Jump to content



δεν λειτουργεί το line της κάρτας ήχου


psybill

Recommended Posts

Δεν μου αρέσει να ποστάρω συνεχώς για προβλήματα, αλλά τώρα τελευταία φαίνεται με κυνηγάνε.

έχω μια gigabyte ex38 ds4 και από χτες σταμάτησε να λειτουργεί το line in της onboard κάρτας ήχου(realtek). στο Line in έχω συνδέσει ενα δορυφορικό δέκτη ώστε να παίρνω ήχο από τα ηχεία του υπολογιστή. στην αρχή πίστεψα ότι είναι πρόβλημα του δέκτη, όμως όταν τον σύνδεσα με άλλο pc πήρα ήχο κανονικά. θέμα driver μαλλον το αποκλείουμε γιατί το σύστημα μου είναι triple-boot(vista, xp, ubuntu) και από χτες δεν έχω ήχο σε κανένα λειτουργικό. επίσης στα vista και στα xp όταν βάζω-βγάζω το jack εμφανίζεται το σχετικό μύνημα στο pc ότι αφαιρέθηκε ή προστέθηκε συσκευή αλλά ήχο δεν παίρνω. όλα αυτά μόνο από το Line in, έσωτερικό ήχο στο pc έχω.

αυτές τις μέρες είχα προσπαθούσα να δοκιμάσω την rs232 που έχει η μητρική, όποτε έκλεινα και άνοιγα συνεχώς το pc, για να συνδέσω τα καλώδια-adaptors πάνω στα pin της μητρικής. όμως δεν έκανα κάτι ενώ ήταν σε λειτουργία.

υπάρχει περίπτωση να έχει καεί? αλλά μόνο το line in? υπάρχει περίπτωση να πείραξα κάτι πάνω στην μητρική άθελα μου?

Link to comment
Share on other sites

δεν πειράζει φίλε μου, συνήθως στα απλά και τα χαζά είναι η λύση. απλά σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει. εξάλλου πως θα έκανα το μαγικό να κάνω mute και στα 3 λειτουργικά με μία κίνηση?:upside:

Link to comment
Share on other sites

δυτυχώς δεν κατάφερα τίποτα, οπότε θα κάνω την προετοιμασία μου και θα τη στείλω για rma.

υπάρχει καμιά πιθανότητα σε περίπτωση που τελικά γίνει αλλαγή στη μητρίκή με μια ίδια να κρατήσω το τωρινό μου setup απλά συνδέοντας τους δίσκους μου και όλα τα υπόλοιπα ή θα χρειαστώ εγακτάσταση των λειτουργικών από την αρχή?

Link to comment
Share on other sites

βασικα το μονο που χρειαζεσαι ειναι να απεγκαταστησεις τους παλιους drivers για να γλυτωσεις την εκκινιση σε safe mode.Αν ακομη μετα το rma παρεις την ιδια μητρικη δεν θα χρειαστει να απεγκαταστησεις drivers καθολου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.