Jump to content



How to Bridge 2 διαφορετικα ασυρματα δικτυα???


Mischeif

Recommended Posts

Λοιπον εχω την εξης ιδεα!

Στη πολυκατοικια του πατερα μου, μενει και ενας φιλος μου στον πρωτο ο οποιος εχει ασυρματο δικτυο και συνδεση στα 24μβ,το ιδιο και ο πατερας ο οποιος ζει στο 4.

Προσπαθω να βρω λυση για το πως θα κανω Bridge αυτα τα δυο διαφορετικα ασυρματα δικτυα ετσι ωστε να εχω το συνολο του bandwith και να το μοιραζουμε αναλογα με της αναγκες μας !

Υπαρχουν αρκετες λυσεις με lan απο οσο ξερω,αλλα τις εχουμε αποριψει,οποτε ζηταω βοηθεια απο δω!

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Αυτό που ζητάς είναι αρκετά περίπλοκο και για να εκμεταλλεύσαι το σύνολο του bandwidth πρέπει να αφιερώσεις κάποιον router να κάνει αυτή τη δουλειά. Με το να καταφέρεις να ενώσεις τα lan μεταξύ τους δε θα πετύχεις και πολλά, αφού τα pc σου θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα ως gw.

Πάντως πληροφορίες για το πως γίνεται μπορείς να δεις στο http://lartc.org/howto/ στο κεφάλαιο για το load balancing 2 γραμμών.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να στήσεις ένα hardware firewall με δυνατότητες routing.

Εγώ χρησιμοποιώ το pfsense. Μπορείς να κάνεις Load Balancing ή να χρησιμοποιείς την λειτουργία failover σε περίπτωση που πέσει το ένα, να πας αυτόματα στο άλλο.

Αλλά αν το κάνεις ασύρματα μην νομίζεις ότι θα έχεις 24 mbit για κάθε σύνδεση. Ούτε τα μισά μην περιμένεις.

Επίσης, αν χρησιμοποιήσεις την λειτουργία load balancing, στα κατεβάσματα θα χρησιμοποιεί μόνο μία σύνδεση.

Με λίγα λόγια θα είναι πιο αποδοτικό αν βάλεις κι εσύ 24mbit γραμμή στο σπίτι σου.

Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία να έχουμε μια γραμμή με δύο διαφορετικές ip με ένα ή δύο ISPs ή δύο γραμμές με δύο ISPs κτλ. λέγεται multi-homing.

Ειδικά αυτό που ζητάς θέλει ειδικά πρωτόκολλα όπως το Border Gateway Protocol (BGP) και ειδικό hardware.

Αλλά υπάρχει η εξής λύση.

Αν ρυθμίσεις τον υπολογιστή να βλέπει μόνο τον ένα ISP και με virtualization πχ VMWare ή το δωρεάν Microsoft Virtual PC 2007 SP1, στήσεις ένα δεύτερο λειτουργικό που να βλέπει τον δεύτερο ISP, τότε μπορείς να κατεβάζεις συγχρόνως και από τους δύο, αρκεί να έχεις φυσική πρόσβαση, όπως στο wifi ή σε ασύρματο 3G.

Link to comment
Share on other sites

Μάριε το multi-homing που περιγράφεις γίνεται σε επίπεδο isp. Αυτό που θέλει να κάνει ο mischief δε χρειάζεται ούτε bgp ούτε ειδικό hardware. Μπορεί να γίνει με ένα συνηθισμένο pc που όμως θα συνδέεται και με τα 2 δίκτυα και θα μοιράζει την κίνηση. Όλα τα unixοειδή μπορούν να το κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.