Pantoleon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2008 Μετά απο 5 χρόνια αποφάσισα να αγοράσω νέο PC με κύρια σκέψη την gaming απόδοση του. Περιμένωντας και το Warhammer online αλλά σκεπτόμενος και παιχνίδια όπως το Crysis θέλω κατι που να φυσάει. Έκανα κάποιες επιλογές στο B.T.O menu αλλά και το γενικότερο site του ΠΛΑΙΣΙΟ αλλά έχω αμφιβολίες για 8έματα συμβατοτητας και απόδοσης. Παραδείγματα αποριών και προσωπικών καταλήξεων: Vista ultimate 32 ή 64? (32) DDR2 'η 3? (2) RAM: 2/3/4x1GB, 4/6x512MB? (4x512) (Με σκοπό την κατάργηση της virtual RAM, 8χ512) HD: 2xRAPTOR(-X) 150GB + 2X 500MB SATA II , ΣΕ RAID 'Η όχι? Και τι τύπο. (Σκοπός η απρόσκοπτη και ταχύτατη απόδοση στα παιχνίδια αλλα κ τα Vista να είναι "αέρινα" (pun intended). CPU 6600 quad 'η 6850 duo? (quad,αλλά θα αξιοποιούνται όλοι οι πυρήνες?) Τροφοδοτικό 800W+? (Είναι αρκετό δεν είναι?) Όσο και να έψαξα μόνος μου δεν έβγαλα άκρη απόλυτα. Σκοπεύω βέβαι να αναφέρω τις επιθυμίες μου στον υπάλληλο αλλά δεν είμαι σίγουρος αν τον εμπιστεύομαι τις προτάσεις του. Πολλές γνώμες καλύτερες από μία. Ζητάω λοιπόν την γνώμη σας για όλα τα components και μην περιοριστείτε σε οτι δείχνει η λίστα μόνο. Όλο το site παίζει. Όπως αναφέρω και στον τίτλο σκοπεύω να διαθέσω 2500 για το PC και την οθόνη. 3 μισθοί είναι αυτοί, θέλω να αξιοποιήσω τα χρήματα στο μέγιστο χάρη σε σωστό συνδιασμό των κομματιών. Εγώ στις επιλογές μου στόχευσα τα καλύτερα κ νεότερα κομμάτια για την πιθανή διαχρονικότητα τους. Σκόπευα να πάω σήμερα (σάββατο) για την αγορά αλλά θα περιμενω τις απαντησεις σας πρωτα. Αν είναι να μπω πάλι στο αναβλητικό λούκι την έκατσα. Κάντε το καλύτερο που μπορείτε δικαιολογόντας αν γίνεται τις απόψεις σας. Σας εύχαριστώ εκ του πρωιμίου. Εδώ κατέληξα παιδιά. Αν δεν σας αρέσει κάτι πείτε μου τι και γιατι παρακαλώ.
Arxagelos Φεβρουάριος 3, 2008 #2 Φεβρουάριος 3, 2008 με 2700 που βγαίνει δεν νοείται να μην πάρεις 24'' οθόνη. Κόψε απο αλλα πραγματα όπως ups,πάρε μικρότερο και αντι 3870Χ2 μια 8800GT ή παρε εναν raptora για αρχη για να παρεις μια καλύτερη οθόνη, και αντι για τους 2Χ500 WD καλύτερα θα ήταν οι 7200.11 segate barracudas με τα 32ΜΒ buffer που θερίζουν. Και τα 4GB RAM ίσως θα ήταν καλύτερα αλλα παίζει και 64bit λειτουργικο μετα ειναι δίκοπο μαχαίρι.
