Jump to content



Τι background θελει αυτο το SLI πια?


Tsakonas

Recommended Posts

OH HAI

6600 duo @2800 +8800 GTS G92 SLI+3GB DDR2+NF4 SLI X16 intel 1680χ1050(asus p5n32 sli se deluxe)vista 32bit/xpsp2

Ειδα ενα σχολιο του ανθις εδω για χαντακωμα του σλι απο "μικρους" επεξεργαστες ..σε γκουγκλαρισμα επεσα σε φορουμ οπου ελεγαν κατι πανομοιοτυπο...επαιξα το (ελαφρυ οπως νομιζα)warmonger που δινει δωρεαν η nvidia και επεφτα σε 40αρες (fps) ενω ο επεξεργαστης εδειχνε σε τασκ μανατζερ 98-100%...θυμαμαι κ ενα ποστ ενος παιδιου που ελεγε οτι ο τασκ μανατζερ σε 4πυρηνο δειχνει βαρια χρηση στο warhead(οπου αντιμετωπιζω θεμα χαμηλης αποδοσης).Εχουν παρατηρησει κατι σχετικο οι υπολοιποι με 2πλες καρτες?Ειναι ευκολο καποιος απο αυτους πουχουν τρελλα κλοκαρισματα να δοκιμασει με και χωρις κλοκαρισμα στον επεξεργαστη?Μπας και με κοβει το παλαιο τσιπσετ (εχει βεβαια 2χ16 lanes)?Μπας και εκει που φορτσαρει το συστημα παει να διαβασει απο σκληρο και μπλεκει με καθυστερησεις?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Καλα που βρηκες NF4 να παιρνει Core 2 duo???

Ποια μητρικη ειναι?? Κοβει κοβει σιγουρα.. Για δες ποσο βγαζεις στο 3d mark 06?? Με δυο 8800GTS σε SLI G92 αν δεν σε σε κοβει ο επεξεργαστης πρεπει να βγαζεις πανω απο 17000..

Link to comment
Share on other sites

P5N32 E Sli Deluxe αυτή θυμάμαι με ΝF4 και Core2Duo support :p και οι κάρτες αν παίζουν 8-8 καλά είναι και δεν είναι 4-4 ο cpu δεν σε κόβει τόσο, σε τι ανάλυση παίζεις ?

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα δεν σε κοβει τραγικα ο επεξεργαστης, απλα το οτι σου κοβει ενα υπολογισιμο ποσοστο επιδοσεων ειναι γεγονος.. Το chipset δεν φταιει τοσο, αν και δεν μπορει να κλοκαρει πιο ψηλα, και καλα που πηγε να λες..

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=227&l4=0&model=1280&modelmenu=1

Λογικα αυτη την μητρικη εχεις.. Νομιζω ειναι η μοναδικη με Nf4 και C2D support..

Τα παιχνιδια καλα πιστευω θα αποδιδουν, απλα δεν αποδιδουν το μεγιστο που θα μπορουσαν οι καρτες σου.. Χανεις ενα 25% περιπου συν πλην, αναλογα την περιπτωση..

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει ναχει δικιο ο ανθης.

