Jump to content



Πραγραμμα παρακολούθησης της κίνησης στο δίκτυο


stelmaras

Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα του thelab. Να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα παρακολούθησης της ιντερνιτικης κίνησης στο δίκτυο. Τι εννοώ. Δουλεύω σε μια εταιρεία στην οποία υπάρχουν περίπου 15 pc συνδεδεμένα στο ιντερνετ και κάποια από αυτά ίσως κατεβάζουν αβέρτα από το ινερνετ και "τρώνε" όλο το εύρος της γραμμής με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη ως εξαιρετικά αργή ακόμα και η πλοήγηση σε οποιαδήποτε σελίδα. Με το προγραμματάκι αυτό θα ήθελα να δω ποιος είναι αυτός και αν οφείλεται σε δικιά του δραστηριότητα ή είναι κανένα ζόμπι και στέλνει τα άντερα του

Ευχαριστώ πολύ. Η γραμμή είναι 24ΜΒ

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσα να προτείνω το net limiter αλλα δεν ξέρω να σου πω και σίγουρα μιας κ δεν γνωρίζω για πιο καινούρια και αξιόπιστα προγράμματα.Παλιότερα χρησιμοποιούσα το netLimiter και να θυμαμαι καλά είναι και freeware.Τι να σου πω , check it out.

Link to comment
Share on other sites

Να το χοντρύνω και να επαναλάβω την ερώτηση με 200 pc τα οποία το να πας να εγκαταστήσεις εκεί κάτι δεν γίνεται. Υπάρχει κάτι;

.msi με group policy

http://support.microsoft.com/kb/816102

stelmaras

νομίζω ένας squid proxy θα σας έλυνε τα χέρια, ή μάλλον θα έδενε τα χέρια των καταχρηστών :laughing:

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάποιο pc που κάθεται στο gateway των δεδομένων προτού φύγουν προς το internet; Τι εξοπλισμός χρησιμοποιείται για τη σύνδεση στο internet;

Υπάρχει το modem-router της philips από το connex και ενα Switch linksys 24port

Link to comment
Share on other sites

To linksys πέφτει πάνω στο modem-router και επάνω του πέφτουν όλα τα pc;

Έτσι είναι μόνο που μόλις είδα οτι το αρχικό switch είναι το D-Link DES-3526 και υπάρχει ακόμα μια επέκταση των θυρών με 2ο switch το Linksys SR224.

---------------------------------------

Αν εψαξα καλά εννοείται αυτό.

http://www.networkinstruments.com/downloads/observer_form.html

Link to comment
Share on other sites

Ναι κάτι τέτοιο. Μόνο που για να το υλοποιήσεις χρειάζεσαι ένα pc που θα κάθεται πάνω στη ροή των δεδομένων των χρηστών προς το internet.

Αν και κατά τη γνώμη μου με ένα καλό router που κατηγοριοποιεί την κίνηση και δίνει προτεραιότητα θα είσαι καλυμμένος. Να δώσεις πολύ μικρό ποσοστό από το διαθέσιμο στα p2p και να δώσεις προτεραιότητα στις εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.