cptkoulis Φεβρουάριος 3, 2008 #3 Φεβρουάριος 3, 2008 Συμφωνω με τη φιλοσοφια του Arxagelos,οτι δινεις πολλα για δευτερης προτεραιοτητας πραγματαπχ δινεις 190 για UPS και 580 για δισκους(οχι οτι δεν χρειαζονται αλλα μπορεις να βαλεις δευτερο 500αρη οταν γεμισει ο πρωτος)Πιστευω οτι θα χαρεις πολυ περισσοτερο μια 24αρα παρα το raptor-raidΠαντως ειναι μια χαρα το συστημα,απλα προσπαθουμε να το κανουμε ακομα καλυτεροoverclocking θα κανεις?ξεχασες μια καλη ψυκτρα
mortisboy Φεβρουάριος 3, 2008 #4 Φεβρουάριος 3, 2008 .καταρχας καλως ηρθες :flower: ...κατα δευτερον εχω αρκετες ενστασεις ως προς την λιστα που παρεθεσες! αν θες να πας σε VISTA χρειαζεσαι οπωσδηποτε 4GB ram και συνεπως 64μπιτα win !! ..παρακατω ειναι αυτα που πρωτεινω...βγαινει πιο ακριβα βεβαια αλλα εχεις 24ρα ΕΙΖΟ 4gb ram και κορυφαιο κουτι...και δεν εχω βαλει καθολου ups
Pantoleon Φεβρουάριος 3, 2008 Author #5 Φεβρουάριος 3, 2008 Ευχαριστώ πολύ ,οι συμβουλές σας λαμβάνονται υπόψιν.Όχι, δεν με ενδιαφέρει μεγαλύτερη οθόνηΌχι, δεν έχω σκοπό το overclockingΧρειάζομαι πάνω από 750W για crossfire.Η MOBO και η κάρτα γραφικών είναι διαλεγμένες για Crossfire με 2η κάρτα που θα πάρω του χρόνου.Η Ram που προτείνεις (4-4-4-12) είναι καλύτερα χρονισμένη από την 5-5-5-15 που διάλεξα?Προτίμώ μικρότερους σκληρούς σε Raid 0.Το Kublai το έχω στα υπόψιν καθώς κι ένα ακόμα case.Η κάρτα δικτύου που διάλεξα μου φαίνεται καλύτερη.Δεν θέλω περίπλοκο ποντίκι. Ένα απλό laser με 3 ρυθμίσεις ευαισθησίας το προτιμώ.Δεν χρειάζομαι καλύτερα ηχεία προς το παρόν.2GB είναι αρκετά (+ 1GB η μνήμη της κάρτας γραφικών + V.Ram + 2GB Flash memory Boost Vista ready)
Arxagelos Φεβρουάριος 3, 2008 #6 Φεβρουάριος 3, 2008 αν δεν σε ενδιαφέρει η 1920χ1200 ανάλυση που εχουν οι 24'' τότε κάτσε στην αρχική σου σύνθεση αλλα άλλαξε τους δισκους σε 7200.11 και θα ελεγα και την καρτα γραφικών μιας και ακομα οι απόψεις διίστανται για την συγκεκριμένη κάρτα και ειναι νωρις ακομα για τελικη αξιολόγηση. Και βάλε 4GB ram.
cptkoulis Φεβρουάριος 3, 2008 #7 Φεβρουάριος 3, 2008 Αρχική απάντηση από Pantoleon [Σήμερα, στις 00:16] Ευχαριστώ πολύ ,οι συμβουλές σας λαμβάνονται υπόψιν.1.Όχι, δεν με ενδιαφέρει μεγαλύτερη οθόνη2.Η MOBO και η κάρτα γραφικών είναι διαλεγμένες για Crossfire με 2η κάρτα που θα πάρω του χρόνου.3.2GB είναι αρκετά (+ 1GB η μνήμη της κάρτας γραφικών + V.Ram + 2GB Flash memory Boost Vista ready) 1.Μεγαλυτερη οθονη σημαινει και μεγαλυτερη αναλυση(απο 22 σε 24) αρα ακομα καλυτερα γραφικα2.Σε 1 χρονο απο τωρα ειναι πολυ πιθανο να μην εχεις κανενα λογο να στησεις CF.Γιατι?Γιατι ειναι πολυ πιθανο με 1 καρτα νεας γενιας να εχεις καλυτερες επιδοσεις απο οτι με 2 σημερινες(καταναλωνοντας και λιγοτερα Watt)3.Μην προσθετεις τα GB μνημης του συστηματος σου.2 GB ειναι καλα,4 ειναι ακομα καλυτερα.Δεν θα το μετανιωσεις
apostolis22 Φεβρουάριος 3, 2008 #8 Φεβρουάριος 3, 2008 Συγνώμη αλλά πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στο UPS!!! Αυτό θα κρίνει αν το Pc σου θα ζήσει ή όχι....