13000 3dmarks-5600 sm2.0-7300 sm3.0 cpu 2500 ...αποτι ειδα στο φορουμ, ενας quad στα 4ghz και μονη 8800 με παταει τρελλα σε σμ2.0 (οι οποιοι ως παλαιοτεροι θα στηριζονται πιο πολυ σε επεξεργαστη και λιγοτερο σε καρτα γραφικων) και ειμαι ελαχιστα παραπανω απο το ιδιο συστημα sm3.0 (οπου δουλευει πιο πολυ η καρτα γραφικων)...Την πεποιθηση μου αυτη ενισχυει και το γεγονος οτι στο cod4 πχ ,που εχω ηδη πολυ καλες αποδοσεις,οταν κοιταω το βαθος του οριζοντα(οπου με μια μονη θα εβλεπα μια μικρη βουτια) βγαζει 150++ (στην σκηνη της εκπαιδευσης φλερταρε με 250) και οταν εχει κοσμο που κινειται στην οθονη (αρα και δραστηριοποιειται ο επεξεργαστης που ηδη προσπαθει να προλαβει τις καρτες) πεφτει στα 40!!Διατηρω βεβαια μια επιφυλαξη για το αν απαιτειται 4πυρηνος...σε μια παρουσιαση στο legit εφτασαν στο συμπερασμα πως σε μερικα παιχνιδια παιζει σημαντικο ρολο ο επεξεργαστης και η συχνοτητα του(και μιλαμε για διαφορες qx9650 @3ghz 74/q6600@1,6ghz 37),στα περισσοτερα δεν πολυπαιζει,και απο εκει και περα ειναι μερικα που γουσταρουν παρα πολυ τους 4πυρηνους.Το ενδιαφερον ειναι πως εκαναν δοκιμες με ΓΤΧ 280 μονη και 4870χ2 και πολλους επεξεργαστες,και η 2πυρηνη 4870 φανηκε να εχει κυμαινομενη αποδοση αναλογα με τον επεξεργαστη (και λεμε χοντρες διαφορες σε λιγες περιπτωσεις)

vatos locos :1680x1050

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλαβεις το θεμα του επεξεργαστη.. Με την 3870x2 που ειναι περιπου σαν δυο 8800 σε SLI σαν υλικο, εχοντας τον Q6600 στα 2,4GHz stock εβγαλα 13000 στο 3d Mark 06.. Με το ιδιο συστημα και την καρτα ακλοκαριστη stock κανονικα, Q6600 στα 3,4Ghz εβγαλα 17500.. Εκτος του CPU score ανεβηκαν και τα SM2 και SM3 αρκετα.. Εχει μεγαλη σημασια ο επεξεργαστης σε τοσο δυνατες καρτες καθως και σε Dual VGA configurations..

Link to comment
Share on other sites

λογω παραξενης μητρικης δεν μπορω να κλοκαρω πολυ...απο περιεργεια λοιπον εδωσα +50ΜΗΖ στον επεξεργαστη...

το αποτελεσμα?

CPU SCORE:2539

SM 2.0 SCORE:5777

SM 3.0 SCORE:7442

overall:13321 3dmarks (γυρω +6μαρκς για καθε ΜΗζ)....

Link to comment
Share on other sites

Η μητρικη που εχεις δεν μπορει να κρατησει ψηλα αυτους τους επεξεργαστες.. Γενικα οι SLI μητρικες δεν ανεβαινουν ευκολα, θελουν μοντες κλπ.. Για να ανεβασεις Core 2 θελεις τσιπακι 680i και ανω, ειδικα αν μιλαμε για τετραπυρηνους.. Αν μπορουσε η μητρικη σου να σηκωσει τον επεξεργαστη σου στα 3,6ghz ισως γινοταν κατι.. Αν και παλι θα ειναι πολυ πισω σε σχεση με εναν τετραπυρηνο στα 3,4+..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δε μπορώ να καταλάβω γιατί βγάζω μόνο 20400κάτι marks στο 05 :) cpu στα 3.2 και μνήμες στα 800..(πήγα να παίξω τις μνήμες παραπάνω αλλα ψιλοκλατάρει..4x1GB και 780i...δε θέλει και πολύ :) )...Υπάρχει καμια εξήγηση?

Link to comment
Share on other sites

Σε κοβει ο επεξεργαστης!!!! Διπυρηνος στα 3,2 δεν επαρκει πληρως ωστε να ξεζουμισεις τις 8800GTS G92 σε SLI.. Θες τετραπυρηνο στα 3,4 περιπου και βαλε...

Επισης οταν εχεις τον καταλληλο επεξεργαστη μετραει και ο υπερχρονισμος των καρτων.. Αλλο να τις τρεχεις stock ρολογια και αλλο τερμα υπερχρονισμενες... Αν μπουν voltmod πας και ακομα πιο πανω (με την προυποθεση οτι τραβαει η CPU σου)

Ετσι βγαζουμε ολοι πολυ υψηλα score με τετοιες καρτες..

