Jump to content

Velociraptor hdd η Ocz ssd?

Recommended Posts

Posted

Γεια σας παρακολουθώ καιρό το φόρουμ, επαγγελματικά ανήκω στο χώρο των υπολογιστών και θα ήθελα τις γνώμες γιατί τελευταία είχα μία έμπνευση να αγοράσω έναν γρήγορο σκληρό.

Αρχικά σκέφτηκα τον raptor ο οποίος σίγουρα δεν θα έχει προβλήματα συμβατότητας με το σύστημα μου που είναι mb: gigabyte ga-x38-dq6

cpu: q6600

ram: teamgroup 4*1gb ddr2 @800

hard drive: seagate 500gb 16mb cache

vga: 8800 gt

και η άλλη επιλογή να πάρω έναν ssd της ocz είτε σε core είτε σε vertex series. Το θέμα είναι βάσει αυτών που διαβάζω και τεχνικά ότι οι ssd είναι μακράν καλύτεροι και φαίνεται και σε benchmark κτλ. Αλλά πολύ φοβάμαι μην υπάρξει πρόβλημα συνεργασίας του συστήματος με τη νέα τεχνολογία και για αυτό πρέπει να καταλήξω σε raptor.Αναμένω γνώμες! Χρόνια πολλά btw

Posted

Αν θες μεγάλη χωρητικότητα, και καλή ταχύτητα τότε πας σε raptor...

Αν θες απίστευτη ταχύτητα και μικρή χωρητικότητα πας σε ssd...

Αν ο δίσκος θα είναι για OS πας σε SLC SSD ή τον MLC της intel...

Αν είναι απλά για αποθήκευση μπορείς να πας και σε MLC στυλ core...

Posted

Απότι καταλαβαίνω με συμφέρει ο raptor γιατί έχω περισσότερα gb για το OS και προγράμματα.επιπλέον δεν χρειάζεται να κάνω 300 tweak στα vista όπως διαβάζω στο site της ocz.Δηλαδή ο raptor είναι επιλογή value for money.

Posted

Για αυτό που θες μάλλον ναι... διαφορετικά κάνεις υπομονή να πέσουν οι τιμές στους πιο μεγάλους και πιο γρήγορους ssd, αλλά αυτό είναι άγνωστο πότε θα συμβεί...

Posted
Απότι καταλαβαίνω με συμφέρει ο raptor γιατί έχω περισσότερα gb για το OS και προγράμματα.επιπλέον δεν χρειάζεται να κάνω 300 tweak στα vista όπως διαβάζω στο site της ocz.Δηλαδή ο raptor είναι επιλογή value for money.

αμα δεν θες να κανεις τα tweaks παιρνεις mtron, samsung, intel απλα.. αυτα τα tweaks ειναι για το ελλατωματικο το προιον της OCZ

(gtp jmicron controller ;))

Posted
αμα δεν θες να κανεις τα tweaks παιρνεις mtron, samsung, intel απλα.. αυτα τα tweaks ειναι για το ελλατωματικο το προιον της OCZ

(gtp jmicron controller ;))

Οχι μονο της OCZ. Γενικα οι περισσοτερες εταιριες που εβγαλαν MLC δισκους εχουν το προβλημα, γιατι χρησιμοποιησαν τον ιδιο jmicron controller. Εκτος απο την Intel νομιζω.

Οι SLC ολων των εταιριων δεν εχουν προβλημα.

Π.χ.mtron,samsung,Memoright κτλ.

Posted

[ΟΤ]Παλιά στο site του πλαισίου γράφανε αν είναι slc ή mlc... γιατί το κόψανε, οέο...?[/ΟΤ]

Posted

Η νεα σειρα της OCZ vertex σκοτωνει παντως απο ταχυτητες! Τι controler εχει αυτη η σειρα?

Posted

Φιλαρακο ψηνομαι και γω τωρα αλλα ειμαι αναμεσα στον Mtron Mobi 16 gb και τον OCZ Vertex.Ton vertex τον εχει κανεις να κανουμε συγκρισεις γιατι απ οτι βλεπω εχει υψηλα read writes σε σχεση με τον mtron

Posted

Ρε παιδια μισο καποιος απο το φορουμ δοκιμασε τους gskill&Patriot και ειπε οτι δεν παρατηρησε bugs.

Nομιζω ηταν ο Κοπριτης οποτε καποιος που δεν ειχει την οικονομικη δυνατοτητα για slc ,intel mlc θα μπορουσε να παει για κατι τετοιο.

Posted
Η νεα σειρα της OCZ vertex σκοτωνει παντως απο ταχυτητες! Τι controler εχει αυτη η σειρα?

Υπαρχει καποιο review για αυτο?

Ή μιλας για το θεωρητικο που εχουν ανακοινωσει?

Posted

Όχι δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει κάποιο review.Πάντως κι εγώ στην ίδια φάση είμαι..SSD ή VelociRaptor 150άρη με max budget 200€.

Posted

Oχι για το θεωρητικο! Το θεμα ειναι το controler θα εχει.... αν εχει και αυτος τα κουσουρια του τοτε τι να την κανεις την ταχυτητα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.