ΝTG Φεβρουάριος 4, 2008 #9 Φεβρουάριος 4, 2008 Αρχική απάντηση από apostolis22 Συγνώμη αλλά πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στο UPS!!! Αυτό θα κρίνει αν το Pc σου θα ζήσει ή όχι.... Γιατρε μου ...δεν χρησιμοποιω UPS εδω και ....12 χρονια!θα ζησει το pc μου?? Μην υπερβαλλουμε ...καλο ειναι να υπαρχει ...αλλα οχι και αν 8α ζησει! (hint ..αρκετα χρονια εμενα λιγο εξω απο χανια...Διακοπες ρευματος ειχαμε παρα πολυ συχνα..και γενικα το ρευμα δεν ηταν στα καλυτερα του) @αρχικος ποστερ... αντικρουεις πολυ ευκολα και ισως με λαθος κριτηρια .. Εισαι σιγουρος οτι θες τη γνωμη μας?
mortisboy Φεβρουάριος 4, 2008 #11 Φεβρουάριος 4, 2008 Αρχική απάντηση από Pantoleon [Σήμερα, στις 00:16] Ευχαριστώ πολύ ,οι συμβουλές σας λαμβάνονται υπόψιν. Όχι, δεν με ενδιαφέρει μεγαλύτερη οθόνη Όχι, δεν έχω σκοπό το overclocking Χρειάζομαι πάνω από 750W για crossfire. Η MOBO και η κάρτα γραφικών είναι διαλεγμένες για Crossfire με 2η κάρτα που θα πάρω του χρόνου. Η Ram που προτείνεις (4-4-4-12) είναι καλύτερα χρονισμένη από την 5-5-5-15 που διάλεξα? Προτίμώ μικρότερους σκληρούς σε Raid 0. Το Kublai το έχω στα υπόψιν καθώς κι ένα ακόμα case. Η κάρτα δικτύου που διάλεξα μου φαίνεται καλύτερη. Δεν θέλω περίπλοκο ποντίκι. Ένα απλό laser με 3 ρυθμίσεις ευαισθησίας το προτιμώ. Δεν χρειάζομαι καλύτερα ηχεία προς το παρόν. 2GB είναι αρκετά (+ 1GB η μνήμη της κάρτας γραφικών + V.Ram + 2GB Flash memory Boost Vista ready) ...ok its your choice. ...το psu που σου πρωτεινω ειναι κλασεις ανωτερο απο το 800ρι που λες...το οτι ειναι παραπανω watt δεν συνεπαγεται απολυτα οτι ειναι καλυτερο...ουτος η αλλως αν θες crossfire με 3870x2 αργοτερα, θα πας σε καποιο 1000ρι. ...εννοειται οτι με 4-4-4--12 ειναι καλυτερα ...προσεξε με το raid0 και με μεγαλους σκληρους ...αν τους θες για storage δεν λεει το raid καλυτερα ενα μονός μεγαλος HDD. ...η καρτα δικτυου που εβαλες εχει υπερβολικα πολλα λεφτα και δεν προκειτε να δεις καμια διαφορα απο αυτην που σου πρoτεινω. ...παω πασο. ...αν δεν θες να παρεις πιο καλα ηχεια ...τοτε μην παρεις καθολου καρτα ηχου η supremeFX της asus ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΗ. ...επιμενω για τα 4GB στα VISTA. :flower:
apostolis22 Φεβρουάριος 4, 2008 #12 Φεβρουάριος 4, 2008 Αρχική απάντηση από ΝTG Γιατρε μου ...δεν χρησιμοποιω UPS εδω και ....12 χρονια!θα ζησει το pc μου?? Μην υπερβαλλουμε ...καλο ειναι να υπαρχει ...αλλα οχι και αν 8α ζησει! (hint ..αρκετα χρονια εμενα λιγο εξω απο χανια...Διακοπες ρευματος ειχαμε παρα πολυ συχνα..και γενικα το ρευμα δεν ηταν στα καλυτερα του) @αρχικος ποστερ... αντικρουεις πολυ ευκολα και ισως με λαθος κριτηρια .. Εισαι σιγουρος οτι θες τη γνωμη μας? Δεν το διατύπωσα σωστά! Εννοώ ότι αν ένα φτηνό UPS καεί από πρόβλημα μπορεί να πάρει και το pc μαζί..
