Jump to content



E7200 ερώτηση


le_bron

Recommended Posts

Καλημερα παιδια. Εχω τον Ε7200 και αυτες τις μερες προσπαθω να τον ανεβασω λιγο αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει και ιδιαιτερη επιτυχια η προσπαθεια μου. Η μητρικη μου ειναι η P5B SE και μαλλον αυτη φταιει για ολα αλλα θελω να το επιβεβαιωσω. Με fsb 310 (stock 266) το συστημα δεν μπαινει καν στα windows. Mε 283 παει κανονικα. Με 285 τη μια τρεχει κανονικα Prime95 και την αλλη βγαζει error στο 7λεπτο. Να υποθεσω οτι αρχισε απο τοσο νωρις να θελει κι αλλο ρευμα? Αφου η μητρικη μου σηκωνει rated fsb 1333 clockaρισμενη και αλλο τοσο ο επεξεργαστης (με stock cooling) γιατι με fsb>285 εχω αυτο το προβλημα? Κανονικα δε θα επρεπε να τρεχει με 333 απροβληματιστα? Να σημειωσω πως επιλογη στο bios για αυξηση vcore δεν υπαρχει και αυτο μαλλον οφειλεται στη μητρικη μου. Δεν πιστευω να θελω bios update? ram kingston 2gb 800 MHz (1slot) ρυθμισμενη σε 1066 2:3

Oποιος με βοηθησει θα του ημουν υποχρεος.....

cpu max temp 35 'C

coreo, core1 max temp 52 'C

gpu diode max temp 64 'C

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασα πολλαπλασιαστη 6χ και fsb 333 και δεν ετρχε ουτε το super pi sta 1M. Οι μνημες ειναι 800αρες. Αν τις βαλω στο 667 δε νομιζω να αλλαξει τιποτα. Ο μονος τροπος ειναι να δωσω κι αλλο ρευμα στον cpu αλλα η μητρικη μου δεν το επιτρεπει μεσα απο το bios. Αλλα αφου το μανουαλι της μητρικης λεει οτι overclocked τρεχει στα 1333Μhz (333 fsb) εγω γιατι δεν μπορω να την τρεξω ουτε στα 290 fsb?

Link to comment
Share on other sites

Εκανα bios update αλλα παλι δεν εχω την επιλογη να αυξησω το core voltage. Πριν παω σε αγορα νεας μητρικης πρεπει να ξερω αν φταιει αποκλειστικα αυτη. Εβαλα τις μνημες στα 667 αλλα τιποτα μου κολλησε μετα απο 5λεπτα με fsb 300. Tελικα δε μπορω με κανενα τροπο να αυξησω τα volts?

Link to comment
Share on other sites

Να σου πώ εγώ με μητρική ίδιου chipset έκανα στον Ε6600 25% o/c.

Μήν σκέφτεσαι την αγορά άλλης μητρικής με την μία.

Μπορεί να σε κόβουν οι μνήμες που μου φαίνεται και πιο φυσιολογικό.

Σε τί timings τις έχεις και με τί τάση..?

Και κάτι άλλο, μήν ανεβάσεις πολύ την τάση της cpu

Link to comment
Share on other sites

Τα C1E και EIST τα εχω απενεργοποιήσει αλλα δεν αλλάζει τπτ...

Έριξα και μια ματια ξανά στο manual της mobo και δεν λεει πουθενά για vcore...

Τις μνήμες δεν τις εχω πειράξει είναι στα 5-5-5-18 με 1,8V.

Link to comment
Share on other sites

Όταν ανεβάζεις την CPU δεν πειράζεις καθόλου τις μνημες?

Αν όχι τότε φυσιολογικό είναι που δεν ανεβαίνει πάνω απο κάποιο όριο.

Ας πουμε άν βάλεις τα timings στο auto ανεβάζοντας λίγο και την τάση, ας πούμε στο 2V θα μπορέσεις να ανεβάσεις το fsb αρκετά και απο εκέι και πέρα δές τί σε συμφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Μα εξηγω οτι δε μπορω να ανεβασω την ταση. Ειναι καποιος σιγουρος οτι με τη μητρικη που εχω δε θα μπορεσω με τιποτα να ανεβασω την ταση του cpu?

A επισης η ταση των μνημων παει μεχρι το 2.9ν.

Link to comment
Share on other sites

Την τάση των μνημών λέω.

Ούτε αυτή μπορείς να αλλάξεις ?

Και εγώ είχα ένα τέτοιο πρόβλημα με το ρεύμα στον επεξεργαστή στην προηγούμενη μου μητρική.

Όταν θυμηθώ πώς το έλυσα θα ενημερώσω

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου η μητρικη φταιει..;) Εμενα ανεβαινε μεχρι 333 fsb σταθερα με τον 7200 και πολλαπλασιαστη 9.5.. Πιο πανω δεν μπορει να ανεβει γιατι δεν εχει επιλογες να δωσεις ρευματα κλπ.. Αν θες να πας πιο πανω θες καλυτερη μητρικη.. Βρες μια μεταχειρισμενη Gigabyte με το 965 να τον σηκωνει και εισαι οκ.. Θα χτυπαει πανω απο 400fsb

Link to comment
Share on other sites

Γιατι μπορει ο επεξεργαστης σου να χρειαζεται λιγακι ρευμα παραπανω για να ανεβει σε αυτη την συχνοτητα.. Και η μητρικη αυτη δινει μονο το default ρευμα.. Εξαρταται το κομματι του επεξεργαστη..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.