Jump to content



Ubuntistas το περιοδικό της Ελληνικής κοινότητας Ubuntu


chek2fire

Recommended Posts

Εδώ και μήνες η ελληνική κοινότητα ubuntu βγάζει το δικό της περιοδικό το Ubuntistas. Ηδη έχουμε πάει στο τρίτο τεύχος. Δείτε εδώ περισσότερα

http://ubuntistas.ubuntu-gr.org/

ubuntistas_issue_3.png

23.000… ολογράφως: εικοσιτρείς χιλιάδες (!) άνθρωποι πάτησαν στο download link (σύνδεσμο) του 2ου τεύχους! Ναι, χιλιάδες άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να διαβάσουν ένα περιοδικό που δεν διαφημίζεται, ένα περιοδικό μόλις 4 μηνών, ένα περιοδικό θέλουμε να πιστεύουμε πραγματικά ποιοτικό, ένα περιοδικό που δημιουργείται υπεύθυνα από εθελοντές φίλους του Ελεύθερου Λογισμικού και του Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ονομάζεται Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ) και το οποίο απευθύνεται όχι μόνο σε χρήστες Linux, αλλά και σε χρήστες άλλων λειτουργικών (π.χ. Mac ή Windows), οι οποίοι είτε από περιέργεια, είτε από ενδιαφέρον για το “εναλλακτικό λειτουργικό”, ρίχνουν μια ματιά και ευελπιστούμε να νοιώσουν για πρώτη φορά ελεύθεροι… να μείνουν κοντά μας επειδή: “In a world without walls and fences, who needs windows and gates?”.

Όσον αφορά την ύλη του τρίτου τεύχους, φιλοξενούμε τον Richard Kweskin, Έφορο & Επίτιμο Πρόεδρο του Hellug, ο οποίος σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη μας αναλύει το ελεύθερο λογισμικό και το Hellug. Παρουσιάζουμε τη διανομή των υποφορητών Ubuntu Netbook Remix, πως μπορούμε να προσφέρουμε στη κοινότητα (μέρος β), νέα-ειδήσεις από το χώρο του linux, howtos για το πως μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύστημά σας με sms, εισαγωγή στο LaTeX (μέρος β), πως να δημιουργήσετε webserver σε παλιούς υπολογιστές, reviews για το Kig, για προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο, βγάζουμε τα απωθημένα μας με το Urban Terror, διαβάζουμε hints & tips και τέλος, νέα και ανακοινώσεις της κοινότητας Ubuntu-gr.

Μπορείτε να το κατεβάσετε τελείως free από εδώ

http://ubuntistas.ubuntu-gr.org/download/PRESS_RELEASE_Ubuntistas_Issue_3_March-April_2009.pdf

“In a world without walls and fences, who needs windows and gates?”

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ αν και δεν προτιμώ το ubuntu σαν λειτουργικό linux, το περιοδικό με εντυπωσίασε.

Θα μου άρεσε να το έβλεπα σε έντυπη μορφή αν όχι στα περίπτερα, ταχυδρομικά με συνδρομή.

Link to comment
Share on other sites

μια θερμη παρακληση.

Απο τη στιγμη που κανετε σοβαρη δουλεια ,να γραφεται επωνυμα και οχι με χρηση nicknames καθως παραπεμπει σε σχολικο λευκωμα.

Καλα τα αρθρα,σωστα δομημενο σαν "περιοδικο",λιγη δουλιτσα τα γραφιστικα θελουν και θα γινει ακομη καλυτερο.

Καλη συνεχεια σας ευχομαι!

Link to comment
Share on other sites

Ωραια κινηση οντος παιδια..Διαβασα τα 2 πρωτα..και τα βρηκα αρκετα ενδιαφερον..

Οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω,,Καθε αρχη και δυσκολη..Πιστευω ομως οτι για αρχη τα πρωτα τευχη βγηκαν πολυ ωραια..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εξαιρετική δουλειά! Συγχαρητήρια!

Πρόκειται για προσπάθεια που δείχνει και την πορεία των εξελίξεων, αλλά και την ποιότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με το linux στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

5ο τεύχος καλοκαιρινό για το Ubuntistas!!:look:

Το 5ο τεύχος του Ubuntistas είναι γεγονός! Είναι διαθέσιμο σε αρχείο pdf και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://files.ubuntu-gr.org/ubuntistas/pdfs/Ubuntistas_Issue_5_July-August_2009.pdf

ubuntistas_issue_5.jpg

Βρισκόμαστε στα μισά του καλοκαιριού και η ομάδα του περιοδικού ανασυντάχθηκε επιστρέφοντας από νησιά, παραλίες, beach bars και διακοπές και χωρίς να αφήσει παραπονεμένο το αναγνωστικό της κοινό, κυκλοφορεί την πέμπτη έκδοση του Ubuntistas!

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε μια μικρή αλλαγή στον τρόπο σελιδοποίησης του περιοδικού και το παρόν τεύχος δημιουργήθηκε με LaTeX. Τα πηγαία αρχεία μπορείτε να τα βρείτε στην αντίστοιχη ενότητα της ιστοσελίδας. Για τεχνικούς λόγους, για προβολή του αρχείου pdf σε Linux προτείνεται η χρήση των Evince και ePDFView και όχι των okular και xpdf.

Όσον αφορά την ύλη, στη συνέντευξη φιλοξενούμε τον Gerry Carr (marketing manager της Canonical), παρουσιάζουμε το Ubuntu Studio 9.04, εξηγούμε πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην προώθηση του Ubuntu και του ελεύθερου λογισμικού γενικότερα και αναλύουμε τη σημερινή πραγματικότητα της ψηφιακής Ελλάδας. Ακόμα στις 32 σελίδες του περιοδικού θα βρείτε ενδιαφέροντα how-to (παρουσιάσεις σε LaTeX, προγραμματισμός με QT, οδηγός αποσφαλμάτωσης και nemiver), reviews (maxima, media centers), παρουσίαση του παιχνιδιού Wesnoth, hints & tips, και νέα-ειδήσεις του Linux και της κοινότητας Ubuntu-gr.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.