voudas Φεβρουάριος 4, 2008 #13 Φεβρουάριος 4, 2008 Αρχική απάντηση από ΝTG@αρχικος ποστερ... αντικρουεις πολυ ευκολα και ισως με λαθος κριτηρια .. Εισαι σιγουρος οτι θες τη γνωμη μας? +1 μάλλον μπράβο θες να ακούσεις κ όχι προτάσεις... αλλά θα πω κ εγώ τόσα λεφτά και όχι quad δε μου κάθεται καλά... και είναι EASY τα 3+ghz σε εναν q6600 μονή κάρτα και αλλαγή με άλλη μονή στο μέλλον καλύτερη επιλογή όπως είπαν μερικοί άλλοι... ειδικά αφού δεν πας σε 24άρα... και από το mobo μπορείς να γλιτώσεις πολλά... και η κάρτα ήχου είναι μάλλον περιττή, τόσοα πληρώνεις για το supremeFX II (τρομάρα τους) 2χ74 raptors είναι οκ για σύστημα κλπ... oι 150ρηδες είναι υπερβολή ΙΜΟ + 1 seagate 720011 750-1000GB 4GB ram FTW για case - mouse κλπ αδιάφορο... "-γούστα" είπε ο πίθηκος και έφαγε το σαπούνι... ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΑΖΕΣ 8x512MB RAM ΟΕΟ? και σε 2gb να πας προς θεού όχι 4χ512... να έχεις ελεύθερα σλοτς...
ShadowRunner Φεβρουάριος 4, 2008 #14 Φεβρουάριος 4, 2008 α ρε vouda... you make my day με τον πίθηκο :hehe:
Dr. Gonzo Φεβρουάριος 4, 2008 #15 Φεβρουάριος 4, 2008 Αν αποφασίσεις να πάρεις ορισμένα κομμάτια κι από αλλού, να μία εναλλακτική πρόταση: monitor: LG 245WP-BN 24" και MVA panel @ 625e (έλεος, ακούσαμε και TN σε 24"....) HDD: 3x Seagate 500GB 7200.11 Στον ICH9R θα κάνεις ένα μικρό partition RAID-0 για system+games, και το υπόλοιπο RAID-5 για backup (κάτι λιγότερο από 1TB για backup) @ 360e DVD-RW: Samsung δεν ξέρω αν διάλεξες 2 DVD κατά λάθος, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα χρειάζεσαι (on the fly recording? τζάμπα λεφτά κατ' εμέ) @ 28e PSU: Enermax 1KW Galaxy θα σηκώσει και μελλοντικό crossfire απροβλημάτιστα @ 250e RAM: 2x2GB Super Talent 800άρες θα πάνε τον Quad σου 1:1 στα 3600, ακούγονται πολύ καλά λόγια γι' αυτές στο XtremeSystems, εναλλακτικά, περιμένεις λίγο τις G.Skill F2-8000-4GPQ να ξανάρθουν @ 95e ή ~135e (οι G.Skill) m/b: Maximus Formula CrossFire x16, ICH9R, X38 @ 250e CPU: Core2 Quad Q6600 χωρίς συστάσεις, με ένα ταπεινό o/c θα σου πάει στα 3G minimum @ 250e GPU: 3870x2 μάλλον ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή @ 400e μέχρι εδώ: 2258e τα υπόλοιπα είναι προσωπική επιλογή, οπότε διαλέγεις ότι θέλεις αν βάλουμε αυτά που έχεις ήδη διαλέξει: G11 Keyboard @ 55e Habu mouse @ 60e αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία που έχεις στη φώτο της παραγγελίας σου, μην πάρεις την X-Fi floppy αυτό που διάλεξες @ 30e μέχρι εδώ: 2400e κι έχεις ακόμη να διαλέξεις Case, UPS, USB stick, WiFi lan card, ηχεία και κάρτα ήχου (άν θα βάλεις τελικά) θα σου προτείνω μόνο κουτί, καθότι για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη CASE: Stacker 831 ή TJ-07 Διαλέγεις και παίρνεις με βάση το γούστο σου. Ρίξε και μια ματιά στην πρότασή μου, καλοπροαίρετη είναι Έχει υπόψιν σου