Link to comment
Share on other sites

@anthis: εχεις δοκιμασει δηλαδη διαφορες στο SLI με διπυρηνο και τετραπυρηνο στα ιδια ρολογια ;Δε νομιζω να ισχυει αυτο που λες.

Mhz θελει το SLI οπως και το CF οχι πυρηνες

Link to comment
Share on other sites

αν μιλαει για το 3dmark , το διατυπωνει λαθος τοτε.

Δεν εχει καποια σχεση το cpu score με το sm2/sm3 score.

Δηλαδη μου λεει οτι αν ειχα SLI θα εβγαζα περισσοτερο sm2 score με εναν Quad @4ghz απο εναν c2d @4ghz ε;

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω πως ακριβως βαθμολογει το 3δμαρκ,αλλα εικαζω πως το αβανταζ του 4πυρηνου θα φανει σε κατασταση του στυλ :Παιχνιδι που αξιοποιει ολους τους πυρηνες(πχ crysis/world in conflict,οχι τιποτα του στυλ devil may cry 4 που στηριζεται αποκλειστικα στην καρτα γραφικων.)και ετσι ο 4πυρηνος εχει το ιδιο αβανταζ που θαχε και σε σεναριο video rendering...ειδα σε εμενα πως τα frames πεφτουν τραγικα οταν γινονται πχ εκρηξεις (=θραυσματα των οποιων την πορεια πρεπει να υπολογισει ο επεξεργαστης) ενω στο crysis,αν βαλω στην ψυχρα 4χ ΑΑ,τα frames παραμενουν τα ιδια!!!!!

Link to comment
Share on other sites

τα μπερδεψες..

καταρχην το crysis δεν αξιoποιει τους 4 πυρηνες.

2 παιχνιδια μου ρχονται στο μυαλλο.Το Ut3 και το supreme commander(αυτο πιο πολυ)

αλλα εκει και single 6600GT να ειχες , θα εβλεπες διαφορα απο 2 σε 4 cores.

γιατι ειναι γραμμενο ετσι το παιχνιδι.

καμμια σχεση με το SLI

Link to comment
Share on other sites

@Gomar: Για το 3d Mark 06 μιλαω οπου εχει διαφορα ειτε το θελουμε ειτε οχι.. Ειχα και διπυρηνο και τετραπυρηνο, με ή χωρις SLI, overclocked, stock.. Ολους τους συνδυασμους κατα καιρους.. Το καλυτερο αποτελεσμα με αρκετα μεγαλη διαφορα δινει ο τετραπυρηνος σε συνδυασμο με overclocked sli καρτες οπως και ειναι λογικο..

Και τα fps εχουν διαφορα αναλογα τον επεξεργαστη με την ιδια καρτα.. Εκτος αν μιλαμε για μια 6600 ή 7xxx π.χ. οπου και ενας διπυρηνος σε stock την ξεζουμιζει..

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου , εσυ υποστηριζεις οτι το SLI θελει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τετραπυρινο στα 3.4ghz.

Τι μπορει καποιος να καταλαβει απο αυτο ; Οτι το SLI θελει 4 πυρηνες επεξεργαστες και απο 3.4 και ανω.

Ε αυτο ειναι λαθος.Πως να το κανουμε ;

ΤΙ σχεση εχει αυτο με το αν δινει ο τετραπυρινος ποντους στο 3dmark???επειδη το CPU test ειναι multithreaded και αξιοποιει τους 4 πυρηνες σημαινει οτι το SLI εχει αναγκη απο 4 πυρηνες ;και σε ρωταω...

Εχεις δει διαφορα στα sm2/sm3 scores με τετραπυρηνο και με διπυρηνο στα ιδια ρολογια ;

Link to comment
Share on other sites

τελικα και μια μονη αλλα δυνατη καρτα απαιτει πολλα MHz σε καποιες περιπτωσεις ...

κοιταξτε εδω πως 570ΜΗz στον επεξεργαστη κανουν μεχρι 15% διαφορα κυριως σε αναλυσεις κατω απο 1920

http://www.tomshardware.co.uk/GeForce-Catalyst-overclocking,review-31366-5.html

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.