω το router και θα τοποθετήσω το καινούργιο στο σαλόνι, οπότε με ενα dsl splitter θα πάω εκεί τη γραμμή. Προς το παρόν οπότε αφήνουμε αποσυνδεδεμένο το μέσα τηλέφωνο και μετά κάνουμε την αναδιάταξη. Το θέμα είναι πως η μόνη λύση που έχω είναι αυτή που είπα παραπάνω, να βάλω δηλαδή ενα duplex να χωριστεί η γραμμή σε 2 τηλεφωνικές και μετά απο πάνω ενα dsl splitter για να βγάλω απο εκεί τα δεδομένα.

α) Θα μειωθεί έτσι η ποιότητα του σήματος?

β) υπάρχει αντάπτορας τριπλός? Που να βγάζει 2 τηλεφωνικές και 1 δεδομένων δηλαδή? αν ναι, τέτοιο χρειάζομαι και καθάρισα. :D

Link to comment
Share on other sites

1 Line απο ΟΤΕ -> DSL SPLITTER ->βγαζει 1 line Data + 1 Voice

1 Line Data -> DSL Modem

1 Line Voice -> Split σε 2 με απλό splitter και σύνδεση της κεντρικής καλωδίωσης του σπιτιου

To DSL Splitter βγάζει μόνο 1 γραμμή για φωνή. Η άλλη ειναι για δεδομένα. Γιαυτό και μπαίνει πρώτο στην καλωδίωση και μετά στην γραμμή φωνής κάνεις ότι γουστάρεις. Η γραμμή φωνής δεν περιέχει πλέον Data σήμα.

Link to comment
Share on other sites

:p Να βλέπεις, κάτι τόσο απλό και δε το σκέφτεσαι μόνος σου... :) Εγώ μου είχε μπει να τα κάνω ανάποδα, πρώτα το τηλέφωνο κλπ κλπ. Λάθος.

Πρώτα λοιπόν θα βάλω το DSL splitter και μετά απο πάνω βάζω ένα duplex για το τηλέφωνο και τελείωσε το θέμα.

Για άλλη μια φορά σας υπερευχαριστώ για την έγκαιρη και έγκυρη βοήθεια σας. :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.