επίσης, ότι μετά την επιλογή των κομματιών, το fine-tuning του συστήματος είναι αυτό που θα σου δώσει τις επιδόσεις Παρατηρήσεις 1) UPS πάρε κάτι καλό, είναι και κάπως ψυχολογικό καμιά φορά (αν κι εγώ είμαι με ένα απλό surge suppressor εδώ και τόσα χρόνια) 2) Με τόσα λεφτά που δίνεις για WiFi, παίρνεις ένα Access Point, και το βάζεις σε AP Client mode στη δεύτερη LAN της Maximus 3) για να γλιτώσεις 120e και να τα βάλεις κάπου αλλού, βάλε 2 Seagate αντί για 3 Cheers
AGRIMI Φεβρουάριος 4, 2008 #16 Φεβρουάριος 4, 2008 η γνώμη μου είναι να ακούς και τις απόψεις των άλλων. γι' αυτό άλλωστε ανέβασες και θέμα. κατά δεύτερον δεν σε βλέπω και πολύ γνώστη γι' αυτό δες αυτά που σε προτείνουν κάποιοι άλλοι που ξέρουν κάτι παραπάνω. στη σύνθεση σου εγώ βλέπω πολλά περιττά που εσύ προσωπικά δεν θα τα χρειαστείς. λοιπόν μετά από την παρατήρηση θα σου προτείνω κάποια εξαρτήματα τα οποία σου πρότειναν και άλλα μέλη.-------------- δεν εννοείτε συνδυασμός 3870χ2 χωρίς 24" με αυτά τα λεφτά (απλά άλλη φάση). κάρτα ήχου χωρίς ικανοποιητικά ηχεία είναι περιττή. gaming χωρίς καλά ηχεία δεν λέει. τα z-2300 που έχω είναι κορυφαία στην κατηγορία με βάση τα χρήματά τους. η μητρική αν δεν κάνεις overclocking είναι περιττή για μένα. μια Ρ5Ε είναι υπεραρκετή. την προτείνω φυσικά για crossfire αλλά η γνώμη μου είναι ότι αν δεν κάνεις κατευθείαν crossfire δεν αξίζει μιας και σε έναν χρόνο θα υπάρχουν single cards πολύ καλύτερες.για ram δεν το συζητώ εννοείτε πως θα πάρεις 4gb και καλύτερα να είναι 2*2gb. για χρόνους μη σκιάζεσαι αφού δεν θα κάνεις overclocking. ορίστε και μια πρόταση: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1036521για επεξεργαστή εννοείτε ότι θα πας για quad 6600. το τροφοδοτικό που έχεις είναι μια χαρά απλά για crossfire θα πήγαινα σε κάτι ποιοτικότερο. το 800 strider της silverstone επαρκή αν και λίγο οριακά για crossfire.τώρα για σκληρούς αν έχεις διαβάσει άρθρα θα δεις ότι ένας 500 seagate 7200.11 έχει τις ίδιες επιδόσεις με raptor. μην κολλάς στο ότι αν πάρεις το καλύτερο θα δεις και διαφορές. αν δεν κάνεις video rendering ή αν δεν θα είναι server ο υπολογιστής σου κ.τ.λ. δεν θα δεις διαφορές. δικιά μου γνώμη πάρε 2*500 για raid κι ας είναι περιττά και 1ΤΒ για αποθήκευση. πιο φτηνά από αυτά που προτείνεις και διαφορά ούτε μία.άμα έχεις 4gb μνήμη δεν χρειάζεσαι το boost άρα βγάλε το usb stick.έχω 2 ups από αυτά http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701753 . το ένα εδώ και ένα χρόνο σηκώνει ένα σύστημα που καταναλώνει περισσότερα watt από αυτό που θα φτιάξεις, λειτουργεί 24/7 και σε όλες τις διακοπές ρεύματος αντέχει το λιγότερο 15 λεπτά.η κάρτα wireless πάνω από 30 ευρώ το βρίσκω υπερβολή.επίσης τα 2 dvr-rw είναι σχετικά περιττά.τα υπόλοιπα είναι προσωπική σου άποψει και αισθητική. απλά για το κουτί να προτείνω το stacker STC-T01 S.
