Jump to content



Router Firewall ερωτήσεις!


geogeoland

Recommended Posts

Χαιρετώ! Λοιπόν... η ιδέα αυτή τη φορά έχει ως εξής... έχω δίκτυο lan στο σπίτι, συνδεδεμένο όλο πάνω σε ενα netgear rangemax router, μέσω του οποίου βρίσκομαι σε επαφή και με τον... έξω κόσμο. Λουπόν, αυτό το μαντζαφλέρι λέει πως έχει πάνω firewall, συγκεκριμένα στον τομέα security γράφει αυτά:

Security

* Double firewall:

– Network Address Translation (NAT) to hide PCs and files from outside users

– Stateful packet inspection (SPI) firewall protects your PC from known network attacks

* Denial-of-service (DoS) attack prevention

* Intrusion detection and prevention (IDS)

* Wired Equivalent Privacy (WEP) 64-bit, 128-bit encryption

* Wi-Fi Protected Access, Pre-Shared Key (WPA-PSK, WPA2-PSK)

* Wireless access control (SSID) to identify authorized wireless network devices

* Supports 2 VPN pass-through tunnels (IPsec, L2TP, PPTP)

* Exposed host (DMZ)

* MAC address authentication

(Νταξ, τα περι wireless δεν ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή)

Σκέφτηκα λοιπόν πως απο τη στιγμή που έχει αυτό πάνω firewall, αν μπορώ να καταργήσω το software firewall των pc, για να γλιτώσω πόρους, ρυθμίσεις, καθυστερήσεις με το δίκτυο κλπ... κυρίως πόρους. Εδώ κάπου έρχεστε εσείς. Γίνεται να το κάνω, αλλά... αξίζει? Είναι ασφαλές? Πρέπει να προσέξω κάτι? Τί διαφορές έχουν τα 2 firewall μεταξύ τους? Τα χρειάζομαι και τα 2? κλπ.

Τα φώτα σας! :fun:

Link to comment
Share on other sites

Με το software firewall μπορεις να ελεγχεις τα προγραμματα που εχουν εξοδο προς τα εξω που δεν μπορεις να το κανεις παντα με το firewall του router.

Εγω εχω ενεργοποιημενο το firewall του router αλλα και των vista με roules στα outbound connections...ωστε να ξερω σε πιο προγραμμα μπορω να επιτρεψω επικοινωνια με το ιντερνετ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το πολύ απλό δε γίνεται και με των xp? Για να βασίζεσαι πάνω του δεν είναι, αλλά προγράμματα ελέγχει. Γιατί στα 2 κυρίως pc που είναι πάνω στο δίκτυο (μπαίνουν και κανα-δυο laptop περιστασιακά) xp έχω...

Link to comment
Share on other sites

εγώ τα έχω καταργήσει προ πολλού τα software firewall στο router μόνο block όλα και ανοίγεις όποιες πόρτες χρειάζεσαι καθαρά και τελείωσε το θέμα

2-3 χρόνια έτσι δεν κόλλησα τίποτα σε δίκτυο με 6-7 pc

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ... συνεπώς γίνεται, αλλά θέλει ενασχόληση να βρεις τις θύρες που χρησιμοποιούνται και να κάνεις τις σωστές ρυθμίσεις...

Τώρα σχετικά με το firewall των XP, προφανώς και δεν έχει καμία σχέση με αυτό των Vista. Το δεύτερο είναι αξιοπρεπές προς το παρόν τουλάχιστον, στο πρώτο δε θα εμπιστευόμουν ούτε τα κουμπιά απ το σόβρακο μου που λένε. Αλλά μιλάμε καθαρά για έλεγχο προγραμμάτων, όχι για net traffic control. Έχει κι εκεί διαφορά? :...: Δεν είναι βέβαια καν αυτό σίγουρο πως θα χρησιμοποιηθεί. Αν έχεις ψυρίσει τόσο το router firewall ωστε να είναι θύρα και πρόγραμμα, δεν θα έχουν έτσι κι αλλιώς πρόβλημα.

Τέλος, να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη για την σχετικά αργή ανταπόκριση, λόγω τρίτης λυκείου ο χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος... :-/

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω τι παίζει με τα software firewall τα έκοβα μαχαίρι με τι μία γιατί πάντα κάποιο conflict έπαιζε με κάτι

αν κλείσεις το router σου τελείως σιγά σιγά αναλόγως πόσο ασχολείσαι με το pc θα το έχεις στήσει έτσι όπως πρέπει με τις πόρτες και δεν θα έχεις πρόβλημα απλά disable το upnp και πόρτες με το χέρι, είναι λίγο φασαρία αλλά μετά μπορείς να πεις οτι είσαι ένα click πάνω σε ασφάλεια από τα software

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια, τώρα που φτάσαμε στο συμπέρασμα οτι όντως είναι εφικτό και/ή καλύτερο, να χρησιμοποιείται το firewall του router απο κάποιο software, πώς μπορεί να ρυθμιστεί σωστά αυτό? Εννοώ, έχω βρει στο internet ορισμένες λίστες που δείχνουν τις βασικές πόρτες που είναι σχεδόν σε όλα τα ρούτερ ανοιχτές, κάτι προγραμματάκια που κάνουν ping και βλέπουν τι είναι ανοιχτό και τι όχι (αλλά αργούν εναν αιώνα και δεν τα εμπιστεύομαι και πολύ) αλλά... υπάρχει πουθενά καμια εξατομικευμένη "λίστα" ή κάποιος άλλος τρόπος για να δεις τη συνολική κατάσταση στο δικό σου pc η δίκτυο?

Link to comment
Share on other sites

εγώ τα είχα κλείσει όλα και όταν κάτι δεν έπαιζε ήξερα οτι θέλει πόρτα οπότε σιγά σιγά μαζεύτηκαν όσες πραγματικά χρειάζομαι και το έστησα τώρα είχα βρει κάποιο tool online αλλά δεν θυμάμαι το site και δεν ξέρω και πόσο μπορείς να τα εμπιστευθείς αυτά

Edit : https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

Link to comment
Share on other sites

Γίνεται και με των ΧΡ αυτό. Εγώ χρόνια τώρα είμαι με router + windows firewall, κανένα πρόβλημα και κανένας ιός ή κάτι άλλο σοβαρό κακόβουλο.

:sarcastic::sarcastic:+ 1 ένα καλό antivirus και τέρμα.

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλά κοστίζει :/ και αυτό μας δίνουν τα router μας αντί να δώσουμε xxx€ για hardware firewall καθαρά

Τίποτα δεν μου κόστισε. Απλά χαράμισα έναν P3 παλιό που είχα και του πέρασα το pfsense. Όποιος έχει κανένα παλιό PC(Pentium και άνω), του το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.