Pantoleon Φεβρουάριος 4, 2008 Author #17 Φεβρουάριος 4, 2008 Λυπάμαι αν έδωσα λάθος εντύπωση σε κάποιους.Κάποιος που την έβγαλε με laptop από Πλαίσιο για 4,5 χρόνια (έστω κι αν ήταν το καλύτερο τότε) χωρίς δυνατότητα καμμιάς (Ram μόνο, μέχρι 1Gb...) αναβάθμισης δεν θα μπορούσε να κάνει κ να πει πολλές εξυπνάδες,ειδικά αν είναι 29 χρόνων με αυτογνωσία! Τέσπα, ότι βλέπετε το βρήκα με έρευνα των τελευταίων ημερών. Αν σας είχα ρωτήσει απ'την αρχή θα ήμουν ακόμα πιο άσχετος κ δεν θα έπιανα κ τι λέτε.Κατά τα άλλα,ευχαριστώ πάααρα πολύ παιδιά. Με γλιτώσατε από πολλές μλκίες. Ειδίκά τα τελευταία ποστ ήταν λείαν κατατοπιστικά.Σας ευχαριστώ πολυ, θεωρείστε το θέμα λήξαν.Να΄στε καλά!
Pantoleon Φεβρουάριος 4, 2008 Author #19 Φεβρουάριος 4, 2008 Πολύ ενδιαφέρον αυτό με τους σκληρούς αν κ χωρίς αποδείξεις. Θα το σκεφτώ αυτό. Raptor απλούς δεν βλέπω να έχει Πλαίσιο αλλά έχω σημειώσει ότι δεν θέλω με παράθυρο αν γίνεται. Η 24" οθόνη φανταστική θα είναι αλλά είναι ακριβή. Αν κι όταν φθηνίνει (όλες τελικά φτηναίνουν). ’λλο 250 κι άλλο 700. Επίσης ηχεία καλά όταν θα μπορώ να τα χρησιμοποιώ. Τώρα είμαι με καλά ακουστικά Αλλά υπολόγιζα στο μέλλον. Μου δείξατε πώς το να ζω στο παρόν είναι σημαντικότερο, οπότε η on board θα είναι οκ προς το παρόν. Αυτό που μου έμεινε από τα 3 fora στα οποία έθεσα το πρόβληματισμό κ αναζητούσα λύση, είναι να ήρεμήσω όσον αφορά τα χρήματα (αν κ τελικά τα προτεινόμενα συστήματα 3επερνούσαν τελικά τα 2,5κ !!!), να διαλέξω κάτι απλό προς το παρόν, έμαθα κ πολλά πράγματα. Ενδιαφέρον είχε. Τέσπα, θα πάω αύριο με όλες τις σημειώσεις μου (3 σελίδες ζωή να'χετε) κ θα διαλέξω το καλύτερο για εμένα. ΝΑΙ! ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΑΪΔΟΥΡΙ! (έστω κ μόνο για να με στεναρωρησετε ) Κάτι ακόμα, αυτό θα είναι το τρίτο PC μου. Το πρώτο το πήρα έτοιμο πριν από 11 χρόνια, το 2ο, φορητό, έτοιμο πριν απο 5 χρόνια. Καταλαβένετε ότι ουσιαστικά δεν έχω ιδέα από όλα αυτά αλλά σκοπεύω να μάθω επι τέλους. Κι έμαθα αρκετά.
AGRIMI Φεβρουάριος 5, 2008 #20 Φεβρουάριος 5, 2008 24" υπάρχουν με tn panel και στα 500 ευρώ. αν ψάξεις για τους σκληρούς που σου λέω και εδώ και στο google έχει πολλά θέματα. π.χ. θα βρεις πολύ εύκολα ότι δύο 250 gb με 8mb cashe είναι καλύτεροι από έναν raptor. σκέψου για τέλος ότι επιδόσεις θα έχεις ότι και να πάρεις αλλά τέτοια κάρτα γραφικών και να μην πάρεις μία 24" δεν λέει. κάτι lg,samsung γύρω στα 500 έχουν
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.